چت

تولید روزانه 200 تن شمش آهن در سنقر و کلیایی

چالش‌های استان کرمانشاه با حضور عضو مجمع نمایندگان استان و در قالب میزگردی بررسی شد.

تولید روزانه 200 تن شمش آهن در سنقر و کلیایی

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا با حضور در دفتر شبکه اطلاع رسانی مرصاد، به بررسی چالش‌های استان کرمانشاه پرداخت و به سوالات خبرنگار این رسانه پاسخ داد.

 اصلی‌ترین چالش‌های استان کرمانشاه چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: عدم اجرای سند آمایش سرزمینی، چالش اصلی در استان کرمانشاه است درحالی‌که باید بر اساس این سند پیش برویم چه اینکه در شرایط فعلی هرمدیری به صورت مقطعی اقداماتی را انجام می‌دهد اما پس از اتمام دوره مدیریت وی ایراداتی به آن وارد می‌شود یا مورد مخالفت قرار می‌گیرد و عملا اتفاقاتی که باید بر اساس آمایش سرزمینی رخ دهد، صورت نمی‌گیرد. در حال حاضر سند آمایش سرزمینی در استان کرمانشاه وجود دارد که نیازمند بازنگری و بروزرسانی است در واقع باید بر اساس موقعیت استان کرمانشاه چشم‌انداز بلندمدتی تعریف شود و اقدامات مدیران در این پازل قرار گیرد.

همچنین استان کرمانشاه نیازمند حاکمیت وحدت است چه اینکه در شرایط فعلی کرمانشاه از این تفرقه رنج می‌برد در واقع آنچه از نان شب واجب‌تر است، وحدت مدیران و مسئولان استان است زیرا ظرفیت‌های بزرگی در استان وجود دارد؛ گردشگری به‌ویژه در حوزه مذهبی با توجه به قرارگیری در مسیر عتبات عالیات، بخش کشاورزی، صنایع و معادن و توسعه پزشکی از ظرفیت‌های بزرگی است که مغفول مانده است.

بخشی از سند آمایش سرزمینی که در وزارت کشور تدوین شده به شهرستان سنقر و کلیایی اختصاص دارد که بر اساس آن ما به‌دنبال فعال‌سازی و بهره‌برداری از معادن هستیم و تاکنون هم هفت پهنه پروانه اکتشاف معادن صادر شده که در صورت بهره‌برداری عایدی آن برای استان کرمانشاه خواهد بود همچنین از آنجا که استان کرمانشاه قطب دامپروری و کشاورزی است در شهرستان سنقر هم شاهد تولید 18 هزار تن گوشت قرمز، 10 هزار تن نخود و 100 هزار تن گندم افزون بر محصولات زراعی و باغی هستیم.

تولیدات کشاورزی در استان کرمانشاه نیازمند راه‌اندازی بخش صنایع تبدیلی است چه اینکه ما نخود را به صورت خام صادرات می‌کنیم درحالی‌که عمده نخود موجود در بازار ما وارداتی است در واقع نخود درشت صادرات می‌شود همچنین در شهرستان سنقر دو نوع تخمه وجود دارد و این شهرستان قطب تولید تخمه آفتاب‌گردان است که به‌صورت خام در قالب برندهای دیگری به مشتری عرضه می‌شود.

قبلا تعرفه واردات آجیل پنج درصد بود که با رایزنی‌های انجام شده به 55 درصد رسید و پس از افزایش تعرفه واردات آجیل، آ قیمت تخمه بسیار افزایش یافت.

با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه کشاورزی استان کرمانشاه و به‌منظور ایجاد ارزش‌افزوده نیازمند چاره‌اندیشی هستیم.

24 کشورعربی در دنیا محصول غذایی حمص را مصرف می‌کنند و ما با وجود برخورداری از بهترین برند نخود، نتوانسته‌ایم این برند را به خورد کشورهای عربی بدهیم.

