فولاد بازیافت شده در چه مواردی کاربرد دارد؟ در ابتدا به شما خواهیم گفت که بازیافت فولاد به چه معناست. به فرآیندی که مواد مجددا برای بهره وری آماده میشوند، بازیافت میگویند. بازایافت در کاهش مصرف انرژی بسیار تاثیرگذار است. در مقالات قبل به فرایند بازیافت فولاد پرداختیم در این نوشتار به موارد استفاده از فولاد بازیافت شده بیشتر اشاره خواهیم کرد:
- فلزات بازیافت شده
- فولاد بازیافت شده در قطعات فولادی
- بازیافت قلع در صنایع بسته بندی
- بازیافت آلومینیوم در صنعت
- کاربرد هنری
- تولیدات فلزی جدید و محکمتر
- حفظ محیط زیست
بازار آنلاین خرید و فروش محصولات فولادی
فلزات بازیافت شده
فلزات به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
فلزات آهنی: شامل آهن، سرب، آلومینیوم، روی، مس، فولاد ضدزنگ
فلزات غیرآهنی: شامل برنج، مس، آلومینیوم، روی ، منیزیم، قلع، نیکل و سرب و حتی طلا و نقره و گروه پلاتین
فلزات معمولا طول عمر مشخصی دارند و پس از مدتی استفاده عمر مفید خود را از دست میدهند. در این شرایط دیگر کارایی و قابلیت قبل خود را نداشته و غیر قابل استفاده میشوند. با توجه به این ویژگی که فولاد بازیافتی در طول بازیافت خواص خود را از دست نداده و تخریب نمیشود، میتوان آن را مجددا برای ساخت دیگر مواد مورد استفاده قرار داد. از همین رو صنعتگران اقدام به بازیافت مجدد آن میکنند.
فلز برای مصارف مختلفی کاربرد دارد. از لوازم پخت و پز آشپزخانه گرفته تا ساخت خودرو و هواپیما. در تمام این صنایع فلز و آهن از مواد مصرفی و پرکاربرد هستند. بازیافت این فلزات یک روش عالی و به صرفه از لحاظ اقتصادی است. از همین رو صنعتگران برای جلوگیری از تخریب محیط زیست اقدام به بازیافت مجدد آهن و فلزات میکنند. در ادامه به برخی از موارد استفاده از فولاد بازیافت شده می پردازیم.
بازیافت فولاد در قطعات فولادی
یکی از رایج ترین فلزات مورد استفاده در جهان فولاد میباشد که در انواع اشیا کاربرد دارد. از همین رو قراضه را بازیافت نموده و از ان برای ساخت وسایل نقلیه، قایق و اتومبیل استفاده میکنند.
بازیافت قلع در صنایع بسته بندی
قوطیهای کنسرو و مواد غذایی از مواد بازیافتی ساخته میشود. به این صورت که ورق گالوانیزه و یا پروفیل فولادی را به مراکز بازیافت ارسال تا برای ساخت آماده شوند و این به انرژ ی و زمان کمتری نسبت به تولید فولاد جدید نیز دارد.
بازیافت آلومینیوم در صنعت
ضایعات آلومینیوم در صنعت کاربرد فراوانی دارد برای تولید خودرو، هواپیما و دیگر وسایل نقلیه استفاده شده و ساخت آنها هزینه کمتری در پی دارد و ارزا نتر است.
کاربرد هنری
شاید بارها شما هم مجسمه و اشکال فلزی که با فلزات بازیافتی ساخته شدهاند را دیده باشید. این مجسمهها از فلزات بازیافتی ساخته میشوند. هنرمندان با این فلزات اجسام زیبایی را خلق میکنند. این مجسمهها در گوشه و کنار شهر خود نمایی میکنند.
تولیدات فلزی جدید و محکمتر
با استفاده از کوره قوس الکتریکی میتوان ضایعات فلز فولاد یا استیل بازیافت شده را به ابزار با کیفیت تر تبدیل نمود. علاوه بر این ضایعات مس را با استفاده از فرآیند انفجار و کورههای بازتابی میتوان به محصولات دیگر تبدیل نمود. در کل امر بازیافتی باعث صرف انرژی کمتری میشود و از لحاظ اقتصادی صرفه جویی میگردد.
حفظ محیط زیست
علاوه بر کاهش هزینه، بازیافت فلزات در حفظ محیط زیست نقش بسزایی دارد. دوستداران محیط زیست برای حفظ و نجات محیط زیست به صنعتگران پیشنهاد میدهند که از این روش استفاده کرده و ضمن صرفه جویی، محیط زیست را نجات دهند. با استفاده از بازیافت استیل یا فولاد، 86 درصد از آلودگی هوا ،40 درصد کاهش مصرف آب و 76 درصد ازآلودگی آب کاهش مییابد.
منبع: گروه تأمین محتوای فولاد24