سومین هفته از ماه سپتامبر در حالی به پایان رسید که کامودیتیها در تقابل با سیگنالهای مثبت و منفی نوسان نرخ قابل ملاحظهای را به ثبت رساندند؛ اما در نهایت اغلب فلزات بخشی از رشد نرخ خود در نیمه ابتدایی ماه سپتامبر را از دست دادند. در هفته منتهی به روز جمعه ۲۲سپتامبر در معاملات آتی کامکس آمریکا مس ۴۶/ ۲درصد ارزان شد؛ سرب با کاهش ۹/ ۳درصدی مواجه شد؛ از نرخ نیکل به میزان ۱/ ۶درصد کاسته شد و قلع افت نرخ یکدرصدی را به ثبت رساند. این در حالی بود که در این بازه زمانی سنگآهن وارداتی به چین ۲/ ۱درصد افت نرخ داشت و میلگرد در بازار داخلی چین کاهش ۴۵/ ۰درصدی را به ثبت رساند. در عین حال برخی فلزات در روز جمعه ۲۲سپتامبر مجددا افزایشی شدند.
رشد ارزش شاخص دلار آمریکا و تضعیف انتظارات صنعتی از عقبگرد نرخ فلزات در سومین هفته از ماه سپتامبر حمایت کرد. روز چهارشنبه بیستم سپتامبر جلسه فدرالرزرو برای تصمیمگیری در خصوص نرخ بهره آمریکا برگزار شد و همانگونه که پیشبینی میشد، تغییری در نرخ بهره ایجاد نشد و به این ترتیب نرخ بهره آمریکا برابر ۵/ ۵درصد که بیشترین میزان ظرف ۲۲سال اخیر بود، باقی ماند. با این حال، فدرالرزرو در این نشست از احتمال افزایشی دیگر در نرخ بهره تا پایان سال خبر داد و سقف نرخ بهره برای سال آینده میلادی را افزایش داد. به این ترتیب واهمه از تشدید سیاست انقباضی از سوی فدرالرزرو ظرف ماههای باقیمانده از سال ۲۰۲۳ از سویی به رشد شاخص دلار آمریکا انجامید و از سوی دیگر، افت نرخ کامودیتیها را به همراه داشت.
انگلیس حامی کامودیتیها شد
تصمیمات فدرالرزرو در سومین هفته از ماه سپتامبر به زیان بازارهای مالی و کالایی دنیا تمام شد؛ اما تصمیم غیرمنتظره بانکمرکزی انگلیس در عدمتغییر نرخ بهره در سپتامبر باعث شد تا ظرف روز جمعه ۲۲سپتامبر، جریان افزایشی در رینگهای کالایی دنیا رقم بخورد. البته بانکمرکزی انگلستان از پایان رشد نرخ بهره در این منطقه خبر نداد و به این ترتیب درصورتی که رشد نرخ انرژی بیش از حد تحمل افزایش یابد، باید منتظر رشدی دیگر در نرخ بهره این منطقه بود. بانک مرکزی منطقه یورو در آخرین جلسه سیاستگذاری خود نرخ بهره این منطقه را افزایش داد؛ اما احتمال میرود که این آخرین دور رشد نرخ بهره در منطقه یورو در سالجاری میلادی باشد. تحقق این پیشبینی به سود کامودیتیها تمام میشود. شاخص دلار آمریکا روز جمعه ۲۲سپتامبر در کانال ۳/ ۱۰۵واحدی جا خوش کرد که این رقم بیشترین میزان این شاخص پس از مارس امسال بهاستثنای روز پنجشنبه ۲۱سپتامبر بود. صعود شاخص دلار از دو منظر مانعی در مقابل رشد قیمت کامودیتیهاست. رشد ارزش شاخص دلار آمریکا از سویی هزینه نگهداری دارایی نسبت به ارز را افزایش داده و بر جذابیت نگهداری پول میافزاید./ اکو ایران