چت

میخکوبی خاک با میلگرد چگونه انجام می شود؟

کاربرد میلگرد در میخکوبی خاک برای پایداری، مسلح و تقویت نمودن خاک است. منظور از میخکوبی خاک، گودبرداری خاک و تسلیح آن جهت ثابت نمودن میلگرد درون آن است.

میخکوبی خاک با میلگرد چگونه انجام می شود؟

میخکوبی خاک با میلگرد چگونه انجام می‌شود؟ برای تشریح کامل تر اصطلاح میخکوبی در خاک می‌توان گفت: میخکوبی در خاک، شامل استفاده از آن جهت ثابت نمودن سازه های نگهدارنده است. در ادامه به موارد زیر بیشتر اشاره خواهیم نمود:

  • نحوه کارگذاری میلگرد در روند میخکوبی خاک به چه شکل است؟
  • بررسی سپرزنی و استفاده از میلگرد در میخکوبی خاک
  • منظور از سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری چیست؟
  • سیستم دیوار شمعی حفر شده چه کاربردی دارد؟
  • معرفی خرپای فلزی
  • روش مهار متقابل

در میخکوبی  میلگرد  در خاک، باید فاصله بین محل قرار گیری سازه های ثقلی رعایت شود. برای مسلح و تقویت نمودن خاک می توان میلگرد یا پایه های نگهدارنده را در خاک قرار داد. این روش همانند آرماتور بندی در سازه های بتنی است. در این روش، جهت جلوگیری از گسسته شدن خاک از مهارهای کششی فولادی استفاده می‌کنند. قطر این مهار های کششی بین 20 تا 40 میلیمتر بوده و درون چاله های ایجاد شده در خاک قرار می‌گیرند. مهارهای کششی در فاصله 1 الی 2 متر از یکدیگر به کار گذاشته می شوند و 70 الی 100 درصد ارتفاع گود را پر می‌کنند.

قیمت روز میلگرد

نحوه کارگذاری میلگرد در روند میخکوبی خاک به چه شکل است؟

روش میخکوبی بر پایه قرار دادن میله هایی در داخل زمین است که مانند آرماتور در بتن مسلح، نقش تقویت و مسلح کردن خاک را بر عهده دارند. در این روش برای دوختن توده خاک از مهارهای کششی فولادی با فواصل نزدیک به هم استفاده می‌شود. مهارهای کششی معمولا از آرماتورهای فولادی با قطر ۲۰ الی ۴۰ میلی متر بوده که درون یک چاه حفاری شده با قطر ۷۶ الی ۱۵۰ میلی متر قرار گرفته و درون چاله تزریق می‌گردد.

فواصل بین مهارهای کششی در حدود ۱ الی ۲ متر می باشد و طول هر کدام از آنها نیز در حدود ۷۰ الی ۱۰۰ درصد ارتفاع گود می‌باشد و حداقل شیب آن ها نسبت به افق حدود ۱۵ درجه می‌باشد. مراحل کار به این صورت است که ابتدا بسته به نوع خاک، تا عمق ۱ تا ۲٫۵ متر از سطح زمین حفاری صورت می‌گیرد. سپس دستگاه حفار وارد کف گود شده و معمولاً با یک زاویه تمایل ۱۵ درجه ای زیر افق چاله ای در دیواره ایجاد می‌کند و میلگرد درون این چاله قرار گرفته و تزریق دوغاب انجام می‌شود. در ادامه نوارهای زهکش نصب شده و بتن پاشی صورت می‌گیرد و صفحات فولادی تکیه گاهی نیز با مهره ای که به انتهای رزوه شده میخ ها پیچ می‌شود، بر روی رویه بتن پاشی شده مستقر می‌گردند. به همین ترتیب مراحل گفته شده تا رسیدن به تراز کف گود تکرار می شوند.

میخکوبی خاک با میلگرد

 

بررسی سپرزنی و استفاده از میلگرد در میخکوبی خاک

سپرها توسط رانش یا لرزش قطعات پیش ساخته به درون زمین احداث می‌گردند. اگرچه ممکن است طیفی از مصالح از قبیل الوار، فولاد و بتن پیش ساخته به عنوان سپر به کار روند اما سپری فولادی از همه رایج تر است. این سیستم معمولا برای مهاربندی موقت گود قابل کاربرد است. اگر سپرها قابل بازیافت نباشند خیلی پر هزینه اند. نصب این سیستم مهاربندی در خاک ماسه ای و رسی، بدون توجه به عمق سفره آب نسبتاً آسان است.

