سعید عسگر زاده اظهار کرد: وضع عوارض در هیچ کجای دنیا از فروش نیست بلکه به عنوان مالیات از سود دریافت میشود. این عوارض برای کالاهای مازاد در نظر گرفته نمیشود و در قوانین کشور هم این اجازه داده نشده است و نباید برای کالاهای مازاد عوارض گذاشت.
او ادامه داد: عوارض عموما در خصوص محصولات پایین دست برای کنترل قیمت داخلی وضع میشود که آن هم باید منطقی و برای مدت محدود باشد. با توجه به عدم چابکی دولت و بوروکراسی طولانی احتمال موفقیت آن هم کم است. اعداد اعلامی هیچ مبنای کارشناسی ندارد و بنابراین از تصمیم گیران تقاضا میکنم که چنانچه مبنای کارشناسی حتی در حد یک برگ هم دارند اعلام کنند.
دبیر کل انجمن سنگ آهن تصریح کرد: در این تصمیمی که اعلام شده بر خلاف مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار به انجمن سنگ آّن به عنوان تنها متولی این بخش اطلاعی داده نشده است. این دولت رکورد سورپرایز کردنها را با چنین مواردی میکشند. متعجبم از آقای دکتر مخبر که در سال گذشته در اسفند ماه تمام دستگاهها را مکلف کردند که چنانچه موضوعی برای طرح در هیات دولت دارند باید نظرات تشکلها را ضمیمه کنند اما خودشان به این بخشنامه پایبند نماندند. می دانیم که در کنسانتره و گندله مازاد داریم. تصمیم گیران باید تکلیف مازاد ظرفیت موجود را روشن کنند که آیا مازاد ظرفیت موجود منجر به تعطیلی بنگاههای تولیدکننده بشود یا اینکه راهکار دیگری برای آن در نظر گرفتند. در خواست می کنم که بخشنامه را ملغی کنند و راضی به تعطیلی بنگاههای تولیدی در سال رشد تولید نباشند./ معدن 24