علی آقا محمدی شامگاه شنبه در آیین بهره برداری از پروژه های نفتی هرمزگان اظهار کرد: تولید کُک سوزنی را به پالایشگاههای شازند و اراک سپردیم و تولید کک اسفنجی نیز به عنوان ماموریتِ پالایشگاه نفت بندرعباس تعریف شد که با تلاش متخصصان داخلی و شرکتهای دانشبنیان، شاهد آغاز عملیات اجرایی طرح تولید کک اسفنجی در بندرعباس بودیم.
آقامحمدی تاکید کرد: اینکه این سطح از تکنولوژی به داخل منتقل شده است مسئله بسیار مهمی است چرا که پیشتر وقتی برای اولین بار تولید کک اسفنجی یا الکترود گرافیکی مطرح شد کسی جرات نمیکرد قولی برای تولید دهد اما امروز شرکتها و پژوهشگاههای وزارت نفت به راحتی از تولید این محصولات سخن به میان میآورند.
وی عنوانکرد: خوشبختانه موفقیتها در این طرحها نشان داد که ما توانایی و دانش تامین نیازهای خود را داریم و باید سود طرحهای نفتی خود را به سمت پژوهش، توسعه و نوآوری حرکت دهیم و در این باره الزام ایجاد کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خاطرنشان کرد: ما ظرفیت تولید نفت در کشور را تا حدود ۷.۴ میلیون بشکه داریم و ملزم هستیم که به این میزان تولید کنیم چرا که امروز نمیتوان سخن از سه میلیون و چهار میلیون به میان آورد چراکه کشورها در حال توسعه تولید خود هستند در بحث نیاز به گاز باید ظرفیت خود را به حداکثر تولید برسانیم و در رقابت با رقبا پیش بیفتیم.
در این آیین علاوه بر بهره برداری وبیناری پایانه صادراتی فرآوردههای نفتی بندرعباس و پل شریفی جاسک، میادین نفتی اسفند و سیوند وارد مدار تولید نفت شدند تا ظرفیت تولید نفت ایران ۱۶ هزار بشکه افزایش یابد همچنین قرارداد توسعه میدان گازی کیش نیز منعقد و تفاهم نامه همکاری وزارت نفت با استانداری هرمزگان موضوع آبخیزداری امضا شد.
پیش از آیین نیز کارخانه تولید و ذخیره سازی قیر نفت جی به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی طرح ملی ارتقای کیفیت فراورده های نفتی سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس آغاز شد./ ایرنا