سید رسول خلیفهسلطانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان این موضوع، اظهار کرد: یکی از چالشهای تنظیم بازار ورقهای فولادی این است که برخی تولیدکنندگان در حالی که اسلب مورد نیاز خود را از بورس کالا تهیه میکنند، اما به تکالیف خود در عرضه ورق گرم در بورس کالا عمل نمیکنند و محصولات خود را در بازار آزاد به فروش میرسانند که همین موضوع موجب التهاب در بازار میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: این در حالیست که شرکتهای بزرگ فولادی تکالیف خود در عرضه محصولات در بورس کالا را رعایت کردهاند اما حقیقت این است که نمیتوان از شرکتهای بزرگ فولادی انتظار داشت که همه بارِ بازار را به دوش بکشند. راهحل مدیریت بازار ورق گرم، کاهش تقاضا در بورس کالا نیست؛ بلکه ظرفیتهای خاموش واحدهای تولیدی باید فعال و عرضه شوند.
لزوم اصلاح قیمت پایه ورق گرم
وی افزود: یکی از راهکارهای پیشنهادی در این رابطه، اصلاح قیمت پایه ورق گرم در بورس کالا است تا علاوه بر شرکتی همچون فولادمبارکه، سایر واحدهای تولیدیِ ورق گرم نیز بتوانند محصولات خود را عرضه کنند. در حال حاضر با دستورالعمل شورای رقابت، حتی در برخی موارد، قیمت پایه ورق گرم کمتر از اسلب خریداری شده توسط واحدهای نورد ورق تعیین میشود؛ بنابراین لازم است این مانع هر چه زودتر مرتفع شود.
خلیفه سلطانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت به دنبال کنترل قیمت در محصولات میانی و نهایی فولاد است، لازم است قیمت آهن اسفنجی و تفاوت آن با قیمت شمش فولادی نیز از طریق افزایش تولید و عرضه آن کنترل شود؛ چرا که افزایش قیمت آهن اسفنجی، تولید در کارخانههای فولادساز به ویژه در بخش خصوصی و مقیاس کوچک و متوسط را فاقد توجیه اقتصادی میکند.