به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ سعید عسکرزاده، کارشناس صنعت فولاد با بیان اینکه معاملات محصولات فولادی در بورس کالا در چند هفته اخیر، نشان از بهم ریختگی و عدم وجود خریدار دارد و بخشی از محصولات آهناسفنجی نیز به فروش نمیرود، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۴۴۰ تا ۴۵۰ پروانه بهره بردای سنگ آهن از معادن در کشور داریم که طبق آمار، حدود ۱۲۰ پروانه از ۴۵۰ پروانه در حال فعالیت هستند. چرا که در وضعیت فعلی، تنها معادنی که شرایط بهتری دارند، میتوانند فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه از ظرفیت معادن کشور به طور کامل استفاده نمیشود، گفت: از سوی دیگر، در صورتی که بازرگان و یا شرکتی قصد واردات محصولات تولیدی در کشور را داشته باشد، برای محصول تعرفهای در نظر گرفته میشود تا اگر کسی قصد وارد کردن آن را دارد، برای حمایت از تولید داخلی قیمت بیشتری بپردازد.
او ادامه داد: این درحالیست که در قیمتگذاری سنگ آهن چنین روندی وجود ندارد و از بین رفته است. در واقع در حال حاضر، محصول سنگ آهن در داخل کشور، تقریباً نصف قیمت بازارهای جهانی فروخته میشود.
عسکرزاده در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی، علیرغم شرایط فعلی و اثرات تحریمها بر حوزه حمل و نقل صنایع معدنی، صادرات در این زمینه همچنان به صرفه محسوب میشود. البته ناگفته نماند هزینه حمل محصولات معدنی در کشور به ازای هر تن حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار است و در واقع محصولات فولادی ایرانی، ۴۰ دلار زیر قیمت جهانی به فروش میرود. بر همین اساس، در صورتی که عوارض سنگینی برای این بخش وضع نشود، فاصله قیمتی عجیب و غریب بازار داخلی و خارجی کاهش پیدا خواهد کرد.