چت

ظرفیت تولید شرکت پایا فولاد کویر یزد ۲ برابر می‌شود

مهندس رضا تسلیمی مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد در گفت‌وگوی اختصاصی با پترومتالز اظهار داشت: ظرفیت تولید کنسانتره شرکت پایا فولاد کویر یزد در حاضر ۱ میلیون تن در سال است که با اجرای طرح توسعه، خط دوم کنسانتره‌سازی این شرکت به ظرفیت معادلِ خط اول تا خردادماه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و بدین‌ترتیب ظرفیت تولید این شرکت دو برابر می‌شود.

ظرفیت تولید شرکت پایا فولاد کویر یزد ۲ برابر می‌شود

مهندس تسلیمی در مورد چالش‌های تولیدکنندگان کنسانتره سنگ آهن گفت: از انتهای بهار سال ۱۴۰۱، رکود شدیدی بر بازار جهانی سنگ آهن و فولاد حاکم شد که این رکود از چند طریق، تولیدکنندگان این زنجیره را تحت فشار قرار داد. اولین مسئله قیمت‌های بسیار پایین بود. قیمت فروش محصولات حتی در برخی موارد در نتیجه رکود شدید، پایین‌تر از قیمت تمام‌شده بود و این امر باعث شد تا حتی گاهی اوقات، شرکت‌ها در حاشیه زیان قرار بگیرند.

انحصاری شدن خرید شرکت‌های بزرگ


مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد خاطرنشان ساخت: مشکل دیگری که رکود درپی داشت این بود که خرید کنسانتره توسط شرکت‌های بزرگ انحصاری شد و این شرکت‌ها قیمت‌های بسیار نازلی برای خرید خود درنظر گرفتند و برخی شرکت‌ها نیز به این خاطر که می‌خواستند تولیدشان متوقف نشود، این قیمت‌ها را پذیرفتند. در نتیجه، سایر شرکت‌ها با معضل دپوی محصول و انباشته شدن کنسانتره در واحدها روبرو شدند. به طور مثال ما در این دوره تنها به اندازه نیازهای ضروری خود فروش داشتیم و بعداً با باز شدن پنجره صادراتی توانستیم کنسانتره دپوشده را به فروش برسانیم.

ابهام‌های صادراتی


مهندس تسلیمی با ارائه جزئیات بیشتر عنوان کرد: در حال حاضر نیز تولیدکنندگان با ابهام در خصوص رویه‌های صادراتی روبرو هستند. ما تمام مجوزهای قانونی را اخذ کرده‌ایم و مشکلی برای صادرات نداریم اما تجربه تغییرات متنوع و پی در پی قوانین مالی و گمرکی د رگذشته و احتمال تکرار آنها نگرانیهایی را ایجاد می ‌کند.

نگاه یکپارچه به زنجیره آهن و فولاد


مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد تصریح کرد: ضرورت دارد که نگاه یکپارچه و دقیقی به مسائل چهار حلقه معدن‌کاران، کنسانتره‌سازان، گندله‌سازان و تولیدکنندگان آهن اسفنجی وجود داشته باشد و چالش‌های مختلف در حوزه زیرساخت‌های انرژی، حمل و نقل، قیمت‌گذاری دستوری و ابهامات صادراتی رفع شوند. اگر این چالش‌ها رفع نشوند و راهکارهایی برای ادامه حیات تولیدکنندگان این حلقه‌ها درنظر گرفته نشود، ساده‌انگاری است که گمان کنیم ضرر آن‌ها تنها متوجه تولیدکنندگان کنسانتره و گندله خواهد بود و سایر بخش‌های زنجیره فولاد و یا حتی اقتصاد کشور متضرر نمی‌شوند.

استاندارد دوگانه در قیمت مواد اولیه و محصول


رضا تسلیمی در پاسخ به این سوال که آیا در تأمین مواد اولیه با چالش مواجه هستید، گفت: شرکت‌هایی مثل پایا فولاد کویر یزد که فاقد مالکیت معدن هستند، مجبورند مواد اولیه خود را از معادن متفرقه کوچک و بزرگ خریداری کنند. در این حوزه، بازار سنگ آهن، بازاری با رقابت مخرب و ناسالم است و معادن، سنگ آهن را با قیمت بازار آزاد به فروش می‌رسانند. از آن سو، ما مجبوریم محصول تولیدی را با قیمت‌های دستوری بفروشیم و لذا استانداردی دوگانه و غیرمنصفانه بر این بخش حاکم است که به ما آسیب وارد می‌کند.

 جزئیات طرح‌های توسعه


مهندس تسلیمی در خصوص طرح‌های توسعه شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد بیان داشت: ما خط دوم تولید کنسانتره با ظرفیت ۱ میلیون تن در سال را در دست اجرا داریم که این خط در خرداد سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد و با افتتاح آن، ظرفیت تولید شرکت به ۲ میلیون تن کنسانتره با عیار ۶۶٫۵ درصد خواهد رسید.

وی در پایان گفت: همچنین پروژه آب‌گیری از باطله و برگشت آب به جریان تولید را در دست اجرا داریم که در نتیجه آن، مصرف آب شرکت به شدت کم خواهد شد و صرفه‌جویی بسیار بالایی در مصرف آب صورت خواهد گرفت./ پترو متالز

دیدگاه ها
×