وحید یعقوبی در رابطه با محدودیتهای اعمالی برای فولادیها اظهار کرد: بحث گاز یک چالش عمده در زنجیره فولاد است که در سالهای اخیر بسیار هم پررنگ شده است.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران توضیح داد: از حدود چند سال گذشته محدودیتهای گازی برای واحدها در زمستان به طور مثال برای یک ماه اعمال میشد و واحدهای احیای مستقیم فولاد هم برای این مدت برنامهریزی میکردند و معمولا این یک ماه را به فعالیتهای تعمیراتی اختصاص میدادند تا از این فرصت بهره ببرند و متحمل کمترین آسیب شوند، اما از سال گذشته این محدودیتهای گاز بسیار شدید شد و حدود دو ماه و نیم واحدهای احیای مستقیم فولادی یا تعطیل بودند یا با محدودیت بسیار شدید کار میکردند که این محدودیتها، تاثیر خود را بر کل زنجیره گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته بهواسطه محدودیتهای برق و گاز، حدود ۶ میلیون تن از برنامه هدفگذاری شده عقب افتادیم.
این مقام صنعتی با بیان اینکه در تابستان امسال علیرغم اینکه شاهد مدیریت بهتر تامین برق – البته نسبت به سال گذشته – بودیم، با این حال تصریح کرد: در مورد گاز، امسال محدودیتها زودرس شد. برنامه ما این بود که از حدود دی ماه محدودیتها آغاز شود، اما از اوایل آذرماه محدودیت گاز برای فولادیها اعمال شد.
به گفته یعقوبی، در ابتدا محدودیتها بر ۳۰ درصد، سپس ۵۰ و ۷۰ درصدی بود و اکنون کارخانههای فولادی نیمه شمالی کشور (عمدتا کارخانههای احیای مستقیم) به صورت کامل گازشان قطع شده و واحدها تعطیل شدهاند.
یعقوبی در بخشی دیگر از صحبتهای خود با اشاره به اولویتهای صنعت فولاد در برنامه هفتم توسعه، خاطر نشان کرد: زیر ساختها، صادرات آسان تر، تامین مواد اولیه مورد نیاز باید در این برنامه مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ارز آور بودن صنعت فولاد برای کشور، تاکید کرد: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر به لحاظ برنامههای کلان در حوزه زیر ساختها و عدم رفع این معضلات، مورد بی مهریهای فراوانی قرار گرفته است.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهارداشت: وجود زیر ساخت مناسب یکی از مولفههای مورد نیاز فولاد است که باید به آن توجه بیشتری شود، چرا که زیرساختهای موجود، متناسب با توسعهای که در فولاد رخ داده، نیست./ فولادبان