چت

مدیریت هزینه‌های حامل‌های انرژی در مارون

الزامات مدیریت انرژی در تمام واحدهای تولیدی و ستادی پتروشیمی مارون از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مدیریت هزینه‌های حامل‌های انرژی در مارون

شرکت پتروشیمی مارون با هدف کاهش مصرف حامل‌های انرژی از جمله انواع آب، برق و گازهای فشرده و …، جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای و مدیریت هزینه های حامل های انرژی با حفظ تولید در ظرفیت اسمی اقدام به استقرار سیستم مدیریت انرژی بر اساس استاندارد ISO-50001 2018 نموده است.

تجزیه و تحلیل مصارف انرژی (پایش و مانیتورینگ مصارف یوتیلیتی و انرژی در واحدهای مجتمع به صورت ماهیانه و سالیانه)در همین راستا ممیزی انرژی بر اساس الزامات استاندارد و به صورت هر سه سال یک بار در واحدهای عملیاتی و SEU ها از جمله کولینگ به منظور بهینه سازی مصرف صورت گرفته که به عنوان نمونه می توان به پروژه های بهینه سازی مدیریت انرژی زیر اشاره کرد:

  1. تعویض تیپ فلر مجتمع کاهش مصرف بخار MPS
  2. کاهش مصرف آب DMW بیش از ۸۰ % – با اصلاح فرایند و کاهش مصرف در بالانس آب و بخار- و نیتروژن در واحد الفین به سبب مانیتورینگ اثربخش
  3. ممیزی تله های بخار و قرار دادن آن ها در سیستم CMMS و …
  4. پروژه ممیزی تله های بخار در مجتمع
  5. ممیزی انرژی کوره های الفین
  6. ممیزی پمپ های کولینگ ۱۲ فن و ۵ فن و خاموش کردن یکی از پمپ های کولینگ ۱۲ فن و ۵ فن به منظور کاهش حدود ۱٫۸ گیگا وات در مصارف ماهیانه برق.
  7. ممیزی انرژی الکتروفن های کولینگ های ۵ فن و ۱۲ فن و تدوین دستورالعمل الکتروفن های کولینگ ۱۲ فن – MPC-EN -WI-0001-01 – و دستورالعمل الکتروفن های کولینگ ۵ فن – MPC-EN-WI-0002-01 – به منظور کاهش مصرف برق در فصول سرد سال با تنظیم دور تند و کند و خاموش کردن فن های اضافی
  8. ممیزی انرژی ساختمان
  9. سامانه هوشمند انرژی الکتریکی
  10. اخذ جایزه بین المللی انرژی مربوط به پروژه بازیافت پساب کولینگ
  11. اخذ تندیس برنز جایزه مدیریت انرژی ۱۳۹۴
  12. دریافت انطباق با استاندارد ISIRI 13370 به صورت سالانه برای واحد الفین از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ ( ۱۴۰۰ در حال صدور و ۱۴۰۱ در جریان ارزیابی)
  13. تعویض سیستم روشنایی مجتمع از CFL به LED با تعویض ۱۰۰۰ فیکسچر که منجر به کاهش هزینه های برق مصرفی و نت در مجتمع و بهبود بهداشت نور گردیده است.
  14. استفاده از Waste Gas واحد EOEG به عنوان سوخت بویلرها و جلوگیری از فلرینگ گازهای مازاد به میزان تقریبا ۱٫۱ تن در ساعت.
  15. کاهش سالانه انتشار ۲۷ هزار تن CO2 با بازیابی TAIL GAS واحد الفین به میزان ۵۰ تن در روز به عنوان سوخت بویلرها
  16. پروژه سیستم کمپرس سازی گاز CO2 به میزان ۲۰ تن بر ساعت جهت بازیابی و استفاده به عنوان خوراک اولیه پتروشیمی فن آوران و جلوگیری از انتشار آن به اتمسفر
  17. اخذ تندیس برنز تک ستاره جایزه مدیریت انرژی ۱۴۰۱/ افق تهران 
دیدگاه ها
×