چت

آنالیز چندوجهی ایریتک

شرکت بین‌المللی مهندسی ایران موسوم به ایریتک؛ با بیش از چهار دهه تجربه و برخورداری از مهارت و دانش کارشناسان متخصص، یکی از پیمانکاران عمومی برجسته در صنعت کشور است. این شرکت، تمامی خدمات پروژه‌ها را به روش طرح و ساخت EPC، شامل تامین مالی، مطالعات فنی و اقتصادی، برنامه ریزی، کنترل و مدیریت پروژه ها، خدمات مهندسی، تدارکات تجهیزات، بازرسی فنی، نصب تجهیزات، مدیریت اجرا، نظارت عالی و کارگاهی، راه اندازی و خدمات دوره تضمین طرح‌های صنعتی با گسترده‌ترین حدود خدمات ارائه می‌کند.

آنالیز چندوجهی ایریتک

مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره شرکت ایریتک اظهار کرد: شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) در سال ۱۳۵۳ ایجاد شد و هدف عمده تاسیس این شرکت از ابتدا پیشرفت، توسعه و انتقال دانش فنی و تکنولوژی به‌ویژه در صنایع فولادی بود. در حال حاضر نیز به عنوان یک شرکت EPC و به عبارت بهتر یک شرکت پیمانکار، طراحی، مهندسی تجهیزات، ساخت و نصب و راه اندازی واحد‌های صنعتی بزرگ به‌خصوص در حوزه فولاد را انجام می‌دهد، به عنوان مثال اجرای بخشی از پروژه‌های شرکت فولاد مبارکه اصفهان که به عنوان یک واحد فولادی بزرگ شناخته شده بر عهده شرکت ایریتک بوده است.

مهندس محمدعلی عزیزمحمدی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور ایجاد شده و افزایش این میزان به ۵۵ میلیون تن برای افق ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده که اکنون واحد‌هایی که ساخت آن‌ها بیش از ۲۰‌درصد پیش رفته دارای ظرفیت بیش از ۷۰ میلیون تن برآورد شده است و بر این اساس می‌توان گفت که صنعت فولاد جایگاه مطلوبی را در سطح جهانی به دست آورده است، به طوری که در سال‌جاری بر مبنای آمار و ارقام اعلام شده ایران در رتبه هفتم تولید فولاد در دنیا قرار گرفت که برای تحقق این مهم بخش خصوصی سرمایه‌گذاری‌های خوبی را انجام داده است. با توجه به محدودیت‌های برق و گاز برخی از واحد‌های تولیدی در مقاطعی از سال در مضیقه قرار گرفتند و این موضوع موجب شد که برخی از واحد‌ها به ظرفیت تولید اسمی خود نرسند.

وی در ادامه عنوان کرد: در چشم انداز پیش رو صنعت فولاد به طور کامل بومی سازی شده و شرکت ایریتک نیز به عنوان یک شرکت فنی و مهندسی یکی از مهم‌ترین واحد‌هایی بوده که باتوجه به پروژه‌هایی که اجرا کرده در صنعت فولاد نقش بسزایی داشته است. همچنین شرکت ایریتک علاوه بر فولاد در سایر حوزه‌های صنعتی و معدنی نیز پروژه‌های دیگری همچون صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را به سرانجام رسانده است و در حال حاضر نیز پروژه‌های پتروشیمی مهر پتروکیمیا و مارون را در دست دارد.

در زمینه احیای مستقیم پروژه ۸۰۰‌هزار تنی فولاد قائنات، افزایش ظرفیت به ۲/ ۱ میلیون تن فولاد ارفع، مدول F افزایش ظرفیت تولید فولاد مبارکه، احداث یک واحد تولیدی ۱/ ۱ میلیون تنی آهن اسفنجی در اردبیل که اکنون چیزی حدود ۲۸‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته، همچنین یک مورد مشابه در اقلید را نیز به عنوان شرکت پیمانکار در دست اجرا داریم. همچنین افزایش سیلو‌های آهن اسفنجی فولاد هرمزگان از دیگر پروژه‌های شرکت به حساب می‌آید و افزایش ظرفیت ایپادکو از دیگر فعالیت‌های شرکت است. حدود یک ماه گذشته پروژه احیای مستقیم قائنات در استان خراسان جنوبی به بهره برداری رسید و پروژه فولادسازی قائنات تاکنون ۴۵‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در تلاش هستیم که در سال ۱۴۰۲ به اتمام برسد.

مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره شرکت ایریتک مطرح کرد: در بخش فولاد و نورد نیز فولادسازی قائنات با بیش از ۸۵‌درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث است. همچنین فولادسازی و نورد پیوسته قروه نیز در استان کردستان ازجمله مهم‌ترین پروژه‌های شرکت ایریتک به حساب می‌آید. علاوه بر این موارد پروژه فروآلیاژ بهاباد و لانس کوره‌های قوس الکتریکی فولاد هرمزگان در دست اجراست. در سایر بخش‌ها نیز احداث کارخانه اکسیژن ۴ فولاد خوزستان به عنوان پشتیبان، ساخت واگن برگردان شرکت فولاد خوزستان و احداث کارخانه الکترود گرافیتی استان فارس ازجمله پروژه‌هایی بوده که شرکت ایریتک در دستور کار خود قرار داده است. تعدادی از این پروژه‌ها بسیار مهم و ازجمله ۴۸ پروژه پیشران محسوب می‌شوند و شرکت ایریتک یک هلدینگ بوده که چیزی حدود ۲۰ شرکت به صورت پیوسته و در راستای پیشبرد اهداف به هلدینگ متصل هستند و به دلیل اینکه برخی از تجهیزات از خارج از کشور تامین می‌شود تعدادی از شرکت‌ها در خارج از کشور مستقر هستند.

