گزارش هفتگی بازار فولاد ایران

گزارش هفتگی از وضعیت بازار فولاد ایران را در ادامه می خوانیم

 گزارش هفتگی بازار فولاد ایران

بیلت

قیمت شمش در هفته گذشته به رکورد خود رسید و در بالاترین قیمت 42838 ریال بطور میانگین ثبت شد. از هفته قبل این افزایش قیمت پیش بینی میشد علت آنهم عرضه محدود شمش به بازار و تقاضای شدید نوردکارها بود. روز سه شنبه فولاد خوزستان موفق شد محصول خود را در بالاترین قیمت 40269 ریال بفروشد در حالیکه در عرضه قبلی 38516 ریال فروخته بود به دنبال این معامله، بازار آرام شد. جسارت عده ای بازار ساز فروکش کرد و عقب نشستن قیمت شروع شد. با سیگنال این کارخانه ها شروع به عرضه شمش نمودند. نوردکارها کنار نشستند و همین مطلب باعث افزایش پیشنهادها شد. این شرایط قابل پیش بینی بود. از طرف دیگر به علت شروع روند نزولی قیمت شمش در بازار جهانی، مشکل حمل و نقل برای محصولات ایران و تعطیلاتی که عملاً از هفته آینده استارت خواهد خورد به برگشت قیمت شمش کمک خواهد کرد. عده ای به امید افزایش قیمت در سال آینده شاید پیش خرید میلگرد را شروع کنند ولی معمولاً اردیبهشت ماه، ماه رکود است ضمن آنکه امسال مصادف با ماه مبارک رمضان هم هست.

مقاطع

روند قیمت مقاطع صعودی بود میلگرد از میانگین 47637 ریال به 49501 ریال تمام شده هر کیلو رسید عامل اصلی این افزایش قیمت، محدودیت عرضه شمش و انتظارات سفته بازها بود. اما از چهارشنبه بازار ساکت شد و تخفیف ها شروع گردید که انعکاس آن روزهای آینده لمس خواهد شد . نباید فراموش کرد که محصولاتی که ذوب آهن با اعتبار اسنادی فروخته برای دریافت نقدینگی به بازار سرازیر خواهد شد در هفته پیش رو به نظر نمی رسد روزهای بازارسازها باشد.

تیرآهن ، نبشی و ناودانی از این روند بی بهره نبودند و از روز چهارشنبه زمزمه های ارزانی در اصفهان شنیده شد، آنچه مسلم است میدان برای عرض اندام مقاطع محدود شده است مگر آنکه قیمت ارز تغییر جدی داشته باشد.

بازار ورق

بازار ورق هفته گذشته ملتهب بود میانگین ورق 3 تا 15 میلیمتر مبارکه از 56375 ریال به 61500 ریال رسید. ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر روز شنبه در اصفهان اعلام قیمت نشد ولی روز یکشنبه 56000 ریال و در اهواز 53000 ریال محصول نورد و لوله بود. ادامه هفته با افزایش قیمت ورق اصفهان تا 58000 ریال و نورد و لوله تا 56000 ریال بود در حالیکه از چهارشنبه به بعد فروشنده ها بیشتر در بازار بودند تا خریدارها. علت افزایش قیمت ورق، بالا رفتن قیمت پایه توسط مبارکه در بورس بود همین امر باعث شد تقاضا عقب بکشد و تقریباً نزدیک به عرضه بماند در حالیکه حجم موجودی کالا در انبارها جدی نیست و سیاست کنترل موجودی از طرف مبارکه در بازار بی اشتها از مصرف کاملاً جواب داده است.

بازار در هفته گذشته بالاخره مواجه با عرضه ورق های اکسین ضخامت های 20 میلیمتر به بالا شد در حالیکه فروشنده ها قیمت متوسط را از 53340 ریال تا 56300 ریال بالا بردند. در حالیکه مدیر جدید این کارخانه با حمایت بعضی کارخانه های فولاد مستقر شد و اسلب کافی هم در اختیارش هست تا بتواند با تولید سه شیفت هزینه های شب عید را پوشش بدهد اما حداکثر دو هفته تا انبارگردانی مصرف کننده ها باقی است و روند تقاضا نمی تواند بیش از این روی قیمت تاثیر بگذارد.

ورق سرد با افزایش شدید قیمت پایه از طرف فولاد مبارکه روبرو شد همین امر باعث شد تا تقاضا در بورس بالا نرود اما میانگین روز شنبه که 68891 ریال بود به 74318 ریال بالا رفت این در حالی است که بازار همچنان با ضعف موجودی جدی کالا روبروست و تنها افت تقاضا به کمک آن آمده است.

ورق گالوانیزه با افزایش شدید قیمت در بورس روبرو شد در واقع نسبت افزایش قیمت نسبت به قیمت پایانی هفته قبل که 80974 ریال بود هر کیلو بیش از 15000 ریال پایه بود این مطلب باعث بالا رفتن شدید قیمت از سه شنبه به بعد شد اما میانگین قیمت روز چهارشنبه 95667 ریال بود که نشان دهنده ارزانتر بودن قیمت بازار از بورس است . اما تاریخ تحویل کالا تا خرداد ماه سال آینده است اگر قیمت ورق گرم C در بازار با تنزل روبرو شود یا حتی ثابت بماند مشخص نیست که ورق گالوانیزه در این قیمت مشتری داشته باشد. در مجموع هفته گذشته ، هفته خالی شدن هیجانات بود از این به بعد باید منتظر رفتار منطقی بازار بود که در آن اقتصاد جلوه پررنگ تری تا سفته بازی خواهد داشت. فصل اول سال آینده حرف های زیادی خواهیم شنید.

منبع:فولادایران

دیدگاه ها
×