به‌دنبال پیگیری‌های انجام شده در راستای تولید حمص، سرمایه‌گذاران اعلام کردند که این موضوع برندی شناخته شده در دنیا می‌خواهد و نیازمند زمان است در نتیجه صرفه اقتصادی آن پایین است و برای صادرات مقرون به‌صرفه نیست.

 یکی از انتقادات موجود مهره‌چینی حضرت‌عالی در انتصابات شهرستانی است در این زمینه نظر شما چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: نگاه شورای ائتلاف استفاده از نیروهای انقلابی است چه اینکه در دولت قبلی تلاش شد از نیروهای انقلابی استفاده شود اما حسب فرمایش مقام معظم رهبری جریان انقلابی خواستار حمایت ما شد برهمین اساس جلسات مشترکی برگزار کردیم.

عمده انتصابات، گزینه‌های شورای ائتلاف شهرستان سنقر و کلیایی هستند در همین راستا جریان انقلابی هر فردی را تائید کند ما نیز تائید می‌کنیم منکر این موضوع نیستیم که شاید برخی از افراد نیز دقیقا وفق مراد بنده باشند.

مرصادنیوز: شایعاتی مبنی بر حمایت حضرت‌عالی از سرپرست میراث فرهنگی استان کرمانشاه شنیده می‌شود در این باره چه پاسخی دارید؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: بنده حدود یک سال و چند ماه با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اختلافاتی دارم کسی که وسط جنگ است چگونه نیروهای وی را منتصب می‌کنند البته درباره ایشان از بنده پرسیدند اما بنده اظهار نظری نکردم.

در شرایط موجود در حوزه میراث فرهنگی فرد قوی تری نداریم اما در حوزه گردشگری این‌گونه نیست ممکن است افراد بهتری هم باشند.


 نظر شما درباره بخشنامه وزارت کشور عدم ورود نمایندگان به امور اجرایی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: این موضوع سیاست غلطی بود یا قانون را قبول داریم یا خیر بر اساس قانون نماینده از تاریخ مشخصی مسئولیت نمایندگی را برعهده دارد، چطور سه ماه بعد از نمایندگی هرچه به تصویب می‌رسد به‌عنوان مصوبه نماینده مجلس پذیرفته می‌شود اما یک سال تا اتمام دوره نمایندگی نمایندگان باقی است اما وی را از سمت نمایندگی کنار می‌گذارند درحالی‌که خلاف قانون است. می‌توانند یک تا دو هفته قبل از برگزاری انتخابات مجلس تصاویر نمایندگان را از صدا و سیما پخش نکنند آنها نیز با مسئولان جایی نروند درحالی‌که نمایندگی در این بخشنامه به سه سال تقلیل یافته باید این سخن برای خبرگان هم مطرح شود اگر نماینده مجلس خبرگان امام جمعه شهری باشد تکلیف چیست؟ خطبه بخواند یا نخواند؟ در مجموع خطای بزرگی بود که وزارت کشور مرتکب شد.

چرا در سنقر یادمان دفاع مقدس نداریم؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: درصدد هستیم بتوانیم یادمانی را در شهرستان بنا کنیم که البته مشکل اعتباری دارد از سوی دیگر، سایر مجموعه‌ها باید بپذیرند که کاروان‌های راهیان نور در این مناطق حضور یابند.

در حوزه مناطق عملیاتی هم در سنقر پیگیری‌های بسیاری انجام شد، به لطف الهی ستاد کل یک بازنگری انجام داد که بر اساس آن سنقر و کلیایی جزو مناطق جنگی قرار گرفت، این موضوع را فرماندهی سپاه به همه رده‌ها ابلاغ کرد و اگر مشکل آن کارشناسی و رفع شود، مردم از آن منتفع خواهند شد.

 وعده افتتاح جاده سنقر تا مرداد ماه به کجا رسید؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: حسب قول آقای استاندار این وعده داده شده البته براساس این وعده قرار شد نیمه مرداد فاز اول جاده سنقر تا میان‌راهان افتتاح شود که البته پیگیر هستیم.

