چت

صفر تا 100 اجرای آرماتوربندی استخر!

شنا در استخرهای آب یکی از مهیج ترین تفریحات و البته ورزش هاست. همه ما تجربه این سرگرمی مفرح را داشته‌ایم به خصوص در فصل های گرم سال.‌اما شاید برای ما این سوال پیش بیاید که اصلا فرآیند ساخت و آرماتوربندی یک استخر به چه صورتی است!؟

صفر تا 100 اجرای آرماتوربندی استخر!

امروزه ساخت استخر به یک صنعت تبدیل شده به گونه ای که به عنوان شاخه ای در رشته معماری نیز جا باز کرده است. استفاده از استخر تنها به منظور تفریح نبوده بلکه از آن به عنوان ورزش نیز استفاده می‌کنند و به همین خاطر است که موضوع ساخت آن بسیار مهم خواهد بود. از همین رو ساخت آن نه تنها به عنوان مصرف عمومی بلکه در ساختمان های مسکونی و برای مصارف خصوصی نیز انجام می‌گیرد. بنابراین ساخت این سازه مطابق با اصول استاندارد، بسیار اهمیت دارد چرا که در غیر این صورت بعد از مدتی استفاده، ممکن است سازه دچار نشست، نشت یا ترک گردد و به نوعی مسبب خسارت های چشمگیری شود. ما با در نظر گیری دغدغه هایی چون ایمنی، بهره وری و البته صرفه جویی در هزینه های چند باره تعمیر یا تعویض، تصمیم به گردآوری مطالبی در راستای آرماتوربندی استخر و جزئیات بیشتر حول آن را گرفتیم تا در نهایت شما بتوانید با ساخت سازه ای‌استاندارد و البته خیالی آسوده بیشترین بهره وری را از پروژه خود داشته باشید. با ما تا انتها همراه باشید.

قیمت روز مقاطع فولادی

مراحل آرماتوربندی استخر

  • طراحی سازه استخر
  • محاسبه سایز میلگرد استخر
  • آرماتوربندی دیواره استخر
  • بتن ریزی کف استخر

مراحل آرماتوربندی استخر

استخر مکانی برای تجمع حجم زیادی آب می باشد که طبیعتاً این حجم از آب موجب وارد‌شدن فشارهایی به دیواره و‌کف سازه استخر خواهد شد. با در نظر گرفتن اسکلت سازه از جنس بتن و نیز مقاومت کم بتن در برابر تنش و نیروهای کششی وارد بر خود، نکته ای که مهم است این خواهد بود که زیر بستر بتنی استخر شبکه ای از میلگرد قرار‌گیرد تا جبران کننده این نیروی کششی شود. بر‌همین اساس لازم است آرماتوربندی استخر مطابق با اصول خاص خود انجام گیرد.‌طریقه آرماتوربندی استخر‌را به صورت مرحله به مرحله با هم مشاهده خواهیم کرد:
آرماتوربندی

طراحی سازه استخر

پیش از شروع هر‌کاری مهندسان ناظر‌ابتدا به بررسی محل احداث استخر می‌پردازند. این بررسی به گونه ای است که استقامت خاک بستر استخر را مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهند. پس از آن خاک بستر را یکدست می‌کنند. به این گونه که اگر بخشی از بستر سنگ ریزه داشت اقدام به پاکسازی می‌نمایند. اکنون نقشه آرماتوربندی استخر را تهیه و مطابق با اصول درج شده در نقشه اقدام به ادامه مراحل ساخت استخر می‌کنند. محاسبات سازه استخر اصولاً با توجه به ابعاد و طرح هندسی مورد نظر مشتری انجام می‌گیرد.

سایز میلگرد استخر

میلگرد‌به دلیل قابلیت ارتجاعی که دارد باعث جبران نیروی کششی بتن می‌شود از همین رو اهمیت دارد اسکلت استخر را با استفاده از میلگرد به مقاومت مورد نظر برسانند. سایز میلگرد استخر معمولا قطرهای ۱۱.۳، ۱۶ و ۱۹.۵ میلیمتر و با طول های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ متر می‌باشد. البته ناگفته نماند این مقاطع متناسب با سایز استخر متغیر است. تعداد میلگرد در استخر هم مطابق با سایز و نوع شبکه بندی مش که توسط مهندس ناظر تعیین می گردد قابل محاسبه می‌باشد.

