سیفالله امیری در رابطه با افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید خودرو در سال آینده و تأمین ورق مورد نیاز آن افزود: در صورت افزایش ظرفیت تولید کارخانههای خودروسازی، تأمین ورق فولادی برای این کارخانهها در سال آینده با هیچ مشکلی روبهرو نخواهد بود چراکه واردات ورق بدون تعرفه انجام میشود و کارخانههای تولیدکننده ورق میتوانند در کنار محصولات خود، ورقهای وارداتی خود را به صورت تلفیقی در بورس کالا عرضه کنند.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای داخلی میتوانند برای واردات ورق اقدام کنند، تصریح کرد: هر شرکتی که بتواند ورق تولید خود را به نسبت یک به ۳ در بورس کالا عرضه کند، میتواند در جهت واردات ورق و همچنین عرضه تلفیقی اقدام کند.
مدیر کل دفتر امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فولاد مبارکه به دلیل اینکه موجودی مناسب برای تأمین ورق در بورس کالا دارد، مجوز واردات را دریافت کرده است و اگر شرکتهای دیگر هم قصد واردات ورق دارند، مانعی سر راه آنها نیست و با عرضه محصول در بورس از این امکان بهرهمند خواهند شد.
امیری گفت: کارخانههای فولادی کشور ظرفیت خالی برای تولید دارند و مواد اولیه کافی در اختیار آنها قرار بگیرد، میتوانند میزان تولید واقعی خود را افزایش دهند و به این ترتیب، ورق مورد نیاز کارخانههای تولیدکننده خودرو تأمین خواهد شد.
هفته گذشته سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از نشست مشترک با مسئولان دیوان محاسبات کشور اعلام کرد تقاضای خودرو در کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه است و آنچه امسال تولید خواهد شد یک میلیون دستگاه است که ۵۰۰ هزار دستگاه کمبود عرضه خواهیم داشت این کمبود در سال آینده جبران خواهد شد و به این ترتیب از برنامه افزایش تولید خودرو سخن گفت.
این مسئله با اینکه میتواند باعث رشد اقتصادی شود، ابتدا نیازمند برنامهریزی دقیق در جهت تأمین مواد اولیه خودروسازیهاست چراکه خودروسازان مدت زیادی است که خود از کمبود ورق مورد نیاز تولید خودرو گلایه دارند و تولید ورق توسط کارخانههای فولادسازی کشور را برای تأمین نیاز خود کافی نمیدانند. حالا باید دید برنامه ریزی وزارت صمت در این بخش نتیجه بخش است؟/فولادبان