اردشیر سعدمحمدی سرپرست جدید معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت با تکرار این موضوع از لزوم بازنگری در تنظیم زنجیره فولاد خبر داد و گفت: تولید فولاد ۳۰ میلیون تن و میزان مصرف آن ۱۵ میلیون تن است. سهم تولید شمش، حدود ۲۰ میلیون تن و میزان مصرف داخلی حدود ۱۲ میلیون تن است ولی در بخش اسلب، میزان تولید و نیاز کشور در یک محدوده است.
سعد محمدی توجه و ارزیابی دقیق بخشهای مختلف بازار را در تدوین دستورالعملها ضروری دانست و خواستار رفع مغایرتها در شیوهنامههای مختلف در راستای حمایت از حقوق تولیدکننده و مصرفکننده شد و لازمه این کار را برگزاری جلسات هماندیشی با همه بخشهای ذینفع و ذیمدخل عنوان کرد. سعدمحمدی با یادآوری لزوم فعالسازی ظرفیتهای بزرگ بخش معدن، از راهاندازی سه واحد جدید تولید در حوزه فولاد در سال آینده خبر داد.
حجم تولید و صادرات سیمان
وی بخشی از مشکلات و تنشهای ایجاد شده در حوزه معدن را خارج از اختیارات و تصمیمات وزارت صمت اعلام کرد و گفت: در بخش سیمان در مقطعی شاهد کاهش تولید به دلیل محدودیت و قطعی برق بودیم یا در تامین نیاز بازار، گاهی بازار خواستار یک کالا با ویژگی و کیفیت مشخص است که این موضوعات زیاد در اختیارات وزارتخانه نیست. سعدمحمدی در ادامه گفت: میزان تولید سیمان در سال جاری بالغبر ۶۰ میلیون تُن است که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد رشد داشته است که حدود ۷ میلیون تُن آن صادر میشود.
ضرورت تغییر در الگوی معدنی کشور
سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، دستیابی به اهداف تعیین شده در حوزه معدن را منوط به تغییر الگوها در رفتار معدنی دانست و تاکید کرد: برای استفاده بهینه از ظرفیت معدنی کشور علاوهبر بهروزرسانی تجهیزات در دو بخش سختافزاری و نرمافزاری، همراه بودن با دانش روز ضروری است و این امر نیازمند آموزش مستمر برای مجموعه تخصصی فعال در حوزه معدن است.
وی با بیان اینکه نیمی از تولیدات معدنی کشور در بخش مصالح ساختمانی است، ارتقای نقش بخش معدن در اقتصاد کشور را منوط به افزایش تولیدات معدنی فلزی دانست و گفت: لازم است در بخش طراحی برنامهریزی جدی صورت گیرد. سعدمحمدی، فعالیت در حوزه صادرات را یکی از عوامل کمککننده به ارتقای کیفیت محصولات معدنی اعلام کرد و گفت: با توجه به نیاز کشور در صنایع مختلف و نیز عرضه و تقاضا در بازار داخلی، باید تولید را بهگونهای مدیریت کنیم که بتوانیم بازارهای خارجی را نیز حفظ کنیم چرا که صادرات علاوهبر ارزآوری برای کشور در افزایش کیفیت تولیدات نیز تاثیر مثبت دارد و منجر به ارتقای تولید و افزایش اشتغال میشود./دنیای اقتصاد