که اگر چنین تدبیری اتخاذ نمی شد، با توجه به رکود تقاضای فولاد، بلاشک تعداد زیادی از واحدهای نوردی کوچک و متوسط مجبور به تعطیلی و تعدیل نیروی کاری خود بودند.
مشروح این نامه که ۴۵ واحد فولادی آن را امضا کردند، در ادامه آمده است. ما کارخانههای نوردی مقاطع طویل فولادی با مجموع ظرفیت تولید ۲/ ۱۳ میلیون تن که در شرایط رکود شدید حاکم بر بازار مصرف مقاطع ساختمانی و صنعتی، مشقت مالی، عملیاتی و فنی فراوان و با حاشیه سود ناچیز را تحمل کرده و صرفا بهخاطر حفظ اشتغال و آبرو و امرار معاش، چراغ تولید در کارخانههای خود را روشن نگه داشتهایم، مراتب تقدیر و تشکر خود را از تصمیم اخیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر حذف الزام به عرضه در بورسکالا بهعنوان شرط صادرات مقاطع طویل نوردی اعلام میکنیم؛ چرا که اگر چنین تدبیری اتخاذ میشد و در شرایطی که تقاضای فولاد به حداقل ممکن رسیده است همه واحدهای نوردی بدون توجه به نحوه تامین شمش مورد نیاز خود ملزم به عرضه در بورسکالا میشدند، بلاشک تعداد زیادی از واحدهای نوردی متوسط و کوچک مقیاس مجبور به تعطیلی و تعدیل نیروی کاری خود بودند و دهها هزار خانواده که از این محل ارتزاق میکنند، دچار مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی میشدند. لازم به یادآوری است در شرایطی که فولاد یکی از محورهای مهم تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان قرار دارد و به حداقل رساندن صادرات فولاد ایران یکی از اهداف این تحریمها اعلام شده است، هرگونه ایجاد محدودیت در صادرات فولاد کشور به هیچ عنوان جایز نبوده و بنابراین در جهت مقابله با تحریمها لازم است موانع صادراتی فولاد به عرضه مرتفع شود. ضمنا با توجه به اینکه قیمتهای فعلی میلگرد و شمش فولادی تناسب عادلانه با یکدیگر ندارند و سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کاهش قیمت در بازار داخلی، علاوه بر اینکه به زیان واحدهای نوردی انجامیده است، موجب از دست رفتن منافع ملی به دلیل کاهش ارزش صادرات محصولات فولادی شده است، تقاضا دارد با بررسی عوامل موثر بر بهای تمامشده تدابیری اتخاذ فرمایید که نسبتهای عادلانه بین قیمت شمش و میلگرد در بازار فولاد حاکم شود.
بدیهی است با توجه به اینکه بهدلیل فقدان تقاضا درحالحاضر فقط حدود ۳۳ درصد ظرفیت واحدهای نوردی پوشش داده میشود، جای هیچگونه نگرانی برای تنظیم بازار داخلی محصولات فولادی وجود ندارد. قطعا تصمیمات اینچنینی که با مشورت تشکلها و در راستای تامین منافع ملی و فراصنفی و توسعه صادرات محصولات فولادی و برداشتن سایه اقدامات تعزیراتی و تولید فولاد کشور اتخاذ میشود نه تنها رونق تولید به واسطه توسعه صادرات را موجب خواهد شد، بلکه باعث حفظ سطح اشتغال و افزایش ارزآوری صنعت فولاد کشور خواهد شد. ضمنا ما تولیدکنندگان محصولات طویل نوردی تقاضا داریم که بهجای وضع ممنوعیتها و محدودیتهای صادراتی داخلی و همچنین موانع غیر تعرفهای ایجاد شده از طرف گمرک مرزی عراق بهعنوان بزرگترین بازار هدف محصولات نوردی که توقف بخش عمده صادرات به آن کشور را موجب شده است، با عنایت به مناسبات سیاسی فیمابین دولتهای ایران و عراق، مساعی لازم در جهت بازگشایی مرزها و تعدیل تعرفههای جاری بهجای ممنوعیتهای صادراتی خاص صورت پذیرد.
دنیای اقتصاد