دکتر خداداد غریب پور، معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم فولاد ۹۷ اظهار داشت: مدیران و محققان باید به دنبال عوامل موثر در پویایی صنعت فولاد باشند. در حال حاضر در فضای کنونی، کشوری همچون کره جنوبی که فاقد ذخایر سنگ آهن است به عنوان یکی از بازیگران این حوزه با واردات مواد معدنی و فولادسازی نقش آفرینی میکند.
رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه بیان داشت: توسعه بخشهای اکتشاف، استخراج و سرمایه گذاری با رویکرد تشکیل کنسرسیوم، نیاز امروز بخش معدن و صنایع معدنی است. وی در عین حال پیشنهاد داد: بررسی ابزارهای کاهش هزینههای تولید و مصرف انرژی میتواند از موضوعات کاربردی این سمپوزیوم باشد. غریب پور با اشاره به کسب جایگاه دهم ایران در صنعت فولاد جهان افزود: رشد فولاد از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ حدود ۵ درصد بوده، در حالی که این رشد در ایران ۱۴ درصد می باشد و در فاز توسعه، ظرفیت سازی به ۳۵ میلیون تن و در تولید به ۲۵ میلیون تن رسید.
محمد کشانی مدیرعامل فولاد خوزستان در افتتاحیه این نمایشگاه گفت: سمپوزیوم فولاد نود و هفت سازوکاری برای ارائه توانمندی شرکت فولاد خوزستان است. کشانی هم اندیشی و تبادل تجارب را بعنوان مهم ترین رهاورد سمپوزیوم یاد کرد و گفت : حضور شرکت های زنجیره فولاد در نمایشگاه و آشنایی با دستاوردهای جدید این صنعت موجب ارتقای دانش و ارائه چشم انداز جدید برای سالهای آینده خواهد شد. وی با اشاره به تاثیرگذاری نمایشگاه سمپوزیوم بر جهتگیری بازار فولاد بیان داشت: در این نمایشگاه، سمت و سوی حرکت بازار فولاد بدان معنا که چه مقدار آن به سمت بازار داخلی و یا بازار خارجی حرکت می کند را نشان میدهد. افزایش تولید فولاد در کشور امر صادرات را به بصورت ویژه ای حائز اهمیت نموده که تمامی کشورهای تولید کننده محصولات فولادی به دنبال افزایش ظرفیت خود از محل صادرات هستند.
این رویداد علمی _ نمایشگاهی که همه ساله مورد استقبال فولادسازان قرار می گیرد، زمینه مساعد ارتباط و گردهمایی محققان و متخصصان و ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی مربوط به حوزههای مختلف تولید و کاربرد فولاد، ارتقای سطح دانش فنی، مشارکت بیشتر کارشناسان فولاد در فعالیتهای علمی و تحقیقاتی، جمع آوری و مستندسازی تحقیقات انجام شده و اطلاعرسانی جامع در زمینه صنعت فولاد را عهده دار است. در حوزه علمی نیز تعداد ۳۰۷ مقاله کامل به دبیرخانه انجمن آهن و فولاد ارسال شد، که از این میان تعداد ۱۱۵ مقاله از سوی کمیته داوران مورد پذیرش قرار گرفت؛ همچنین از ۱۷ مقاله علمی ارائه شده از سوی کارشناسان فولاد خوزستان، ۱۵ مقاله بصورت پوستری و دو مقاله دیگر با موضوع ارائه الگویی کاربردی در جهت بیرون رفت از چالش های مبحث ارزیابی عملکرد کارکنان در صنایع از آقای امین خوش صفت و مقاله بررسی تاثیر نانو ذرات CeO2 و SiC بر ضخامت پوششهای گالوانیزه گرم از آقای خلیل سعدیان بصورت ارائه حضوری انتخاب شد.
هیات اعزامی شرکت فولاد خوزستان، متشکل از مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، قائم مقام، معاونان، مدیران، روسا، سرپرستان و کارشناسان بخشهای مختلف شرکت در کنار سایر محققان و کارشناسان صنعتی، آخرین دستاوردهای تحقیقاتی و تجربیات علمی و فنی خود را در این همایش ارائه نمودند. گفتنی است، سمپوزیوم و نمایشگاه فولاد ۹۷ تا عصرگاه یکم اسفند ۹۷ ادامه می یابد.
منبع:متال نیوز