شرکت فولاد خراسان جهت توسعه ظرفیت و تکمیل زنجیره تولید و چرخه تامین مواد اولیه، افزایش ارزش افزوده و کاهش مخاطرات تولید، واحد تغلیظ سنگ آهن (تولید کنسانتره) با ظرفیت اسمی ۵/۲ میلیون تن در سال در محل معادن سنگان شهرستان خواف را در دستور اجرا قرار داد که در این راستا اجرای این پروژه در مهرماه سال ۱۳۹۳ با کنسرسیوم ایریتک، کیسون با شرایط EPC منعقد شد.
این پروژه با ظرفیت اسمی ۵/۲ میلیون تن در سال نزدیک به ۹ سال فقط ۱۹ درصد پیشرفت داشت که امسال با حضور تیم مدیریتی جدید تحولات خوبی در این پروژه صورت گرفت و اکنون شاهد ثبت رشد ۳۲درصدی در این شرکت بودیم. تیرماه سال جاری تغییرات مدیریتی در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان اتفاق افتاد و دکتر امیرحسین حاجی رحیمیان سکان هدایت این شرکت را در دست گرفت تا این پروژه ملی که سال های متمادی با وقفه روبه رو بود، باز بر سر زبان ها بیفتد.
امیرحسین حاجی رحیمیان، مدیرعامل شرکت با اشاره به تحولات خوبی که در پروژه پس از ۹ سال رخ داده است، گفت: زمانی که هیات مدیره، مسولیت را بر عهده اینجانب قرار دادند، در ابتدا فاز شناخت بر اساس اصول مدیریت پروژه و با رویکرد مسأله شناسی در دستور کار قرار گرفت و به لطف خدا و با دستور کار جهادی، شناخت جامع و کاملی از روند معضلات و مشکلات و فرصت ها و تهدیدهای پروژه به دست آمد.
رشد ۱۲ درصدی کل پروژه در کمتر از ۹ ماه
وی افزود: این پروژه طی ۹ سال گذشته (با در نظر گرفتن آغاز پروژه در سال ۹۲) فقط ۱۹درصد پیشرفت داشت. در همین راستا بررسی موانع و مشکلات پروژه و اقدامات عملیاتی جهت شناسایی پیش نیازهای تسریع در اجرای پروژه از مهم ترین برنامه ها برای آغاز فعالیت بود. از خرداد ماه سال جاری تا پایان بهمن ماه، پس از شناسایی موانع و مشکلات و ارائه راهکارها برای برون رفت از چالش ها، به پیشرفت ۳۲درصدی در کل پروژه رسیده ایم. همچنین در بخش ساخت تجهیزات و قطعات رشد بیش از ۴۰ درصدی را شاهد بودیم.
حاجی رحیمیان ضمن اشاره به اقدامات اولیه پس از حضورش در شرکت، عنوان کرد: در اولین قدم مدیران جوان و انقلابی و البته متخصص به تیم مدیریتی شرکت اضافه شدند و همین امر آغازگر حرکتی جهادی به سمت حل تیمی مشکلات پروژه بود.
نهایی شدن ثبت سفارش تجهیزات در سامانه تجارت وزارت صمت
امیرحسین حاجی رحیمیان در خصوص تامین منابع مالی و ارزی برای اجرای مجدد پروژه مطرح کرد: جلسات راهبردی متعددی با سهامداران جهت تامین نقدینگی و تخصیص اعتبار صورت گرفت. البته حل مشکل ثبت سفارش تجهیزات خارجی که از مهم ترین مسائل پروژه بود و چندین سال مورد غفلت واقع شده بود، نهایی شد. با حمایت سهامداران ثبت سفارش از طریق سازمان تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت و به لطف خداوند متعال این شرکت در مدت زمان کوتاه توانست ثبت سفارش را انجام دهد و مجوزهای لازم را از وزارت صمت برای واردات تجهیزات برای قطعات و ماشین آلات خط تولید کنسانتره را اخذ کند.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان در پاسخ به اینکه چرا تا کنون سفارش گذاری تجهیزات و قطعات در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان انجام نشده بود، گفت: یکی از مشکلات اصلی سفارش گذاری در سامانه تجارت، محدودیت در سقف ارزی سفارش گذاری و بعضاً دلایل نامعلوم مدیریتی بود که با همت مدیران جوان شرکت و با همکاری اداره صمت شهرستان خواف و اداره کل صمت خراسان رضوی این مشکل برطرف شد و در نهایت ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ثبت و مجوزهای لازم اخذ شد.
