به گزارش افق تهران؛ مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان به عنوان سخنران ویژه نهمین نمایشگاه و کنفرانس زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت : این مجتمع به عنوان پیشران تولید مقاطع فولادی در کشور ، محصولات فولادی متنوع از جمله ریل ، تیرآهن ، میلگرد ، ورق ، نبشی و… را در سبد محصولات خود دارد . درواقع ذوب آهن با استفاده از فناوریهای دانش بنیان پیشرفته و تجهیزات به روز توانایی تولید محصولات با کیفیت بالا و استانداردهای بینالمللی را داراست.
جناب مهندس افزود: ذوب آهن اصفهان با تمرکز بر بهرهوری، کیفیت و رضایت مشتریان مطابق با استانداردهای بین المللی اقدام به تولید پروفیل های بال پهن تا سایز ۳۰ نموده که تحولی عظیم در صنعتی سازی ساختمان کشور را ایجاد مینماید . پیامد استفاده از این محصولات رشد صنعتی سازی صنعت ساختمان و ساخت و ساز در کشور است که در واقع جایگزین نمونه های خارجی شده و باعث جلوگیری از واردات و استفاده از تولید داخل می شود ضمن اینکه افزایش بهرهوری و ایمنی و مقاومت در برابر حوادث طبیعی و زلزله را نیز در پی دارد.
مدیر عامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه این مجتمع عظیم صنعتی، ۵۴ سال است که مقاطع فولادی ساختمانی را تولید می کند افزود: با توجه به حضور سایر شرکت های بخش خصوصی در تولید این محصولات ، استراتژی جدید ما عبور از محصولات سنتی و تولید محصولات صنعتی و آلیاژی ازجمله تیرآهن بال پهن است.
وی با اشاره به اینکه در همایش سال گذشته در دانشگاه علم و صنعت با حضور ۳۰۰ مهندس ارشد نظام مهندسی، پنل تخصصی در خصوص تولید تیرآهن بال پهن در ذوب آهن اصفهان ارائه شد گفت : هم اکنون این مجتمع عظیم صنعتی آمادگی لازم برای تولید انبوه تیرآهن بال پهن تا سایز ۳۰ را دارد .
کوهی افزود : این مجتمع به عنوان بزرگترین تولید کننده مقاطع فولادی افتخار دارد که در این دهه پیشران توسعه صنعتی سازی ساختمان و راه آهن سراسری و مترو کلان شهرهاست . تولید ریل در شرایط تحریم به کمک کشور آمد و امروز همه طرحهای توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان انجام می شود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان گفت: آمادگی مشارکت با نظام مهندسی ، وزارت راه و شهرسازی و جامعه انبوه ساز کشور اعم از بخش خصوصی و دولتی را داریم چرا که معتقدیم این مشارکت ، سرعت ، دقت ، کیفیت، ایمنی و کاهش قیمت تمام شده در ساخت و ساز را به ارمغان خواهد آورد.
وی در خصوص شرایط زلزله خیز بودن ایران و ضرورت مقاوم ساز ساختمان در کشور گفت : ایران به عنوان یکی از کشورهای جهان در طی سالهای گذشته همواره در معرض زلزلههای مخرب قرار داشته و شرایط طبیعی ایران استفاده از سازههای مقاوم در برابر زلزله را به یک ضرورت تبدیل کرده است.طراحی و اجرای سازههای مقاوم در برابر زلزله نه تنها به حفظ امنیت و سلامتی انسان ها در زمان وقوع زلزله کمک می کند بلکه با کاهش خسارتهای احتمالی به سازه ها و ساختمانهای عمومی باعث حفظ زیرساختها و امکانات شهری شده و به بهبود عملکرد و واکنش جامعه در برابر زلزله و حفظ سرمایههای ملی کمکی شایان مینماید .
کوهی با بیان اینکه سازه های فولادی به دلیل سرعت اجرای بیشتری که دارند یکی از گزینه های برتر برای ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده می باشد ، اظهار داشت :ساخت سازه با استفاده از پروفیل های آماده و قطعات استاندارد باعث میشود که زمان ساخت و اجرای آنها به طور قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت ساخت سازه نیز افزایش یابد.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه به منظور طراحی ساختمانهای مقاوم در برابر زلزله در آیین نامه زلزله کشور طراحی و بهره برداری برای هر منطقه ملاک عمل قرار میگیرد گفت : در طراحی سازه مسئله حائز اهمیت شکل پذیری سازه و جذب انرژی است. سازههایی که از مواد انعطاف پذیر و سیستم های توزیع شده انرژی استفاده میکنند از مقاومت بهتری در برابر زلزله برخوردارند .
وی افزود :در واقع پروفیلهای نورد شده با توجه به ابعاد و شکل خاصی که دارند نسبت به سایر پروفیل ها از شکل پذیری و قدرت بیشتری برخوردار بوده و نسبت به مقاطع ساخته شده با ورق نیز دارای رفتار دینامیکی بهتر و سرعت ساخت بالاتری خواهند بود .
مدیر عامل ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در صورت وقوع زلزله سازه های ساخته شده با پروفیلهای بال پهن نورد شده توانایی انعطاف و تغییر شکل بیشتری دارند و رفتار ایمن تری را از خود نشان خواهند داد. همچنین پروفیلهای نورد شده با توجه به فرایند تولیدشان دارای نواقص و خطاهای ساخت ناچیز و کیفیت سطح بالاتری هستند .