معاون منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان به عنوان یک بنگاه تولیدی، حفظ و صیانت از محیط زیست را همواره جزو وظایف ذاتی خود میداند و در جهت بهبود شرایط محیط زیست اقدامات متعددی انجام داده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، کیکاووس ندایی به مناسبت فرارسیدن پنجم ژوئن، روز جهانی محیط زیست، در خصوص اهمیت حفظ محیط زیست و اقدامات شرکت فولاد هرمزگان در این زمینه بیان کرد: فولاد هرمزگان به عنوان یک بنگاه تولیدی و اقتصادی مترقی به حفظ محیط زیست همواره پایبند بوده و خود را به حفظ آن متعهد دانسته و از این رو اقدامات متعددی در این زمینه انجام داده است. از مهمترین اقدامات انجام شده در بخش محیط زیست و بهداشت محیط میتوان به نصب سیستم پایش آنلاین آلایندههای گاز در واحد احیا مستقیم جهت اطلاع و کنترل وضعیت آلایندگی گازهای خروجی از دودکش مدول A و B واحد احیا مستقیم اشاره کرد.
وی ادامه داد: بر اساس بند ب ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم توسعه کشور و تبصره ۳ ماده ۱۱ ضوابط عدم آلایندگی در احداث واحدهای تولیدی و صنعتی قانون هوای پاک، به منظور کاهش عوامل آلاینده و مخرب محیط زیست، کلیه واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی، عمرانی، خدماتی و زیربنایی بزرگ که قابلیت و ضرورت نصب و راهاندازی سامانه پایش آنلاین را دارند، باید نسبت به نصب و راهاندازی سامانه پایش آنلاین اقدام کنند. از این رو مطابق شیوهنامه نصب و راهاندازی سیستمهای پایش لحظهای و پیوسته سازمان حفاظت محیط زیست، سامانه پایش لحظهای جهت سنجش گازهای (O2،CO،NOX،SO2) خروجی از دودکشهای احیا نصب و راهاندازی شد.
معاون منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: دیگر اقدام انجام شده تدوین دستورالعمل زیستمحیطی تعمیرات بوده است. این دستورالعمل با هدف تشریح الزامات زیستمحیطی حین انجام تعمیرات در شرکت جهت اطمینان از تحت کنترل قرار گرفتن آثار سو زیستمحیطی آلایندههای ناشی از فعالیتهای تعمیراتی همچون پسابها، پسماندها و انتشار آلایندههای اتمسفری به جو تدوین شده است؛ به نحوی که بتوان با رعایت مسائل زیستمحیطی، با کمترین آلودگی، بیشترین بهرهوری و کارایی را به وجود آورد.
ندایی با بیان اینکه تدوین دستورالعمل جمعآوری و انتقال پسماندهای روغنی از دیگر اقدامات بوده است، خاطرنشان کرد: جهت مدیریت بهینه پسماندهای روغنی و آغشته به روغن و به منظور کنترل و کاهش اثرات و آلایندههای زیستمحیطی، اصول و مقررات عمومی جمعآوری، حمل، نگهداری و امحای پسماندهای روغنی در قالب دستورالعمل تدوین شد. این دستورالعمل با هدف برنامهریزی، فراهم کردن شرایط و امکانات لازم جهت مدیریت مناسب پسماندهایی روغنی حاصل از فرایندهای صنعتی و جانبی از منابع مختلف تدوین شده است و به کلیه واحدهای شرکت فولاد هرمزگان و شرکتهای پیمانکاری زیرمجموعه که پسماندهای روغنی تولید میکنند ابلاغ شده است. همچنین تدوین دستورالعمل زیستمحیطی پیمانکاران و ایجاد جایگاه نگهداری روغن در محوطه پیمانکاران نیز در زمینه حفظ محیط زیست صورت گرفته است. در این خصوص، با توجه به لزوم رعایت الزامات زیستمحیطی در زمینه نگهداری روغنهای ضایعاتی جهت کنترل و جلوگیری از آلودگی خاک، پروژه ساخت جایگاه نگهداری بشکههای روغنی در محوطه احیا و شمال سالن فولادسازی طراحی و اجرا شد.
