حمیدرضا صالحی اظهارداشت: یکی از چالشهایی که صنایع بزرگ به ویژه فولادسازان با آن درگیر هستند، موضوع تأمین انرژی است. فولادسازان با افزایش مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به ویژه در سالهای گذشته دچار افت تولید شدند و در نتیجه عدمالنفع قابل توجهی را متحمل شدند. این در حالی است که صنایعی نظیر فولاد، وابستگی زیادی به انرژی دارند و این چالش باید به نحوی حل شود.
وی گفت: به نظر میرسد راه حلهای مختلفی برای فائق آمدن بر این مشکل هم در کوتاهمدت و هم در بلند مدت وجود دارد که به همین دلیل، فعالان حوزه انرژی و فولادسازان، ایده سرمایهگذاری در میادین گازی را ارائه کردهاند و این ایده بسیار میتواند برای حل این مشکل کارساز باشد تا نگرانیها برای تأمین گاز در آینده تا حدی کم شود.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: به نظر میرسد برای حل این چالش باید کنسرسیومهایی با ائتلاف چند شرکت بزرگ تشکیل شود تا بخش خصوصی به همراه مصرفکنندگان، با سرمایهگذاری در این زمینه همکاری مؤثری را شکل دهند. این راهکار میتواند در دو یا سه سال آینده چالشهای فولادسازان را در زمینه محدودیتهای گاز رفع کند. این گزینه هم از نظر امنیت اقتصادی و هم از نظر پایداری تأمین گاز، راهی مناسب است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از تجربههای خوبی که برای حل مشکل چالش انرژی اتفاق افتاد، موضوع تأمین برق با ایجاد ظرفیت نیروگاهی بود که با سرمایهگذاریهای بخش صنعت در حال انجام است و بهزودی شاهد بهرهبرداری بسیاری از این پروژهها خواهیم بود.
صالحی تصریح کرد: یکی از مسیرهای دیگر که میتواند در کوتاهمدت در این زمینه راهگشا باشد، واردات گاز از کشورهای همجوار تولیدکننده گاز است که با بررسیهای انجام شده، کشور ترکمنستان میتواند گزینه خوبی باشد. البته در این زمینه چالشهایی وجود دارد که باید با هماهنگی دو کشور برنامهریزیهای لازم انجم شود تا بتوانیم گاز مورد نیاز صنایع را از طریق خطوط لوله مشترک با این کشور تأمین کنیم./ ایراسین