3 نکته مهم برای خرید پروفیل Z چیست؟ پروفیلها در کل به دو دسته باز و بسته تقسیم بندی میشوند. نبشی، تیرآهن و ناودانی جزء پروفیل باز و قوطی نیز پروفیل بسته هستند که هر یک کاربرد متفاوتی در صنایع مختلف دارند، در مقالات پیشین به پروفیل زد و کاربرد آن پرداختیم در این نوشتار به نکات مهمی که قبل از خرید این محصول باید بدانید خواهیم پرداخت پس تا انتها با فولاد 24 همراه باشید.
- پروفیل Z چیست؟
- انواع پروفیل Z بر اساس سایز
- انواع پروفیل زد بر اساس شکل
- چگونگی تولید پروفیل زد
- نکات مهم موقع خرید پروفیل Z
- مزایای پروفیل Z
- کاربردهای پروفیل زد
پروفیل Z چیست؟
پروفیل Z از انواع پروفیل باز میباشد که در سایز و ضخامت متفاوت تولید میگردند و یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی میباشند. ظاهر آن شبیه حرف انگلیسی Z می باشد که علت نامگذاری آن به خاطر شباهت به این حرف می باشد. به طور کلی پروفیل از نظر لغوی یعنی ثابت بودن یک مقطع خاص در طول مشخص و به همین علت پروفیل زد در سولهها، برج ها، پل ها و ساختمانهای صنعتی به عنوان مهاربند و پایه کاربرد دارد.
انواع پروفیل Z بر اساس سایز
پروفیل زد در ضخامتهای 2 و 2.5 و 3 میلی متر موجود میباشد و اعداد کنار حرف Z منظور ارتفاع هر پروفیل میباشد.
پروفیل Z16: در ضخامتهای 2،2.5 و 3 میلی متر میباشد.
پروفیل Z18 : در ضخامتهای 2،2.5 ، 3 میلی متر میباشد.
پروفیل Z20 : در ضخامتهای 2،2.5 ، 3 و 3.5 میلی متر میباشد.
پروفیل Z22 : در ضخامتهای 2،2.5 ، 3 و 3.5 میلی متر میباشد.
انواع پروفیل زد بر اساس شکل
- پروفیل زد ساده (بدون لبه)
- پروفیل زد لبه دار
- پروفیل زد پانچ دار
چگونگی تولید پروفیل زد
ابتدا رولهای فولادی با ضخامت های 2،2.5 و 3 توسط دستگاه رول باز کن، باز میشوند و سپس در اندازههای مورد نظر برش داده میشود، سپس ورقها به سمت دستگاه تولید پروفیل زد هدایت و عملیات خم کاری و شکل دهی روی آنها انجام میگیرد. پس از تأیید نهایی کارشناس، طبق درخواست خرید و سفارش مشتری، برش و ساخته می شود و در صورت نیاز مشتری، آن را پانچ کاری نیز مینمایند و در این مرحله پروفیل مورد نظر آماده جهت ارسال به مشتری است.
نکات مهم موقع خرید پروفیل Z
-
شناخت کافی از انواع پروفیل های زد
قبل از خرید این محصول می بایستی از انواع این پروفیل ها شناخت لازم را داشته باشیم منظور این است از لحاظ اندازه و کاربرد شناخت داشته باشیم که متناسب با نیاز پروژه اقدام به خرید نماییم که در غیر این صورت پروژه ضرر زیادی متحمل میشود.
-
خرید از کارخانه تولید کننده
همان طور که میدانیم در هنگام خرید اگر مستقیم از تولید کننده خریداری نماییم صدر درصد قیمت مناسبتر خواهد بود تا از طریق واسطه خریداری نماییم. پس هزینه خرید کاهش مییابد.
-
انتخاب تولید کننده معتبر از لحاظ کیفیت محصول
کارخانه های فولادی زیادی هم اکنون تولید پروفیل زد را بر عهده دارند که خرید از کارخانه معتبر از لحاظ کیفیت تولید بسیار حایز اهمیت میباشد، و در نهایت اینکه در هنگام خرید به مسافت تولید کننده تا پروژه توجه داشته باشیم چرا که در غیر این صورت خریدار میبایستی هزینه حمل و نقل زیادی را متحمل گردد.
مزایای پروفیل Z
- مناسب برای ساخت انواع سوله
- استفاده در نقاط لرزه خیز
- کاهش وزن سازه تا حد قابل توجه
نکته مهم اینکه پروفیل Z در سوله ها باعث میشود اجرای ستون ها کاهش یابد چون موجب بالا رفتن فاصله ستونها از 6 به 12 متر میگردد.
کاربردهای پروفیل زد
- ریل و سازه های راه آهن
- صنعت خودروسازی
- صنعت ساختمان سازی و ساخت و ساز در شهر در سازه های فولادی
- نرده های محافظ در ریل ها و پل ها و نیز بزرگراه ها
- تولید داربست و قالب های فولادی
- صنعت کشتی سازی
در پایان در این نوشتار سعی کردیم به این سوال ۳ نکته ی مهم موقع خرید پروفیل Z پاسخ کامل دهیم در کل میتوان گفت پروفیل زد جهت افزایش مقاومت اسکلتهای فلزی نقش بسیار مهمی دارد، همچنین نکته مهم در خصوص قیمت این محصول این که پروفیل زد با ورقهای فولاد مبارکه به علت بالاتر بودن کیفیت ورق ها نسبت به سایر کارخانه ها بالاتر میباشد.
شرکت روهینا پیشرو سازه یکی از بزرگترین تولید کننده انواع پروفیل زد با کیفیت بالا در سطح استان اصفهان می باشد که میتوانید محصول مورد نظر خود را از این مجموعه خریداری نمایید، همچنین جهت مشاهده تأمین کنندگان پروفیل Z در وبسایت فولاد 24 کلیک نمایید.
منبع: گروه تأمین محتوای فولاد 24