خم آرماتور استخر از دیگر مسائل پر اهمیت است که باید متناسب با سایز میلگرد انجام گیرد. به این صورت که آرماتورهای تا سایز ۱۲ میلیمتر را با استفاده از دست می‌توان خم نمود. ولی آرماتورهای از ۱۲ میلیمتر به بالا را با استفاده از دستگاه مکانیکی مجهز به فلکه خم می‌نمایند. نکته دیگر در خم آرماتور استخر آرماتورهای ساده می‌باشد که باید حتما به قلاب ختم شوند در صورتیکه آرماتورهای آجدار را می‌توان به صورت گونیا نیز خم کرد. همچنین سرعت خم آرماتور نیز باید مطابق با استانداردی باشد که از سوی مهندس ناظر تعیین می‌شود. و نکته آخری که باید در این مرحله مد نظر قرار دهید درجه حرارت محل انجام خم آرماتور می باشد. از خم آرماتورها در درجه حرارت کمتر از ۵ درجه به جد خودداری کنید.

 آرماتوربندی استخر

 

آرماتوربندی دیواره استخر

آرماتوربندی دیواره استخر را بعد از اجرای کامل آرماتور بندی کف استخر اجرا می‌کنند. برای آرماتور بندی کف استخر لازم است شبکه مش را به صورت کارگاه های کوچکتر خارج از محل سرهم بندی کنند سپس به محل اصلی انتقال دهند. به همین منظور آرماتورها را با استفاده از آچار گوساله و یا با از ماشین خم و قیچی میلگرد آرماتورها را به اشکال مورد نیاز خم می‌کنند. در این مرحله لازم است تا متصدیان به نوع میلگرد ها، طول و سایز آرماتور، محل و زاویه خم و همچنین طول قلاب ها دقت نمایند تا دقیقا مطابق با آنچه که در نقشه مقرر شده است انجام شود.

آرماتوربندی

دقت کنید بستن آرماتور باید به نحوی باشد تا هنگام جابجا کردن شبکه مش از محل خود تکان نخورد ضمن آنکه فاصله به میزانی باشد تا که بزرگترین دانه بتن از بین آن عبور کند‌و در محل مورد نظر قرار بگیرد. اتصالات آرماتور در ساخت سازه های بتن آرمه اتصال میل گرد اغلب به صورت پوششی می‌باشد. اتصال پوششی را برای اتصال آرماتورهای تا نمره ۳۲ بکار می‌بندند به گونه ای که بعد از در کنار هم قرار دادن دو مقطع، آن را به وسیله سیم آرماتوربندی به یکدیگر متصل می‌کنند. جهت بالا بردن مقاومت استخر‌در‌برابر نیروهای کششی باید داخل شناژ بتن را چند ردیف آرماتور‌در‌بالا و‌پایین میلگرد های طولی قرار‌دهند‌ سپس آرماتورهای عرضی را به آن متصل نمایند.‌اکنون مقاطع طولی و عرضی را در داخل قالب بندی شناژ قرار می‌دهند. قفسه های بافته شده میلگرد باید به میزان ۵ سانتیمتر کمتر از پهنای قالب شناژ باشد. دلیل این کار غرق شدن کامل آرماتور در‌درون بتن و جلوگیری از زنگ زدن آن به دلیل قرار گرفتن در برابر عوامل محیطی مرطوب، آب باران یا برف می‌باشد.

بتن ریزی کف استخر

فونداسیون و اسکلت استخر به دو صورت بتنی یا فلزی ساخته می‌شود. در سازه های بتنی فونداسیون استخر این نکته را باید مد نظر قرار دهید که بتن قابلیت کشش و ارتجاعی ندارد به همین دلیل لازم است توسط مقاطع فولادی مانند آرماتور این قابلیت را جبران کرد تا مقاومت بتن را در برابر فشارهای وارده از سوی حجم بالای آبی که قرار است در داخل استخر جمع باشد را پیدا کند. در حالت استاندارد دیواره یک استخر دارای ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر ضخامت می‌باشد. ضخامت دیواره استخر‌از این مقدار کمتر نباید باشد ولی در برخی موارد مشاهده شده مهندسان ناظر این میزان را بیشتر می‌کنند. مطابق با استاندارد ضخامت دیواره مطابق با میزان فشاری که خاک به بدنه وارد می‌کند معین می‌گردد. دقت کنید که این بتن توسط قاب میلگرد تقویت شده است. در مراحل پایانی پروژه اقدامات لازم جهت آب بندی استخر، نصب کاشی ها، تاسیسات برق و موتور خانه می‌باشد. که باید تمامی این مراحل زیر نظر متخصص و مهندسان ناظر مطابق با اصول و استانداردهای موجود پیاده سازی گردد.

آرماتوربندی

در نهایت خواندن کی بود مانند دیدن! شما را دعوت به مشاهده ویدئوی زیر میکنیم که نشان دهنده اجرای صفر تا ۱۰۰ ساخت استخر است...

جهت مشاهده لیست تامین کنندگان مقاطع فولادی به وب سایت فولاد 24 مراجعه نمایید.

منبع: گروه تامین محتوای فولاد 24

دیدگاه ها
×