بهترین زمان سرمایه‌گذاری در بازار آهن چه موقع است

طبق بررسی ها در شرایط فعلی که بازار داری نوسان زیادی است، حتما برای عده‌ای این سوال وجود دارد که بهترین عرصه برای سرمایه‌گذاری کجاست؟» در ایران بیش‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها روی آهن‌آلات، بازار ارز، طلا انجام می‌شود و از طرفی قشری که سنتی‌تر هستند و امنیت برای آن‌ها حرف اول را می‌زند ترجیح می‌دهند که هنوز روی بازار ملک و املاک سرمایه‌گذاری کنند و از دنیای پر ریسک سرمایه‌گذاری‌های جدید دور بمانند.

بهترین زمان سرمایه‌گذاری در بازار آهن چه موقع است

بنابر اعلام شهر آهن، تفاوت اصلی افرادی که روش‌های جدیدتر را به نسبت روش‌های سنتی برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند این است که دسته اول نیاز به یک بازار زودبازده برای سرمایه‌گذاری دارند و دسته دوم ترجیح می‌دهند که بیشتر صبر کنند، ولی هیچ ریسکی در میان نباشد. از طرفی هنوز هم نمی‌توانیم بگوییم که کدام دسته تصمیم بهتری گرفته‌اند، چون بازارهای زودبازده در شرایط فعلی اصلا امنیت و ثبات ندارد و تا حد زیادی سرکوب‌شده و دقیقا نمی‌توان گفت که بهترین زمان برای سرمایه‌گذاری روی بازار آهن چه زمانی است. ولی می‌توان شرایط مناسبی را که در آن روی آهن‌آلات سرمایه‌گذاری کرد را برای شما ترسیم کنیم تا بتوانید بعد از این بهترین تصمیم را در زمان مناسب بگیرید. برای تصمیم‌گیری درست و اصولی این بازار نیاز به گذراندن یک دوره ثبات سه‌ماهه دارد، در صورتی که اتفاقی به جز این ثبات رخ داد، بازار باز هم دچار نوسانات خواهد شد و همین باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران تازه‌کار از سرمایه‌گذاری بترسند و سرمایه خود را از بازار بیرون بکشند.

از طرفی اگر از این دوره ثبات ۳ ماهه گذشتیم احتمال بروز دو گزینه پیش‌روی ما زیاد است: اول بورس سرمایه و دوم سپرده‌های بلندمدت بانکی؛ دلیل آن هم این است که به نظر می‌رسد سیاستی که دولت در پیش گرفته این است که با ایجاد یک دوره ثبات بتواند سرمایه‌های سرگردان را به محل‌های خود بازگرداند و بتواند به این شکل ثبات و امنیت اقتصادی را بازگرداند. این کار یعنی این‌که حجم زیادی از سرمایه را در بازاری نگه دارد که امکان نقد شدن آن پایین باشد. به‌عنوان‌مثال سرمایه‌ها را در بازار مسکن نگه دارد و به این ترتیب بازار مسکن رونق پیدا کند که به نظر کارشناسان شهر آهن این اتفاق بسیار خوبی است، چون جان گرفتن بازار مسکن باعث می‌شود که میزان تقاضای آهن‌آلات در بازار داخلی بالاتر برود و به این ترتیب بازار آهن رونق دوباره بگیرد و تبدیل به یک بستر خوب برای سرمایه‌گذاری گردد. ولی از طرفی بخش تولید کشور به دلیل نبودن ثبات ارزی دچار مشکلات زیادی شده و برای اینکه بتوان این وضعیت را درست کرد باید دولت ثبات پایدار در بازار ایجاد کند.

وضعیت بازار آهن‌آلات در مدت گذشته

بعد از نوسانات بازار ارزی و کاهش قیمت ارز بعد از افزایش بیش از حد قیمت دلار و بعد کاهش ناگهانی آن، قیمت آهن کاهش پیدا کرد و فروش آهن کمتر و کمتر شد. از طرفی خریداران آهن نیز در این شرایط توقع دارند که قیمت آهنی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد ارزان باشد؛ و این ناهماهنگی بین فروشنده و خریدار باعث شده که میزان تقاضا پایین بیاید و خریداران واقعی هم در برابر خرید آهن مقاومت داشته باشند. به‌عنوان‌مثال قیمت میلگرد در یک بازه زمانی بین ۵۰ تا ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو کاهش قیمت داشته و اگر فروشندگان و توزیع‌کنندگان بخواهند که برای فروش اقدام کنند حتما ضرر می‌کنند، علاوه بر آن سایر محصولات صنایع فولادی مانند قوطی، پروفیل، ورق و... نیز دچار کاهش قیمت شدند و این باعث شده که موجودی انبارها بی‌ارزش شود و بارهای آهن بخوابد!

اما یکی از اتفاقاتی که در این میان می‌توان از آن به عنوان خبر خوب یاد کرد این است که دلالان ارزی در این شرایط فعلی کاری نمی‌توانند بکند و همین باعث شده که حاشیه‌ها و اخبار پراکنده کمتر شود. این موضوع کمک می‌کند که بازار کمی ثبات پیدا کند و در برابر شایعات مقاوم باشد. در این شرایط بهترین کار این است که همه حساب‌شده عمل کنند، یعنی هم سرمایه‌گذاران و از آن‌ها مهم‌تر خود دولت باید سخنان، تصمیمات و به‌طورکلی هر اقدامی را با فکر جلو ببرند و در زمان انجام هر کاری یا زدن هر حرفی اول از همه صلاح مردم و ملت را در نظر بگیرند. چرا که طی سال‌های گذشته مشاهده کردیم که یک سیگنال منفی بی‌ربط باعث می‌شود که بازار ارز و قسمت‌هایی از بازار که به خارج از کشور مربوط است دچار نوسان‌های شدید و ویران‌کننده‌ای شود. ولی همه این پیامدهای بد با گرفتن تصمیمات درست و عاقلانه می‌تواند تا حد بسیار زیادی حل شود.

منبع:ایسنا

دیدگاه ها
×