با پیگیری‌های فراوان سال قبل اعتبارات ماده 23 را دریافت کردیم و در بودجه امسال نیز 33 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده همچنین با تخصیص 50 میلیارد تومانی عملیات اجرایی جاده سنقر آغاز شده و اکنون به مرحله پایانی رسیده است.

پروژه پتروشیمی سنقر به کجا رسید؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: این پروژه تاکنون 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش‌بینی می‌شود در خرداد سال آینده به‌صورت آزمایشی وارد مدار شود. بخش عمده  55 درصد باقی‌مانده پروژه مذکور نیز مربوط به تامین تجهیزات است که خرید آنها انجام شده است.

طرح تکمیلی این پروژه امضا شده، کارهای مطالعات نیز در دست انجام است و در صورت احداث پتروشیمی دوم به دلیل پایین دستی‌بودن به آب چندانی نیاز ندارد بلکه کمتر از دو میلیون مترمکعب آب نیاز دارد درحالی‌که اکنون هشت میلیون متر مکعب آب صنعتی پشت سد داریم اما نمی‌توانیم از آن برای صنعت استفاده کنیم چون پایین دستی است، همچنین پروژه پتروشیمی سنقر دارای امتیازات زیست‌محیطی و جزو طرح‌های سبز و فاقد مشکلات آلایندگی است و طرح مباحثی مبنی بر سرطان‌زا بودن آن شیطنت است زیرا درغیر این صورت اجازه نمی‌دادند در شهرک صنعتی احداث شود.

مرصادنیوز: در شهرستان سنقر و کلیایی در حوزه مواد مخدر و اعتیاد جرائم سازمان یافته‌ای نداریم اما شمار زیادی معتاد دارد درحالی‌که تنها یک کمپ دارد که انتقاداتی به آن وارد است نظر شما در این باره چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: برخی تخلفات در کمپ‌ها گزارش می‌شود که البته پیگیری خواهند شد و در این راستا باید حقوق   شهروندی رعایت شود. همچنین باید گفت که اصلی‌ترین علت روی‌آوردن افراد به اعتیاد افسردگی و بیکاری است.

 پاسخ شما به برخی نارضایتی‌های مردم سنقر و کلیایی به راه‌های سنقر چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: این موضوع مطالبه به حق مردم است زیرا معمولا بر اساس قانون اعتبارات این حوزه استانی است و اعتبارات استانی هم تخصیص نمی‌یابد. سال گذشته 15 کیلومتر راه خاکی در سنقر و کلیایی آسفالت شد اما تا پایان ماه جاری 13 کیلومتر از راه های روستایی آسفالت خواهد شد.

اگر اعتبارات آسفالت راه‌های روستایی ملی بود در مجلس رایزنی می‌کردیم هرچند که امسال توانستیم در چند سرفصل از ردیف‌های بودجه 100 میلیارد تومان اعتبارات را افزایش دهیم اما اعتبارات استانی معمولا تخصصی داده نمی‌شود با این حال از طریق وزارت راه و شهرسازی پیگیر موضوع هستیم.

مرصادنیوز: در حوزه کشاورزی و دامداری شهرستان سنقر و کلیایی قطب است اما با مشکلات جدی مواجه است نظر شما در این باره چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: در حوزه کشاورزی  پنج هزار هکتار از اراضی سنقر آبی بوده همچنین اراضی تجمیع و اصلاح‌شده و آماده آبیاری است اما نیازمند تخصیص اعتبار است که در این باره جلسه‌ای با جهاد کشاورزی برگزار شد و قول‌هایی داده شد. در حوزه دامپروری نیز به‌دلیل همین محدودیت‌های آبی موجود در استان، در تامین آب آشامیدن هم مشکل داریم آب شرب چاه‌ها فروکش کرده و بارش‌ها نیز کافی نیست چه اینکه سال گذشته با همه بارش‌ها ذخیره آب پشت سد شهدا به شش میلیون متر مکعب  رسید درحالی که سال قبل‌تر این میزان 11 میلیون و 500 هزار متر مکعب بود و اکنون نیز به جای 12 میلیون متر مکعب به دو میلیون و 500 هزار متر مکعب رسیده است. 

