براساس گزارش متالبولتن بهای هر تن سنگآهن ۶۵ درصد برزیل تحویل بندر چیندائو در چین در روز ۴ ژوئن با رشدی ۸۲/ ۵ درصدی نسبت به نرخ قبلی معامله این محصول به ۲۳۸ دلار رسید. همچنین میزان پریمیوم اعلامی برای سنگآهن برزیل تحویل بندر چیندائو نیز با افزایشی ۲۱/ ۷ درصدی به ۵/ ۵۹ دلار به ازای هر تن رسید. این رشد نرخ شامل حال معاملات فیوچرز سنگآهن نشد و قیمت نهایی سنگآهن در معاملات فیوچرز بورس کالای دالیان در روز جمعه ۴ ژوئن به هزار و ۱۶۸ یوآن برابر ۱۸۳ دلار به ازای هر تن رسید.
این رقم نسبت به قیمت نهایی سنگآهن در این بازار در روز پنجشنبه ۳ ژوئن ۵/ ۲۵ یوآن کمتر بود. در حالی بهای سنگآهن در فروشهای فیوچرز کاهش داشت که نرخ شمش و محصولات فولادی در فروش فیوچرز بورس شانگهای افزایشی بود. بهعنوان مثال قیمت میلگرد فولادی چین تحویل یک ماه بعد در روز ۴ ژوئن رشدی ۲۱/ ۲ درصدی نسبت به نرخ روز قبل خود داشت و به ۴ هزار و ۸۶۰ یوآن به ازای هر تن رسید؛ همچنین نرخ میلگرد فولادی برای فروش ۲ ماه بعد در این بازار در روز ۴ ژوئن رشدی ۵۲/ ۴ درصدی داشت و به ۵ هزار ۶۵ یوآن به ازای هر تن رسید. با توجه به پیشبینی رشد تولید فولاد در چین در ماه ژوئن افزایش بهای نرخ سنگآهن برای فروشهای تحویل فوری قابل توجیه است؛ اما تضعیف بهای سنگآهن در فروشهای فیوچرز در عین رشد بهای شمش و محصولات فولادی در این نوع معاملات موضوعی است که میتوان دلیل آن را در تصمیم جدید چین در کاهش بیشتر تولید فولاد در تانگشان و استان جیانگسو جستوجو کرد.
این روزها احتمالی مبنی بر وضع محدودیتهای جدید برای فولادسازان چینی در برخی شهرها به منظور کاهش آلودگی هوا منتشر شده که اجرایی شدن آن به افت بیشتر تولید فولاد در مناطق ذکر شده در چین میانجامد. انتشار این خبر که به کاهش تقاضا برای سنگآهن در چین ظرف هفتههای آینده میانجامد سیگنالی در جهت کاهش بهای معاملات فیوچرز این محصول بود. در عین حال عملیاتی شدن این محدودیت جدید با کاهش تولید فولاد در چین زمینه رشد قیمتی را در این کشور فراهم کرده و به افزایش نرخ این محصول میانجامد. اگرچه شمش و محصولات فولادی در بازار داخلی چین در مسیر صعود قیمتی قرار گرفتهاند، اما با نزدیک شدن به فصل تابستان که زمان آغاز بارانهای موسمی و سیلآسا در این کشور است انتظار میرود که اندکی از رونق بازار داخلی شمش و محصولات طویل فولادی این کشور کاسته شود. عموما در این فصل با آغاز بارندگیهای سیلآسا از میزان فعالیتهای ساختوساز در این کشور کاسته میشود که این موضوع به کاهش تقاضا برای محصولات طویل فولادی از جمله میلگرد و تیرآهن میانجامد./دنیای اقتصاد