چت

ایران حدود ۲۷تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی دارد

۱۰ کشور برتر جهان در منابع معدنی معرفی شدند. گزارش تازه استاتیستا نشان می‌دهد عربستان‌سعودی، ایالات‌متحده‌آمریکا و فدراسیون‌روسیه سه پایگاه اصلی منابع معدنی در جهان هستند. در لیست ۱۰ کشور برتر جهان در زمینه برخورداری از ذخایر معدنی انبوه نام‌‌‌‌‌‌‌های جالب دیگری هم به‌چشم می‌خورد و پس از این سه قطب، کانادا، ایران، چین، برزیل، استرالیا، عراق و ونزوئلا قرار دارند.

ایران حدود ۲۷تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی دارد

گزارش استاتیستا نشان می‌دهد ایران با داشتن ۳/ ۲۷تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی اعم از نفت، گاز، زغال‌سنگ، سنگ‌آهن، کروم، مس، منگنز، روی، سرب، سولفور و... یکی از ۵کشور اول جهان در زمینه برخورداری از منابع غنی معدنی و طبیعی است. در گزارش استاتیستا کشور روسیه بزرگ‌ترین منبع منابع معدنی و طبیعی جهان است و ارزش تقریبی این منابع که شامل نفت، گاز، نیکل، کروم، منگنز، سنگ‌آهن و زغال‌سنگ است، ۷۵تریلیون دلار برآورد شده‌است. ایالات‌متحده آمریکا نیز با حدود ۴۵تریلیون دلار منابع شامل نفت‌خام، بوکسیت، گاز طبیعی، روی، اورانیوم، نقره و... دومین کشور جهان در این فهرست است. در رتبه سوم نیز عربستان‌سعودی قرار دارد که حدود ۵/ ۳۴تریلیون دلار منابع دارد. عمده منابع عربستان سعودی در این فهرست نفت، گاز، فسفات، طلا و آلومینیوم عنوان‌شده‌است.

رتبه چهارم فهرست متلق به کانادا است که بیش از ۳۳‌تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی در اختیار دارد. این منابع طبق گزارش استاتیستا عمدتا از نوع نفت، زغال‌سنگ، اورانیوم، سنگ‌آهن و اورانیوم هستند و توان بالایی به کانادا برای کسب درآمد و توسعه زنجیره تامین صنعتی خود داده‌است. در رتبه پنجم ایران قرار دارد و رتبه ششم نیز متعلق به کشور چین است. چین طبق اعلام این گزارش چیزی معادل ۲۳تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی دارد که الماس، روی، سرب، طلا، منگنز، فسفات و... از مهم‌ترین آنها هستند.  در رتبه هفتم این فهرست کشور برزیل قرار دارد که با وسعتی چشمگیر در آمریکای‌جنوبی چیزی معادل ۸/ ۲۱تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی را در خود جای داده‌است. مهم‌ترین ذخایر طبیعی و معدنی برزیل طبق برآورد این پژوهش آماری، پلاتین، سرب، آهن، بوکسیت، الماس، طلا و منابع نفتی است.

در رتبه هشتم نیز استرالیا قرار دارد که یکی از بزرگ‌ترین بازیگران جهان در حوزه معدن و فروش مواد خام است و در این گزارش نیز با داشتن ۹/ ۱۹تریلیون دلار منابع یکی از قطب‌‌‌‌‌‌‌های اصلی فلزات اساسی نظیر سنگ‌آهن، نیکل، روی، مس و مواد و فلزات کمیابی نظیر زیرکوانیم یا ایلمنیت است.  نهمین مرکز مهم منابع معدنی جهان کشور عراق است که طبق برآورد گروه آماری استاتیستا، ۹/ ۱۵تریلیون دلار منابع طبیعی و معدنی دارد. این کشور با برخورداری از حجم عظیم منابع نفت و گاز از سطح قابل‌توجهی از ذخایر سولفور، فسفات و... سود برده و سالانه درآمد قابل‌توجهی از این ناحیه دارد.  دهمین کشور در این فهرست نیز کشور ونزوئلاست که استاتیستا اعلام کرده چیزی معادل ۳/ ۱۴تریلیون دلار ذخایر طبیعی و معدنی دارد که به‌جز نفت و گاز که عمده این منابع را تشکیل می‌دهد، طلا، سنگ‌آهن و بوکسیت هم جزو آنهاست./ دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×