با توجه به بررسی بازار بیلت فولادی چین در ماه مارس، این ماه را باید ماه خوبی برای این محصول فولادی دانست. قیمت بیلت در این بازه یک ماهه بین 3420 یوآن به ازای هر تن تا 3540 یوآن بر تن نوسان داشت. با وجود نوسان در این بازه 120 یوآنی اما همچنان میتوان اذعان کرد که رنج کلی قیمتها نسبت به ماه فوریه از روند مثبتی بر خوردار بود.
بیلت فولادی تانگشان در روز نخست ماه مارس با قیمت 3490 یوآن بهازای هر تن به فروش رفت. قیمت این محصول تا ششم ماه مارس نیز همچنان بالا بود اما از روز هفتم این ماه در روند نزولی قرار گرفت. این روند کاهشی تا روزهای ابتدایی هفته دوم این ماه ادامه داشت. این افت را میتوان به انتظار خریداران به کاهش قیمت نسبت داد. در واقع بسیاری از مشتریان دست از خرید کشیدند و منتظر روند آینده بازارها ماندند. نبود مشتری نیز فروشندگان را به کاهش بیشتر قیمتها ترغیب کرد.
قیمتها از روز دوم هفته دوم ماه مارس صعودی شد و از 3430 یوآن به ازای هر تن در 11 ام این ماه به 3540 یوآن بهازای هر تن در تاریخ 19 ام افزایش یافت. باید خاطرنشان ساخت، 3540 یوآن بهازای هر تن، بیشترین قیمت ثبت شده برای بیلت در ماه مارس بوده است. از 20 مارس مجددا روندی نزولی بر قیمتها حاکم شد. حتی در مواردی که شاهد افزایش قیمت بودیم، رشد قابل توجهی حاصل نشد. این روند نهچندان پر رونق را باید منوط به رشد چشمگیر موجودی انبار بنادر چین دانست که بهعنوان اهرم فشاری بر قیمتها عمل میکند. کاهش سختگیریهای محیط زیستی در مسیر تولید فولاد نیز از این روند نزولی حمایت کرد.
گفتنی است تاثیر محدودیت تولید سنگ آهن شرکت واله برزیل (به دلیل حادثه شکسته شدن سد باطله معدن سنگ آهن) در ماه مارس نیز نمایان بود و یکی از دلایل اصلی رشد کلی قیمت محصولات فولادی در بازارهای بینالمللی از جمله چین شناخته شد. در هفته سوم این ماه، دادگاه عالی برزیل اجازه شروع مجدد فعالیت در یکی از معادن مهم واله را صادر کرد. اما در ادامه این شرکت اخطار دیگری از دادگاه برزیل برای تعلیق فعالیت در 13 سد دیگر خود دریافت کرد. انتظار میرود میزان تولید سنگ آهن این کشور در سال 2019، کاهش 50 تا 70 میلیون تنی را تجربه کند. همین موضوع را باید از عوامل مثبت اثرگذار در بازار فولاد و محصولات آن دانست.
از ابتدای ماه فوریه، قیمتها با شیب اندکی در مسیر صعود قرار گرفتند. این روند مثبت را باید به افزایش شاخص PMI تولید چین در ماه مارس نسبت داد و عنوان کرد: محرکهای اقتصادی اعمال شده از سوی دولت چین همچون کاهش مالیات بر ارزش افزوده، کاهش سپرده بانکها نزد بانک مرکزی چین که زمینهساز افزایش اعطای وام بانکی است را باید از دلایل این روند صعودی دانست و به آینده بازار فولاد امیدوار شد.
منبع:فلزات آنلاین