چت

سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری برای اجرای طرح‌های تحول و توسعه در صنعت مس

مدیر عامل شرکت ملی مس با بیان اینکه برای رفع دغدغه‌های رهبری در حوزه معدن، اجرای طرح های توسعه صنعت مس را با سرعت بیشتری پیگیری می‌کنیم، گفت: سرمایه گذاری لازم برای اجرای طرح‌های توسعه ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری برای اجرای طرح‌های تحول و توسعه در صنعت مس

دکتر علی رستمی در نشست خبری که با حضور دکتر مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر معاونان و مدیران در سالن معاونت بهره برداری مجتمع مس سرچشمه برگزار شد، گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، باید با تلاش و کوشش مضاعف بتوانیم از ظرفیت‌های بالقوه در این بخش استفاده و آنها را به بالفعل تبدیل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه شرکت ملی مس مصمم است در راستای افزایش تولید، میزان تولید کاتد را طی یک برنامه زمانبندی مشخص به یک میلیون تن برساند، گفت: پیش بینی‌ها نشان می‌دهد با اجرایی شدن این برنامه صادرات شرکت مس به ۱۰ میلیارد دلار  و سود خالص به ۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

رستمی اضافه کرد: پیش بینی ها نشان می دهد قیمت جهانی مس نیز به بالای ۱۰ هزار دلار خواهد رسید، ضمن اینکه شرکت ملی مس قصد دارد با برنامه ریزی‌های صورت گرفته، رتبه جهانی کشورمان را در زمینه تولید کاتد از ۱۸ به جایگاه ۵ دنیا ارتقا دهد.

وی با اشاره به قرار گرفتن ایران بر روی کمربند جهانی ذخایر مس، تصریح کرد: عملیات اکتشاف تنها در ۷ درصد از مساحت کشور انجام شده است. به طور قطع با افزایش اکتشافات ذخایر مس و در ادامه تولید مس نیز بیشتر می شود.

مدیر عامل شرکت ملی مس با بیان اینکه سال گذشته در زمینه ذخایر مس کشف شده رتبه هفتم جهان را داشتیم، اظهار کرد: با توجه به اقدامات خوبی که در حوزه اکتشافات به همت تلاشگران صنعت مس صورت گرفت و با کشف ذخایر ۲ میلیارد تنی در سونگون و دیگر معادن، موفق شدیم رتبه نجم دنیا را کسب کنیم.

وی در ادامه پنج پروژه محصولات جانبی، چهار پروژه ذوب پالایشگاه، هشت پروژه تغلیظ و احداث دو کارخانه اسید فسفریک در بندرعباس و چابهار را از جمله طرح های توسعه ملی مس برشمرد.


بهره‌برداری از طرح معدن مس دره‌زار و درآلو در آینده نزدیک در استان کرمان

رستمی با اشاره به بهره‌برداری از طرح معدن مس دره‌زار و درآلو در آینده نزدیک در استان کرمان، گفت: در آینده نزدیک پروژه تغلیظ با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در دره زار به بهره برداری می رسد، ضمن اینکه پروژه تغلیظ در آلو هم در شهرستان رابر و بافت آماده بهره‌برداری است که به امید خدا با حضور  مقامات و مسئولان کشوری و استانی این پروژه‌ها رسماً افتتاح می‌شوند و هدیه ای برای سهامداران و مردم شریف کشورمان خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی مس تصریح کرد: این دو پروژه عظیم در استان کرمان با سرمایه گذاری بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در دست اجرا هستند.

وی با اشاره به رکوردهای تولید شرکت مس در سال گذشته، تصریح کرد: عبور از مرز ۳۰۰ هزار تن تولید کاتد و عبور از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنستانتره و همچنین رکورد در تولید مولیبدن به همت جهادگران صنعت مس رقم خورده است.

همکاری‌های سازمان بورس و شرکت مس افزایش می‌یابد

 

دکتر رستمی تاکید کرد: سازمان بورس همواره منافع و مصالح سهامداران را دنبال می‌کند و حمایت بی شائبه‌‌ای را تاکنون از شرکت ملی صنایع مس ایران داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی مس با بیان این‌که برنامه های خوبی در زمینه همکاری با سازمان بورس کشور در دست اقدام داریم، خاطرنشان کرد: سال قبل با کمک سازمان بورس شرکت تأمین سرمایه کیمیا را راه اندازی کرده‌ایم تا به کمک پروژه‌های توسعه‌ای بیاید.

دکتر رستمی در ادامه از راه‌اندازی شرکت سهامی عام پروژه خبر داد و افزود: این امر ظرف چند ماه آینده محقق و سهام آن عرضه می‌شود.