در مواقعی برای احداث چاه غیر مجاز هشت متر حفاری انجام می‌شود در واقع حفر چاه‌های غیرمجاز چالش جدی دیگری است، اکنون هرکسی کنتور هوشمند دارد در یک بازه زمانی نسبت به قطع برق وی اقدام می‌شود اما موارد انشعاب غیرمجاز قطع نمی‌شود که باید فکری به حال این موضوع شود.

عشایر در سنقر و کلیایی با وجود تولیدکننده بودن محدودیت‌هایی دارند، اکنون چرا بسیار محدود است و چهار هزار راس گوسفند وجود دارد درحالی که هزینه‌های تولید افزایش یافته است.


 به عملکرد خود از عدد 100 چه نمره‌ای می‌دهید؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: به خود نمره قبولی می‌دهم چون از انجام هیچ‌کاری فروگذار نبودم بلکه هرآنچه از دستم برآمده انجام دادم اگر در مواردی کاری انجام نشده یا اعتبار نبوده یا قدرت آن را نداشته‌ام.

 استان کرمانشاه هنوز مشغول گازرسانی است اما در شهرستان سنقر و کلیایی چهار سالی است که روستای فاقد گازرسانی حتی در میان روستاهای با سه خانوار نداریم همچنین ضریب پوشش مخابرات تا پایان شهریور ماه به 91 درصد می‌رسد درحالی‌که در24 کیلومتری مرکز استان آنتن‌دهی وجود ندارد این مباحث نیازمند پیگیری هستند.

با توجه به عضویت بنده در کمیسیون صنایع و معادن، کمترین روزی را می‌توان یافت که موضوع راه سنقر را پیگیری نکرده باشم البته فرماندار، بخشدار، مدیران اجرایی همه تلاش می‌کنند اما ممکن است نتوانند اثرگذار باشند هر مدیر اداره‌ای با رئیس اداره خود می‌تواند مکاتبه کند اما نمی‌تواند از وزیر مطالبه کند مدیران اجرایی نمی‌توانند باقی مدیران را در جایی جمع کنند در واقع این از ظرفیت نمایندگی حکایت دارد و قدرتی است که مردم برای استیفای حق خود به نماینده خود داده‌اند اگر توفیقی نصیب بنده شود برای مردم است آیا می‌شود مردم را از یک افتخار محروم کرد. قبلا هم مدیران اجرایی و بقیه بودند اگر

می‌توانستند انجام می‌دادند.

در حوزه معادن دچار چالش هستیم با این حال پروانه اکتشاف هفت پهنه معدنی صادر شده و در آینده‌ای نزدیک استان را دگرگون می‌کند.

 شهرک صنعتی سنقر و کلیایی نیز با 30 واحد در آستانه تعطیلی بود که توسعه داده شد همچنین در شهرک صنعتی ایران خودرو واحد تولید دیسک و صفحه جواز رونمایی دارد و در آستانه جهش است تا یک میلیون رینگ آلومینیومی در استان تولید کند.

روزانه 200 تن شمش آهن در شهرستان سنقر و کلیایی تولید می‌شود مجموعا معادن چند هزار تن ظرفیت تولید دارند، همچنین بسیاری از واحدهای تولید غیرفعال را فعال کردیم.

موارد گازکشی با دستورهای خاص حتی در مواقعی خلاف بخشنامه انجام شده است.