وی پروژه محاسبه میزان انتشار کربن در شرکت فولاد هرمزگان را یکی از اقدامات برجسته شرکت عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت انتشار کربن در مسائل زیستمحیطی و مسئله گرمایش جهانی و همچنین نبود اطلاعات کافی در زمینه میزان انتشار گازهای گلخانهای و دیاکسید کربن، پروژه بررسی و محاسبه میزان انتشار کربن در فولاد هرمزگان بر اساس استاندارد سایت جهانی ورد استیل (World Steel) معرفی و اجرا شد. روش محاسبه فوق بر اساس ضریب انتشار دیاکسید کربن به ازای میزان تولید محصول شامل فولاد و آهن اسفنجی و مصرف مواد اولیه است که مواد اولیه شامل گندله، آهک، قراضه و مصارف انرژی و گاز و مواد دیگر میشود و این محاسبات با استفاده از جدول استاندارد سایت ورد استیل به ازای محصول تولیدی صورت میگیرد.
معاون منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد: به منظور مدیریت و ساماندهی پسماندهای صنعتی ویژه و پیشگیری و کنترل آلودگیهای زیستمحیطی نیز امحا و دفع اصولی پسماندهای ویژه مطابق ضوابط و الزامات قانونی قرارداد امحا و دفع اصولی پسماندهای صنعتی ویژه بین شرکت توکا صنعت فولاد هرمزگان و شرکت سپنتا مهام ایرانیان (مجری ساماندهی و مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه در استان هرمزگان) صورت گرفته است.
ندایی با اشاره به پروژه تصفیهخانه پساب صنعتی جهت تصفیه کامل آب مصرفی جهت حفظ محیط زیست، عنوان کرد: با توجه به میزان مصرف آب در صنعت فولاد، استفاده از آبهای نامتعارف میتواند راهکاری نو در صرفهجویی آب و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی باشد. با توجه به طراحی سیستم فرایندی کارخانه فولاد هرمزگان، فراوری و تصفیه کامل پساب صنعتی در یک سیکل بسته صورت میپذیرد. علاوهبر آن، جهت صرفهجویی و کنترل آلودگیهای احتمالی وارده به محیط، پروژه توسعه تصفیهخانه صنعتی به منظور تصفیه کامل آبهای ورودی به خور، شامل پساب حاصل از شستوشوی سطحی سایت و کانالهای سطح سایت، به ظرفیت پذیرش پساب به میزان ۲۸۰ مترمکعب در ساعت، طراحی شده و در حال اجراست.
وی به یکی از مهمترین اقدامات شرکت فولاد هرمزگان در راستای حفاظت از محیط زیست و عمل به مسئولیتهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: شرکت فولاد هرمزگان در راستای تعهد به مسئولیتهای اجتماعی خود و نیز تامین آب پایدار صنایع، نخستین شرکتی بود که در طرح عظیم انتقال پساب بندرعباس به صنایع غرب استان پیشگام شد. این شرکت سهامدار عمده این طرح است و به همراه تعدادی دیگر از شرکتهای حاضر در منطقه ویژه این طرح را اجرایی کرده است. این پروژه میتواند نقش بسزایی در کیفیت بخشی به محیط زیست دریایی بندرعباس و به انجام رسیدن این خواسته دیرینه مردم بندرعباس داشته باشد.
معاون منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان در پایان تدوین شناسنامه پسماند شرکت و پیمانکاران، مشارکت در دوره آموزشی مدلسازی آلودگی هوا با نرمافزار «aermod» در دانشگاه آزاد بندرعباس، شرکت در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست تهران، تمدید گواهینامه ISO 14001، برگزاری کمیته مغایرتهای زیستمحیطی به صورت ماهانه و انجام پایشهای زیستمحیطی در قالب طرح خوداظهاری به صورت فصلی را دیگر اقدامات مقتضی در خصوص محیط زیست عنوان کرد./ فلزات آنلاین