مدیر عامل شرکت ملی مس تصریح کرد: با همدلی بین فملی و فضایی که برای شرکت مس در سازمان بورس ایجاد شده است سهامداران مس شاهد تحولات بزرگی در حوزه تأمین مالی و پیشرفت پروژه‌های مس خواهند بود.

شرکت ملی مس از شرکت‌های بزرگ بازار سرمایه متعلق به استان کرمان است


مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این مطلب و با تاکید بر فعالیت و توسعه بورس‌های منطقه‌ای گفت:  با توجه به نشاط بازار سرمایه و ورود تقریبا هزار میلیارد تومان روزانه سرمایه خرد به بازار، باید این سرمایه‌ها را به بخش تولید هدایت کنیم.

وی افزود: ابزارهای متنوعی مثل صندوق‌ها، تاسیس شرکت‌های سهام پروژه ‌و افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم، همگی ابزارهای جدید و متنوعی است که باید به فعالان اقتصادی در همه استان‌های کشور معرفی شود. بخش خصوصی باید بازیگر اصلی بازار سرمایه باشد و برای بزرگ شدن اقتصاد باید این بخش را قدرتمند کرد.

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: در اتاق بازرگانی مذاکراتی انجام شد که هلدینگی در قالب چند شرکت پروژه آماده و پذیره‌نویسی عمومی شود. از سوی دیگر در حوزه شرکت‌های کوچک ابزارهایی مثل تامین مالی جمعی برای تامین مالی وجود دارد.


شرکت ملی مس پیشرو در عرضه نخستین شرکت پروژه بازار سرمایه ایران

به گزارش مس پرس، محمدعلی شیرازی، مدیر عامل فرابورس ایران با بیان اینکه شرکت ملی مس پیشرو در عرضه نخستین شرکت پروژه بازار سرمایه ایران است، گفت: این پذیرش به عنوان اولین شرکت پروژه تاریخ بازار سرمایه ایران است که توسط زیر مجموعه‌های شرکت ملی مس صورت گرفته است.

وی اظهارداشت: در شرایط امروز و در پی ریزساختارهایی که سازمان بورس فراهم کرده، بازگشت اعتماد به بازار سرمایه رقم خورده است و این شرایط فرصت مناسبی برای استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای بنگاه‌هاست.

شیرازی با بیان اینکه اقتصاد کرمان به لحاظ دارا بودن سرمایه معدنی رتبه اول را دارد و این ظرفیت‌ها شایسته بهترین‌هاست، تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های بزرگ استان کرمان در بازار سرمایه حاضر هستند اما آنچه مهم است حضور شرکت‌های کوچک و متوسط در بازار سرمایه است.

به گفته شیرازی، در حوزه تامین مالی، هنوز بازار سرمایه به طور کامل معرفی نشده است و ظرفیت‌های متعدد بازار سرمایه باید برای فعالان اقتصادی استان کرمان تشریح شود.

مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه به معرفی بازارها و ابزارهای این رکن بازار سرمایه پرداخت و گفت: فرابورس ایران ۷ بازار با کارکرد و مقررات جداگانه دارد و به دلیل وجود بازارها و نهادهای مختلف و همچنین ابزارهای متنوع در فرابورس، سرمایه‌گذاران می‌توانند از ۱۰۰ هزار تومان تا چند میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده و شرکت‌ها نیز با چند میلیون تا چند میلیارد تومان فعالیت کنند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۵ شرکت از استان کرمان در فرابورس ‌هستند که به زودی در بازارهای اول و دوم وارد خواهند شد.
شیرازی ادامه داد: فرابورس همچنین برنامه رونق بازار شرکت‌های کوچک و متوسط را در دستور کار دارد و در سکوهای تامین‌ مالی جمعی که مختص شرکت‌های کوچک است، پیشنهاد می‌شود استان کرمان سکویی برای تامین مالی داشته باشد.

به گفته وی، فرابورس انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری از جمله جسورانه، خصوصی و قابل معامله را برای تامین مالی به بازارها معرفی کرده و بازار توافقی نیز به زودی راه‌اندازی خواهد شد که فرصت خوبی برای شرکت‌های کوچک و متوسط است.

مدیرعامل فرابورس، گفت: پتانسیل‌های زیادی برای توسعه بازارهای فرابورس وجود دارد و از تامین‌کنندگان مالی درخواست داریم آگاهی خود را از ابزارهای مالی فرابورس بالا ببرند و همچنین به بازار سرمایه برای استفاده از ابزارهای مالی، اعتماد کنند.