نصب در خاک های حاوی قلوه سنگ و سنگ های بزرگ تر ممکن است بسیار مشکل و یا غیر ممکن باشد. سپرهای فولادی به راحتی انعطاف پذیرند. اگر حفاظت از ناحیه مجاور گود ضروری باشد فقط ارتفاع های کم گودبرداری می تواند بدون مهار توسط این روش پشتیبانی شود.

منظور از سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری چیست؟

از سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری جهت جلوگیری از برخورد با تاسیسات زیرزمینی استفاده می‌شود. همچنین، از این سیستم می توان برای ساخت و سازهای موقت یا دائمی استفاده کرد. تخت ها معمولاً مابین تیرهای نگهبان کار گذاشته می شود و از مقاطع فولادی به عنوان تکیه گاه استفاده می‌کنند. معمولاً سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری را در جاهایی که سطح آب پایین تر از محل گودبرداری شده است، به کار گرفته می‌شود.

سیستم دیوار شمعی حفر شده چه کاربردی دارد؟

از سیستم دیوار شمعی حفر شده در حفاری های عمیق استفاده می‌کنند. در این حفره ها، شمع های بتنی ریخته می‌شود.

معمولاً در مواقعی که به کارگیری تیرهای نگهبان یا سپرهای مخصوص در خاک مشکل باشد، یا اینکه بنا به دلایل مختلفی استفاده از مهاربند در نزدیکی سطح زمین ممکن نباشد، از سیستم دیوار شمعی حفر شده استفاده می‌شود. در این سیستم، می توان متناسب با ساخت و سازهای شهری پوشش های متنوعی را ارائه داد.
میخکوبی خاک

معرفی خرپای فلزی

این روش یکی از مناسب ترین و متداول ترین روش های اجرای سازه نگهبان در مناطق شهری می‌باشد. اجرای آن ساده بوده و نیاز به تجهیزات و تخصص بالایی ندارد و در عین حال از نظر اجرا قابلیت انعطاف زیادی در شرایط مختلف دارد. برای اجرای این نوع سازه نگهبان، ابتدا در محل عضوهای قائم خرپا که در مجاورت دیواره گود قرار دارند چاه هایی حفر می‌شود. عمق این چاه ها برابر با عمق گود به اضافه مقداری اضافه برای اجرای شمع انتهای تحتانی عضو خرپا می‌باشد. آن گاه درون شمع آرماتوربندی شده و عضو قائم در داخل شمع قرار داده می‌شود و سپس این چاه بتن ریزی می‌گردد.

در این مرحله از کار، خاک در امتداد دیوار گود با شیبی مطمئن برداشته می‌شود. آن گاه شالوده ای در پای عضو مایل اجرا شده و پس از آن، عضو مایل را از یک طرف به عضو قائم و از طرف دیگر به ورق کف ستون در شالوده متصل می‌کنند. عملیات فوق برای کلیه اعضای خرپایی سازه نگهبان در امتداد دیواره به صورت همزمان اجرا می‌شود. سپس خاک محصور بین اعضای قائم و افقی خرپاها را در سرتاسر امتداد دیواره، به صورت مرحله به مرحله برداشته و در هر مرحله اعضای افقی و قطری خرپاها به تدریج نصب می‌شوند تا آن که خرپاها تکمیل شوند.

روش مهار متقابل

در این روش ابتدا در دو طرف گود، در فواصلی معین از یکدیگر چاهک هایی حفر می‌شوند. طول این چاهک ها برابر با عمق گود به اضافه مقداری اضافه تر است. سپس در درون این چاهک ها نیمرخ های فولادی یا بتنی، مطابق با محاسبات و نقشه های اجرایی قرار داده می‌شوند. طول این نیمرخ ها معمولا به گونه ای در نظر گرفته می‌شود که انتهای فوقانی آن ها تا حدی بالاتر از تراز بالایی گود قرار گیرد. آنگاه قسمت فوقانی هر دو نیم رخ قائم متقابل مزبور را به کمک تیرها یا خرپاهایی به یکدیگر متصل می‌کنند.

این کار موجب می‌شود که هر دو نیمرخ قائم متقابل، به پایداری یکدیگر کمک کنند. پس از آن عملیات گودبرداری به تدریج انجام می شود. در صورت لزوم، در نقاط دیگری از ارتفاع نیم رخ های قائم نیز، سیستم مهار متقابل اجرا می‌شود. در صورتی که خاک خیلی ریزشی باشد، باید در بین اعضای قائم از الوارهای چوبی یا اعضای مناسب دیگر استفاده شود. این روش برای گودهای به عرض کم مناسب است.

جهت بررسی اعلام موجودی ها به وب سایت فولاد 24 مراجعه فرمایید.

منبع: گروه تامین محتوای فولاد 24

دیدگاه ها
×