لایو فولاد۲۴ با حضور معاونت اجرایی مبتکران فولاد فیدار جناب آقای پویا ردایی

در لایو اینستاگرامی فولاد۲۴ روز جمعه 14 شهریور ماه در خدمت جناب آقای پویا ردایی معاونت محترم اجرایی مبتکران فولاد فیدار با موضوع بررسی علل آشفتگی در بازار ورق های فولادی با نگاه تخصصی بر بازار ورق های گالوانیزه بودیم با ما همراه باشید با جزییات این لایو ...

 لایو فولاد۲۴ با حضور معاونت اجرایی مبتکران فولاد فیدار جناب آقای پویا ردایی

جزییات جذاب لایو بی نظیر فولاد۲۴ با شرکت مبتکران فولاد فیدار را به شرح ذیل، در ادامه این خبر ملاحظه فرمایید.

  • آشنایی با شرکت مبتکران فولاد فیدار
  • فیلم کامل لایو اینستاگرام فولاد۲۴

لایو فولاد۲۴ با حضور معاونت اجرایی شرکت مبتکران فولاد فیدار(جناب آقای دکتر پویا ردایی)

جمعه شب 14 شهریور ماه ساعت 21:00

مهمان لایو: جناب آقای دکتر پویا ردایی معاونت اجرایی شرکت مبتکران فولاد فیدار

موضوع لایو: بررسی علل آشفتگی در بازار ورق های فولادی با نگاه تخصصی بر بازار ورق های گالوانیزه

آشنایی بیشتر با شرکت مبتکران فولاد فیدار:

برخی سوالات مطرح شده در این لایو:

آنچه که ما در مورد آن صحبت می کنیم میل و آرزو نیست بلکه واقعیت ها بر مبنای اطلاعات و تحلیل خواهد بود.

1- اوضاع بازار ورق گالوانیزه به چه منوال است؟

شرایطی که امروز تجربه می کنیم آشفته است و قسمتی از آن احساسی است. در نیمه سال 98 ما یک کاهشی در بازار فولاد داشتیم. از نیمه 98 تا99 ما یک تورم افسار گسیخته ای را در بازار داشتیم. به شکلی که ورق گالوانیزه در آبان ماه سال 98 حدود 7 هزار تومان بود و امروز به 21 هزار تومان رسیده است. یعنی قیمت ها در ماه های اخیر 3 برابر شده است. این بخشی بخاطر تورم انتظاری است یعنی فعالان حوزه بازار آهن و فولاد پیش بینی می کنند قیمت ارز از این هم بیشتر خواهد شد و کالا در بازار کم خواهد شد در نتیجه ما شاهد تورم افسار گسیخته ای در بازار فولاد هستیم.

اگر بخواهیم با قیمت فولاد جهانی مقایسه کنیم. مثلا قیمت ورق گالوانیزه چین 600 تا 610 تومان در نظر بگیریم به علاوه 30 دلار هزینه حمل می شود 640 دلار. 9 درصد مالیات ارزش افزوده هم در نظر بگیرید. 700 دلار در 24500 قیمت ارز کنیم می شود حول و حوش 17 هزار تومان.

فولاد در کشور ما امروز با دلار 30 هزار تومان محاسبه می شود.¬ حالا باید بررسی کنیم که این آشفتگی چه دلیلی دارد.

2- فاکتورهای تاثیرگذار بر بازار ورق های فولاد کدام است؟

قیمت های ورق های فولادی را تا قبل از این آشفتگی، قیمت های جهانی و نرخ ارز تعیین می کرده است. ولی امروز اون تورم انتظاری هم به این فاکتورها اضافه شده است. از طرفی دیگر ما با کمبود کالا مواجه هستیم.

3- دیدگاه شما نسبت به منوط کردن صادرات فولاد به تامین بازار داخلی چگونه می باشد؟

صادرات هرچقدر به سمت کالای انتهای زنجیره برود برای مملکت بهتر است چرا که اشتغال زایی می شود، ارزش افزوده و سود بیشتری هم برای کشور دارد. اینکه امروز داره با قیمت بالا به دست تولیدکننده داخلی می رسد لذا اون تولید کننده توان رقابت نخواهد داشت.