وی درخصوص آمار و ارقام تامین مالی در فرابورس، افزود: در بخش اوراق بیش از ۸۶ درصد اوراق بدهی کل بازار مالی کشور در فرابورس معامله می‌شود. جمع تامین مالی سال گذشته در فرابورس ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

شیرازی خاطرنشان کرد: بسیاری از اولین‌های بازار سرمایه مثل اسناد خزانه اسلامی، اوراق‌ اجاره، ورود اولین صندوق املاک و مستغلات و عرضه اولین شرکت استارتاپی در فرابورس انجام شده است.

استقبال چشمگیر از عرضه محصولات شرکت ملی مس
 

خبر مهم دیگر اینکه سید جواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالا در این همایش که با حضور فداکار استاندار کرمان، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس، عشقی رئیس سازمان بورس، شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران و جمعی از معاونان و مدیران ارکان بازار سرمایه برگزار شد، گفت: سهام شرکت ملی مس از سهام‌های مورد استقبال فعالان بازار است.

وی اظهار داشت: تجربیات قیمت‌گذاری دستوری در سال ۱۳۹۷ در مقابل دیدگان ما قرار دارد که چه شرایطی برای تولیدکنندگان و بازار ایجاد شد؛ از این رو در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با جهاد تبیین، بورس کالا و ارکان بازار سرمایه این رسالت را دارند که رویدادهای گذشته را برای اتخاذ تصمیم‌های صحیح در کشور، تبیین کنند.

مدیر عامل بورس کالا به بحث سودآوری شرکت‌ها نیز اشاره کرد و افزود: عمده ترین مشکل صنایع که با شعار سال نیز در تضاد است و جلوی رشد تولید را می‌گیرد، مساله قیمت‌گذاری دستوری است. اگر بخواهیم به سمت تامین مالی شرکت ها پیش رفته و مشکل تامین مالی شرکت‌ها را حل کنیم، ناگزیر هستیم که بحث قیمت‌گذاری را در کلیه بخش‌های مرتبط با بازار سرمایه مرتفع کنیم.

وی ادامه داد: در برهه ای که طی سال ۹۷ موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شد و با قیمت گذاری دستوری مواجه شدیم، تقاضای کاذب به شدت افزایش یافت و در نتیجه به صنایع بالادست به دلیل تامین نیاز داخلی اجازه صادرات داده نشد. لذا در حوزه تامین مالی مناسب شرکت ها، محور برنامه‌ها این است که قیمت گذاری از شرکت ها خارج و بنگاه ها سودده شوند.

جهرمی تاکید کرد: تجربه قیمت گذاری دستوری در سال ۹۷ نشان می دهد نمودارهای تقاضا به شدت افزایشی بوده اند و چون جلوی صادرات شرکت های بالادست گرفته شده کاهش عرضه ارز در کشور نیز رقم خورد. در مقابل برخی صنایع پایین دست به جای تامین نیاز داخل و تولید محصول نهایی که منفعت آن به مصرف کننده نهایی می رسد به دلیل سیاست قیمت گذاری دستوری بعضا اقدام به قاچاق کالا کردند که برای تولید و مردم منفعتی نداشت.


به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، اگر اکنون به صنعت فولاد می‌بالیم و ۳۰ میلیون تن تولید فولاد داریم به دلیل آن است که صنعت فولاد از سال ۸۲ از قیمت‌گذاری دستوری خارج شد و کم کم ضرایب بین زنجیره اصلاح و زنجیره ها یکی پس از دیگری سودده شدند و اکنون با صنعت پابرجایی روبرو هستیم.

وی اشاره ای به عرضه خودرو در بورس کالا داشت و تصریح کرد: در سال گذشته ایران خودرو به واسطه عرضه محصولاتش در بورس کالا ۱۲ همت سود به دست آورد که این مبلغ از دلالان اخذ و به شرکت رسید. تقریبا هزار میلیارد تومان نیز دولت از محل مالیات بر ارزش افزوده کسب کرد لذا بازگشت به روال سابق در بحث قیمت‌گذاری خودرو، زیان شرکت‌ها را مجدداً برمی‌گرداند. از این رو رشد اساسی در بحث تامین مالی شرکت‌ها به موضوع قیمت‌گذاری دستوری شرکت‌ها وابسته است.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اعلام یک خبر جدید، عنوان کرد: به منظور تامین نیازهای ارزی شرکت‌ها به دنبال راه‌اندازی معاملات اوراق سلف موازی استاندارد ارزی با همکاری بانک مرکزی هستیم.

جهرمی  گفت: بازار سرمایه در حوزه همکاری و تفاهم با بانک مرکزی در زمینه راه اندازی معاملات اوراق سلف موازی استاندارد ارزی در بورس کالا، نیازمند همراهی مجلس به خصوص کمیسیون اقتصادی است که خوشبختانه این همراهی همواره وجود داشته است./ مس پرس

دیدگاه ها
×