کشور ما در حال حاضر با مشکل کمبود برق مواجه است و در بخشهای مختلف شاهد قطعی برق بودیم. اما این قطعی برق نباید در چرخه تولید صنایع خللی ایجاد کند. زیرا این به اقتصاد جامعه لطمه وارد خواهد کرد. یکی از صنایع مهم ایران، صنعت آهن و فولاد است. از زمان انتشار خبر قطعی برق واحدهای صنعتی فولادی، بازار مقاطع در شوک بزرگی فرو رفته که جبران خسارات آن با سختی زیادی همراه خواهد بود. اولین نکته مهم و تاثیرگذار در این رویداد، بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضاست. زیرا کمبود تولید نمیتواند نیاز خریداران را پاسخگو باشد. از همین رو قیمت ها با افزایش همراه خواهد بود. بازار مقاطع فولادی تحت تاثیر نرخ ارز، مذاکرات و برجام از ابتدای سال جدید بوده و همواره در انتظار خبر جدیدی در حوزه سیاسی یا اقتصادی به سر میبرده است.
قطعی برق دو مشکل برای مصرف کنندگان را به همراه دارد. مسئله اول زمان حال است که تولید با کاهش همراه خواهد بود و مشکل دوم بر هم خوردن عرضه و تقاضا در ماههای آینده و در نتیجه افزایش قیمت مقاطع خواهد بود.
با تولید بالای آهن اسفنجی و عدم امکان نگهداری آن در انبار برای مدت زمان بالا و پایین بودن حجم تولید مقاطع، تولیدکنندگان آهن اسفنجی خود را صادر مینمایند که حدود دو ماه تا تحویل به کشور مقصد زمان لازم است و با رفع مشکل برق و از سرگیری تولید کارخانهها، تولیدکنندگان با مشکل کمبود آهن اسفنجی مواجه خواهد شد. تمامی این عوامل دست به دست هم داده و باعث دشوار شدن شرایط و در نتیجه بالا رفتن قیمت شمش و سایر مقاطع فولادی خواهد شد. هرچه مدت زمان قطعی برق بیشتر شود، بازگشتن به شرایط عادی سخت تر خواهد شد. سیمان هم مانند فولاد از صنایعی است که قطعی برق در آن رخ داده است. سیمان و فولاد هر دو در صنعت ساخت و ساز دو مولفه مهم و کلیدی هستند. کمبود آنها باعث پایین آمدن ساخت و ساز و در نتیجه گران شدن هزینه مسکن خواهد شد. در حال حاضر نظارت دقیقی بر روی بازار فولاد وجود ندارد و شرایط آشفته بیشترین آسیب را به مصرف کننده وارد میآورد.
منبع فولاد24