اکنون در دوره یازدهم مجلس قرار داریم، خود بنده هم دوره قبلی نتوانستم برخی کارها را انجام دهم اما اکنون نمی‌شود بگویم کدام مدیر اجرایی چنین کارهایی را انجام داده البته منکر زحمات دوستان شهرستان نیستم همه پای‌کار هستند شاید در برخی از بخش‌ها اگر دویدن‌های آنها نبود در اجرا دچار چالش و مشکل می‌شدیم.

مرصادنیوز: با توجه به عضویت حضرت‌عالی درفراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی بفرمایید ایثارگران با چه چالش‌هایی مواجه‌اند؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: فراکسیون ایثارگران دنبال تبیین درست قانون است، در برنامه هفتم توسعه دولت برای ایثارگران مصوبه‌ای نیاورده اما بالاخره نماینده مردم هستیم باید بتوانیم در اسناد بالاسری این مبحث را اصلاح کنیم در واقع ما نیز مانند دولت می‌توانیم کارهای زیرکانه انجام دهیم و با یک جمله پیشنهادات دولت را تنفیذ می‌کنیم.

در برنامه هفتم توسعه درصدد هستیم رزمندگان دارای حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه نیز از همه امتیازات جانبازان زیر 25 درصد  بهره‌مند شوند.

دلیل عدم توفیق در جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی چیست؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: دلیل عدم توفیق در این حوزه، نبود وحدت رویه در ایجاد زیرساخت و عدم ارائه مجوزات لازم به‌منظور تسهیل‌گری، عدم همراهی بانک‌ها است در استان کرمانشاه فرد سرمایه‌گذار نمی‌تواند ظرف مدت کوتاهی مجوز سرمایه‌گذاری دریافت کند بلکه کفش پولادینی می‌خواهد که مجوز بگیرد در نتیجه این موضوع سبب می‌شود سرمایه‌گذاران خارجی جذب نشوند در این راستا همه مقصرهستیم که بخشی از آن نیز مربوط به قانون‌گذاری است.

 متاسفانه بانک‌ها از پرداخت تسهیلات خرد به مردم استنکاف می‌کنند نظر شما در این باره چیست؟ 

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: سخت‌گیری در پرداخت وام‌های خرد خطای بزرگی است زیرا بر اساس برنامه ششم توسعه باید 40 درصد منابع بانکی به سمت تولید و اشتغال جذب شود که به‌دلیل عدم تحقق آن نقدینگی در جامعه افزایش یافته تا جایی که امروز شش هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد و هر بار به یک بازار روانه می‌شود و آن را ویران می‌کند درحالی‌که اگر به سمت تولید برود تولید سامان‌دهی می‌شود و صادرات بهبود می‌یابد.اکنون وضعیت تولید ناخالص داخلی وضعیت مناسبی ندارد درحالی که کشور ایران مملو از ظرفیت‌های صادراتی است.

 چرا پروژه ساخت مسکن بر زمین مانده است؟

حجت‌الاسلام حسینی‌کیا: اکنون راهی به‌غیر از تامین زمین برای دولت نمانده چه اینکه زمین‌های فراوانی در داخل شهرها داریم که دولت باید به دستگاه‌های اجرایی تکلیف کند زمین‌ها را به پیمانکاران بدهند و در این میان هزینه‌های صدور مجوز با همکاری شهرداری رایگان شود مردم نیز 25 درصد آورده بیاورند که در این صورت امکان ساخت پنج میلیون مسکن فراهم می‌شود. همچنین بانک‌ها نیز باید پای‌کار بیایند هم نقدینگی جامعه جمع می‌شود و هم موضوع مسکن حل خواهد شد البته تیم اقتصادی دولت این پیشنهاد را نپذیرفت درحالی‌که اگر دولت بخواهد مسکن بسازد به مراتب ساخت مسکن گران‌تر خواهد شد.

تغییر کاربری نیز یکی از موانعی است که باید در کارگروه ملی و استانی مطرح و درباره آن تصمیم‌گیری شود./ مرصاد 

دیدگاه ها
×