هم اکنون صنعت تولید فلزات و در راس آن فولاد حدود ۳۳ درصد از سود بازار سرمایه کشور را پوشش میدهد. توجه به ارقام فوق هم مسوولیت صیانت از شرایط موجود را گوشزد میکند و هم به فعالان این بخش هشدار میدهد که اگر آهنگ رشد در این بخش و زنجیره آن متوازن نباشد، چالشهای بزرگی در اقتصاد پیش روی آرمان خواهان توسعه کشور، رشد اقتصاد و توسعه اجتماعی حاصل از نشاط در فضای کسب و کار نمایان خواهد شد. چشمانداز باید به دور از جاه طلبی با تکیه بر سرمایههای اجتماعی کشور و توازن در رشد و تعمیق خوداتکایی زنجیره تامین نهادههای تولید فولاد باشد.
راههای مراقبت از تمامی بنگاههای تامین نهادهها باید در چشمانداز به وضوح با تعریف ماموریت هرکدام از آنها دیده شود. بیتوجهی به رشد آحاد این زنجیره در معرض خطر قراردادن این رشته صنعت است که میتواند ظاهری فربه و ثروتساز برای کشور به خود بگیرد، ولی عملا آسیبپذیر باشد. ذکر واقعهای برای توجه دادن عزیزان نگران برای تدوین چشمانداز اجرایی و جامع و مانع، خالی از لطف نیست. در یکی از واحدهای اثرگذار بارها تولیدکنندگان نسوز کشور از سوی مدیران بالایی تذکر دریافت کردند که اگر به شرایط ما تن در ندهید ما با امکانات خود؛ نسوز مورد نیاز را از خارج وارد خواهیم کرد.
البته صنعت نسوز به قولی؛ چراغ خاموش به جایی رسیده که ۹۵ درصد از نیاز صنایع فلزی کشور را تامین میکند ولی باید مراقب بود که چشمانداز به نحوی ترسیم و تثبیت شود که اجرایی باشد و فارغ از هرگونه گرایش، خوداتکایی و درونزا کردن تکنولوژی و بومیسازی را مستمر توسعه و تعمیق بخشد. در بهار تعاملات بینالمللی تامینکننده داخلی به زحمت به درون واحدهای مصرفکننده در میآمدند ولی در زمستان و برزخ تحریمها همه خود را پرچمدار حمایت از درونزا شدن تکنولوژی و بومیسازی جلوه میدهیم. چشمانداز باید منادی اقتدا به قانون حمایت از تولید داخلی، به اصول اقتصاد مقاومتی و آرمان تولید ثروت با حمایت از تولیدکنندگان نهادههای تولید در صنعت فلزات و فولاد در تمام ظروف زمانی و مکانی باشد.
انجمن صنفی کارفرمایی صنعت مواد نسوز به جد معتقد است که حمایت از کالای ایرانی و بومیسازی در همه بخشها از جمله صنایع فلزی و فولاد، نیازمند تلاش مجدانه و فرهنگسازی است و این مهم باید در طول زمان و به شکل پیوسته خصوصا توسط رسانههای تخصصی و معتبر نهادینه و پیگیری شود تا به ثمر بنشیند. برگزاری سالانه همایش چشمانداز صنعت فولاد توسط گروه رسانهای «دنیای اقتصاد» در کنار فعالیت رسانهای پیوسته در جهت بومیسازی، میتواند ابزاری مناسب و ارزشمند برای تعمیق ارتباط بین همه فعالان زنجیره تولید فولاد مورد استفاده قرار گیرد و به شکلی شایسته توانمندی واقعی فعالان تلاشگر داخلی در همه بخشها خصوصا صنعت نسوز را به واحدهای مصرفکننده نشان دهد.
منبع:دنیای اقتصاد