اصلاح برنامه زمان بندی پروژه و مدیریت جریان نقدینگی
حاجی رحیمیان به وضعیت پروژه و برنامه های جدید برای اجرای آن اشاره کرد و اظهار داشت: زمان بندی و ابلاغ برنامه جلسات مشترک بین پیمانکاران و مشاور در بخش های مهندسی، اجر و... ابلاغ شد و جلسات با پیمانکاران به صورت منظم برگزار می شود و اصلاح رویه های جاری پروژه در بخش های گردش مدارک مهندسی، رویه های خرید، مکاتبات، صورت وضعیت و … از مهم ترین دستورات جلسه با پیمانکاران و مشاور شرکت است. در همین راستا پس از شناسایی مسیر بحرانی پروژه الزامات تحقق برنامه در دستور کار قرار گرفت و بر اساس آن جریان نقدینگی بازنگری شد.
وی تاکید کرد: جلسات با نمایندگان تامین کنندگان خارجی تقریباً هر هفته برگزار می شود و تیم جدید مدیریتی با جدیت به دنبال نظارت بر عملکرد تامین کنندگان خارجی است.
همچنین جلسات فنی با پیمانکاران نیز به صورت منظم و ماهانه برگزار می شود و گزارش دهی منظم ماهیانه به سهامداران جز اولویت های اصلی تیم مدیریتی جدید است و به طور کلی فضای پویا و فعالی در شرکت برای رشد پروژه و اجرای آن برقرار است.
افزایش سرمایه فولاد شرق خراسان به ۱۵۰۰ میلیارد تومان
امیرحسین حاجی رحیمیان به افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و گفت: افزایش سرمایه فولاد شرق خراسان از ۷۵۰ میلیارد تومان به ۱۵۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت و با اخذ مجوزهای لازم، سرمایه شرکت افزایش پیدا کرد. این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده سهامداران انجام شده و در مراحل پایانی قرار دارد.
طرح ریزی و بازنگری مایل استون ها بر اساس بودجه جدید شرکت
حاجی رحیمیان در خصوص بازنگری در جریان نقدینگی پروژه گفت: بازنگری در مایل استون ها بر اساس بودجه جدید صورت گرفت و قرار است شاهد اتفاقات و تحولات مثبت نیز در این زمینه باشیم.
وی در پایان ضمن قدردانی از حمایت های سهامداران در راستای تحقق پروژه بیان کرد: لازم می دانم از مدیران ارشد وزارت کار که به جد پیگیر تحقق و پیشرفت پروژه بوده و هستند، به ویژه جناب آقای دکتر برقراری مدیرعامل محترم صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستایی تشکر و قدردانی کنم. همچنین از مدیران عامل شرکت فولاد خراسان و شرکت تجلی، شرکت های سهامدار این شرکت که به دنبال تحقق این پروژه ملی و مهم هستند و در همه موارد همیشه همیار و همراه ما بودند، تشکر می کنم. شرکت های ایریتک و کیسون نیز به عنوان پیمانکاران این پروژه انصافاً با دیدن جدیت تیم مدیریتی جدید شرکت، همراهی و همیاری خوبی داشتند و به تمامی دغدغه های کارفرما با دید همکاری و به منظور پیشرفت پروژه عمل کردند./ ایرنا