بعضی سازمانها به جای شفافسازی، اوراقسازی میکنند
حمیدرضا رستگارپور در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی، با اشاره به اینکه گرانی مصالح ساختمانی دلایل متعددی دارد که یکی از آنها هم آهن و فولاد است،افزود: در حقیقت همه صنایع به آهن و فولاد نیاز دارند ولی نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که افزایش هزینه ساختوساز تنها مربوط به گرانی آهن و فولاد نیست و سایر هزینههای مرتبط با ساختوساز هم در کشور رشد کرده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد استان تهران گفت: در شرایط کنونی و به دلیل چسبندگی قیمت آهن به نرخ ارز شاهد سوءاستفاده دلالان در بازار فولاد و آهن کشور هستیم.
رستگارپور تصریحکرد: نرخ آهن در اسفند 1398 حدود کیلویی 6 هزار تومان بود اما در شرایط کنونی این نرخ به هرکیلو 12 هزار و 500 تا 13 هزار تومان رسیده است.
این فعال بازار آهن کشور اضافهکرد: مصرف ساختمانی و صنعتی آهن و فولاد در صنایع مختلف کشور زیاد است و حتی بیش از 98 درصد از مواد اولیه لازم برای تولید آهن و فولاد ایرانی است.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد استان تهران گفت: با اینکه مواد اولیه تولید آهن و فولاد در ایران تولید میشود ولی در شرایط کنونی قیمت آهن و فولاد از نوسانات ارزی تاثیر گرفته است. نظر شخصی من این است که اگر زنجیره تولید تا مصرف را ضابطهمند کنیم میتوانیم قیمت آهن و فولاد را کنترل کنیم.
وی افزود : ضابطهنبودن قیمت گذاری در بازار فولاد موجب شده است تا فرصت جدیدی برای رانتخواران و سوءاستفادهکنندگان ایجاد شود تا به سودهای هنگفت دست پیدا کنند.
رستگارپور تصریح کرد: در سالی که اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشور سنگین است صادرات فولاد کشور شرایط خوبی دارد اما چسبندگی نرخ ارز موجب گرانی بیش ازحد نرخ فولاد و آهن در ایران شده است.