چت

نقش اکتشافات معدنی در توسعه فولاد

توسعه صنعت فولاد افزایش اکتشافات معدنی را می‌طلبد و در این راه گل‌گهر می‌تواند نقش بزرگی را ایفا کند. عضو کمیسیون معدن وصنایع معدنی مجلس شورای اسلامی با اعلام این مطلب گفت: خوشبختانه گل‌گهر از سال گذشته در این مسیر گام‌های خوبی را برداشته است.

نقش اکتشافات معدنی در توسعه فولاد

داریوش اسماعیلی، عضو کمیسیون معدن وصنایع معدنی مجلس بیان داشت: بخش اکتشافات به شدت نیازمند مشارکت بخش خصوصی است و اگر بناست تا سال ۱۴۰۴ به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست یابیم و فرض بر این باشد که به ازای تولید هر تن فولاد به‌طور متوسط ۸/ ۲ تن سنگ‌آهن در اختیار داشته باشیم در نتیجه با وضعیت موجود فقط تا ۱۳ سال خواهیم توانست خوراک مورد نیاز فولادی‌ها را تامین کنیم.

وی که به مناسبت آغاز به‌کار فعالیت جمشیدملارحمان، مدیرعامل جدید این واحد بزرگ معدنی سخن می‌گفت، یاد‌آور شد: نقشه راه گل‌گهر در زمان مدیرعامی جلال‌مآب ترسیم شده و در زمان مدیریت ناصر تقی‌زاده این نقشه راه عملیاتی شد و در زمانی که فازهای توسعه‌ای آغاز شد طرح‌ها یکی پس از دیگری به تایید ملارحمان در زمانی که وی در ایمیدرو بوده، می‌رسید. وی افزود: به بیان دیگر ملارحمان به‌طور کامل بر طرح‌های توسعه‌ای گل‌گهر واقف است و در زمان مناسبی به سمت مدیرعاملی گل‌گهر برگزیده شده است.

این نماینده مجلس یادآور شد: نباید گل‌گهر را یک بنگاه اقتصادی مختص استان کرمان تصور کنیم؛ چرا‌که گل‌گهر به دلیل وسعت پروژه‌هایی که در دست اجرا دارد در تمام نقاط ایران فعالیت خود را گسترش داده از این رو گل‌گهر یک بنگاه اقتصادی در سطح ملی تلقی می‌شود.وی با اشاره به توسعه واحد‌های تولیدی در بخش فولادی زنجیره ارزش یادآورشد: ذخیره کنونی سنگ‌آهن کشور در حدود ۱/ ۲ میلیارد تن است و نیاز سالانه این واحدها معادل ۱۶۰ میلیون تن است و ما به‌زودی با کسری دو میلیاردتنی سنگ‌آهن مواجه خواهیم شد. اسماعیلی ادامه داد: بنابراین زیرساخت‌ها باید آماده‌ شوند و مجموعه‌هایی از بخش خصوصی نظیر گل‌گهر که در این زمینه اثرگذارند، باید وارد عرصه شوند. در ادامه محمود محمودآبادی، فرماندار سیرجان ضمن قدردانی از فعالیت‌های مدیر عامل پیشین گل‌گهر در ادامه مراسم که در جمع کارکنان و مدیران ارشد این شرکت در محل مجتمع برگزار شد، گفت: مدیرعامل جدید راهی دشوار پیش رو دارد؛ اما توان نیروهای متخصصی که در این شرکت است می‌تواند وی را در رسیدن به اهداف عالیه یاری رساند. وی خاطرنشان کرد: این مسوولیت خطیر می‌تواند توسعه بیشتر گل‌گهر و منطقه را در برگیرد و در نهایت منجر به ارزآوری بیشتر از سوی گل‌گهر برای توسعه و تکمیل طرح‌های آن شود.

وی تصریح کرد: امیدواریم رنج بیکاری از چهره مردم برداشته شود؛ اگرچه نقش گل‌گهر در زمینه اشتغال‌زایی و «معین استانی» غیر‌قابل انکار است. محمودآبادی گفت: مردم سیرجان با نام گل‌گهر در دنیا شناخته شده‌اند و این نشان از توسعه همه‌جانبه در گل‌گهر است.

درآیین معارفه، مدیرعامل جدید گل‌گهر بر توسعه اکتشافات و اهمیت آن در برنامه کاری خود تاکید کرد و افزود: اکتشاف را به شکل نامحدود به همراه اعتبارات وسیع در سراسر کشور برای پشتیبانی از توسعه تولید و طول عمر صنعت در برنامه سرمایه‌گذاری‌ها قرار داده‌ایم. جمشید ملارحمان با اشاره به این مطلب که داشتن مواد اولیه نخستین مزیت برای صنعت ما به شمار می‌رود، خاطر‌نشان کرد: اگر به مقوله تامین مواد اولیه نپردازیم با مشکل جدی روبه‌رو خواهیم شد. وی گفت: اگر به تامین مواد اولیه به درستی نپردازیم سرمایه‌گذاری‌های انجام شده پس از مدتی به هدر می‌روند و خسارات هنگفتی به بار می‌آید. مدیرعامل گل‌گهر پیش‌نیاز توسعه و سرعت در اجرای طرح‌های توسعه‌ای را در گرو نگاه ویژه به منابع انسانی و جهت‌دهی به سرمایه‌های انسانی به سمت تولید دانست.

این مدیر با سابقه در بخش معدن و صنایع معدنی بر این باور است که گل‌گهر با توان و تخصصی که در نیروهای انسانی خود دارد، می‌تواند در آینده این توان را به سایر نقاط دنیا صادر کند. ملارحمان با تاکید بر این امر که در کنار تولید و توسعه اصل توجه به مسوولیت‌های اجتماعی را نباید فراموش کرد، گفت: توجه به مسوولیت‌های اجتماعی در یک بنگاه اقتصادی از اصول اساسی و مسلم برای رسیدن به اهداف گسترده تولید است و دستیابی به اهداف نیز پرهیز از حاشیه‌ها را ضروری می‌کند. در این مراسم دیگر نمایندگان مجلس از شهر سیرجان و شهر بابک و معاونت سیاسی اجتماعی استاندار کرمان، نماینده ولی فقیه و مدیران ارشد شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز حضور داشتند.

منبع:دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×