وی گفت: پروژه‌های اجرایی با افت و خیز‌های متعددی مواجه هستند چراکه تامین مالی این نوع پروژه‌ها بسیار اهمیت دارند که از سوی کارفرما‌ها باید تامین شود. زمانی که پروژه‌ای در مقیاس به عنوان مثال ۳۰۰ میلیون یورویی در حال اجراست مسلما تامین چنین مبلغ سنگینی از عهده هر کارفرما برنمی آید و حداقل زمان اجرایی که برای هر پروژه‌ای تعریف می‌شود حدود دو تا سه سال است که باید در طول مدت اجرای این پروژه‌ها تامین مالی انجام شود و به صورت مرحله‌ای از جانب کارفرما تزریق شود و شرکت ایریتک به عنوان پیمانکار پروژه‌ها صورت وضعیت و اجرای پروژه‌ها را عهده دار است.

عزیزمحمدی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین مواردی که در پیش‌رو داریم موضوع بومی سازی بوده و در این راستا شرکت ایریتک نیز به عنوان یک شرکت EPC با شرکت‌های دانش بنیان در تعامل است تا محصولات موردنیاز صنایع را بومی سازی کنیم. به عنوان مثال در پروژه واگن برگردان توان ساخت داخلی را به بیش از ۶۰‌درصد افزایش داده ایم. پروژه فولاد سبز نیز از دیگر پروژه‌های مهم بوده که با هدایت و راهبری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در دست اقدام است، چراکه صنعت فولاد در سطح دنیا به عنوان یک صنعت آلوده به دلیل تولید گاز CO ۲ شناخته شده است و اکنون حرکت به سوی تولید فولاد سبز ازجمله پروژه‌هایی بوده که در کشور‌های پیشرفته در حال اجراست و ما نیز سعی برآن داشتیم که از این قافله عقب نمانیم و در این راستا تحقیقات و مطالعات لازم انجام شده و از طریق همایش‌ها و نشست‌هایی که در سال برگزار می‌شود اطلاعات تخصصی در این حوزه مورد تبادل قرار می‌گیرد. اجرای چنین پروژه‌ای جزو برنامه‌های آتی شرکت به حساب می‌آید.

وی در ادامه تصریح کرد: برخی از پروژه‌ها به تازگی آغاز شده اند؛ به عنوان مثال پروژه سقز که فرآوری تولید طلا به مدت سه سال است طی دو ماه اخیر کلید خورده است و شرکت ایریتک نیز به عنوان پیمانکار پروژه را پیش می‌برد و شرکت در تلاش است که تمام پروژه‌های تعریف‌شده طبق برنامه پیش رود و در زمان‌های تعیین‌شده به پایان برسند. چراکه در پروژه‌های اجرایی امکان بروز هر نوع حادثه و بحرانی همچون تغییر شرایط جوی، وضعیت اقتصادی کشور یا هر نوع اتفاق دیگری وجود دارد که بهره برداری از پروژه‌ها را به تعویق بیندازد. موضوعی که برای شرکت به‌خصوص معاونت PMO که وظیفه کنترل پروژه را بر عهده دارد در اولویت است رصد روزانه تمام پروژه‌ها بوده تا هر نوع کمی و کاستی در هر مرحله تشخیص داده شود تا پروژه مذکور در زمان مقرر به اتمام برسد.

۴۸ پروژه پیشران تعریف شده که چند مورد آن‌ها در اختیار شرکت ایریتک است که در نظارت و پیشبرد آن‌ها نباید ساعتی درنگ کرد و باید طبق برنامه پیش رفت، چراکه مسوولان تاکید دارند که این پروژه‌ها در زمان تعیین‌شده به سرانجام و بهره برداری برسند. اعمال تحریم‌ها یکی از مواردی است که در روند کار خلل ایجاد می‌کند، اما با توجه به توانمندی‌های موجود در کشور و تلاش‌هایی که در حال انجام است تاثیر تحریم‌ها را به حداقل می‌رسانیم، به عنوان مثال بومی سازی تجهیزات و مواد وارداتی یکی از برنامه‌های مهم خنثی کننده اثر تحریم‌ها به حساب می‌آید.

مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره شرکت ایریتک در پایان خاطرنشان کرد: عموما در پروژه‌های بزرگی که در حال اجرا هستند افرادی حضور دارند که نگاه درستی نسبت به پروژه ندارند و مسائلی را طلب می‌کنند که در چارچوب ضوابط و مقررات قرار نمی‌گیرد که نتیجه این موارد موجب رسانه‌ای شدن اخبار کذب می‌شود، این در صورتی است که باید منافع ملی را در نظر گرفت و در این پروژه‌ها باید موضوع‌هایی همچون تولید، خلق ثروت و اشتغال‌زایی را در اولویت قرار داد چراکه صنعت مادر محسوب می‌شوند و علاوه بر ایجاد شغل برای چندصد نفر به صورت مستقیم، هزاران نفر به صورت غیرمستقیم نیز مشغول به کار هستند و این موضوع به تنهایی موجب می‌شود که به پروژه‌ها به عنوان تکلیف نگاه کنیم تا جزئیات کار به خوبی پیش رود و در مدت زمان معین پروژه‌ها به بهره برداری برسند. یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد استانداری‌ها میزان ایجاد اشتغال است و بیشتر این پروژه‌ها در استان‌های کمتر توسعه یافته اجرا می‌شوند، بنابراین بهره برداری از این پروژه‌ها می‌تواند می‌تواند موجب رونق اقتصادی و جبران عقب افتادگی مناطق شود./ دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×