یاسر فلاح، مدیرعامل شرکت اطلاعرسانی و خدمات بورس با اشاره به لزوم فرهنگسازی در بازار سرمایه، راهاندازی مسابقه الگوریتمی را یک شیوه نوین در بازارهای مالی جهان دانست و اظهار داشت: مسابقه معاملات الگوریتمی برای نخستین بار در ایران و بهعنوان اولین تجربه در غرب آسیا به حساب میآید. با توجه به اینکه این مسابقه اولین دوره خود را میگذراند و دارای اجزای متعدد فنی است، بنا به درخواست تیمهای شرکتکننده دو هفته اول این مسابقات به تست نرمافزاری اختصاص یافته است و دوره مسابقه اصلی نیز دو هفته افزایش یافته است.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه بهرغم تعدد مراکز ارائهدهنده خدمات به این مسابقه، هماهنگی خوبی بین آنها ایجاد شده و امکان انتخابهای متعدد و آزادانهای نیز برای مسابقهدهندگان مهیا شده است؛ به نحوی که این افراد میتوانند الگوریتم خود را بهصورت مستقیم یا از طریق دو جعبه ابزار با قابلیتهای مختلف روی سرورهای مسابقه قرار دهند. بدین ترتیب، زبان نگارش الگوریتم مانعی برای شرکت در مسابقات نیست. فلاح ادامه داد: در ادامه و پس از پایان دوره پیشمسابقه، مسابقه معاملات الگوریتمی از روز شنبه ۲۹ دیماه وارد مرحله اصلی میشود که در اولین روز آن مبلغ ۳۰ میلیون تومان به ازای هر مسابقه به تیمهای شرکتکننده پرداخت میشود. در پایان مسابقات دارنده بالاترین بازدهیها بهعنوان برنده انتخاب خواهد شد. در حال حاضر، اولین سوال حل مساله در اختیار تیمها قرار گرفته است. در این بخش امتیاز مربوط به چالشها بهگونهای در نظر گرفته شده که امکان جبران امتیازات از دست رفته از چالشهای اولیه در چالشهای پایانی به خاطر ضریب امتیازی بیشتر وجود خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: چالش اول در مجموع برای هر تیم حداکثر ۱۰۰ امتیاز و حداقل ۵ امتیاز خواهد داشت که این امتیازات در ادامه افزایش خواهد داشت و نهایتا در پایان ۴ چالش هر تیم حداکثر هزار امتیاز و حداقل ۵۰ امتیاز خواهد داشت. نحوه محاسبه امتیازات هر چالش نسبی است؛ به این ترتیب که جوابهای ارسالی بر اساس دقت برآورد رتبهبندی و در چارچوب حداقل و حداکثر امتیاز بهصورت یکنواخت امتیازبندی میشود. بنابراین امتیاز هر تیم در هر چالش و هر سهم، بستگی به میزان دقت تخمین در بین سایر تیمهای حاضر در رقابت دارد. عضو شورای سیاستگذاری نخستین معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه ایران درباره اهداف برگزاری این مسابقات گفت: مسابقه معاملات الگوریتمی بازار سرمایه با هدف «تلاش در جهت رسیدن به استانداردهای جهانی»، «مشارکت بیشتر نخبگان حوزههای فناوری اطلاعات و مالی در بازار سرمایه»، «گسترش و بسط مفاهیم نوین بازار سرمایه به جامعه»، «معرفی فرصتهای شغلی فعالان حوزه معاملات الگوریتمی در سطح کشور»، «معرفی قابلیتهای نرمافزاری و ابزارهای معاملاتی نوین به افراد جامعه» و «ارتقای دانش حرفهای فعالان بازار سرمایه» در حال برگزاری است.
منبع:ایسنا