4- نظرتان راجع به بازار ورق های روغنی بفرمایید.

ورق روغنی اوضاعش از ورق گالوانیزه بدتر هست، چون تامین کنندگان ورق های روغنی کمتر هستند.

ما وقتی آمار تولید فولاد مبارکه را بررسی می کنیم در ابتدای سال، می بینیم که میزان تولید بالاتر هم رفته است. در حالی که قیمت افزایش پیدا کرده است. این یعنی ما با پدیده انبارش کالا مواجه هستیم. هرچقدر تولید کنندگان کالا کمتر باشد، خطرناک تر هست. در طولانی مدت باعث می شود زنجیره تامین کالا با شکست مواجه بشود.

5- نظر شما نسبت به الزام انواع ورق های فولادی برای تمامی شرکت های تامین کننده و لغو مچینگ چیست؟

این سوال پیچیده است یک برداشت ابتدایی دارد و یک برداشت مفهومی. برداشت ابتدایی این هست که خب یک ورقی با قیمت ارزان در بورس خریداری می شود، خب هرکس این ورق را می خرد به فروش می رساند.

بورس کالا قرار بوده محلی باشد برای کشف قیمت و شفاف سازی. وقتی که بورس منحرف شده است و دستوری شده است سازوکار خودش را از دست داده است و هرچقدر هم کالا ارزان داده شود به دست مصرف کننده بعدی ارزان نخواهد رسید. از آنجا که بورس ما این پتانسیل را ندارد من موافق نیستم.

6- نقش و جایگاه دولت در شرایط آشفته بازار امروز چی هست؟

دولت طبیعی هست که به دنبال تامین ارز در کشور باشد. اگر دولت صادرات را هدایت کند به سمت انتهای زنجیره نقش خیلی سودمندی در صنعت خواهد داشت. دوم اینکه دولت نقش دستوری نداشته باشد و سوم به عنوان متصدی نباشد در واقع فقط یک ناظر باشد. وقتی دولت شروع می کند با رقابت با بخش خصوصی، هیچ وقت بخش خصوصی توان رقابت با دولت نخواهد داشت. در نتیجه بخش خصوصی حذف خواهد شد.

به نظر می رسد دولت از بخش ابتدایی بیشتر حمایت می کند چرا که دولت در آنجا نفع دارد و خیلی از کارخانه ها در این بخش متعلق به دولت است.

7- به نظر شما دولت اصلا برنامه خاصی جهت کنترل قیمت ها دارد یا ندارد؟

برنامه ای که الان بیشتر مشاهده می شود همان قیمت دستوری در بورس هست که به نظر بنده باعث کاهش قیمت ها در بورس نخواهد شد.

8- پیش بینی شما نسبت به بازار ورق با توجه به شرایط موجود چگونه هست؟

پیش بینی خیلی دشوار هست. به نظر بنده تا آبان ماه تغییر قیمت جزیی خواهیم داشت و قیمت ها با توجه به تورم انتظاری کاهش نخواهد داشت، افزایش آنچنانی هم نخواهیم داشت که در آبان ماه بسته به انتخابات آمریکا، بدلیل بسته به جو روانی ما کاهش یا افزایش خواهیم داشت.

9- در انتها توصیه و پیشنهاد شما به فعالان حوزه صنعت و فولاد چه مواردی هست؟

من تجربه خودم را در مجموعه مبتکران فولاد فیدار این هست که سعی می کنیم بازار را به صورت منطقی رصد کنیم و در تامین و توزیع کالا از شیوه های علمی استفاده کنیم، روش های بازاریابی استفاده کنیم و از فضای مجازی استفاده کنیم. از سوشیال سی آر ام استفاده کنیم و روابطمان را با مشتریان و تامین کنندگان تقویت کنیم.

گاهی اوقات عقب ماندگی علمی ما باعث کساد بازار می شود نه رکود بازار. خرید و فروش دارد به همان منوال انجام می شود.

فیلم کامل لایو اینستاگرام فولاد۲۴:

اگر به هر دلیلی موفق به دیدن لایو نشده اید می توانید فیلم کامل لایو را مشاهده فرمایید.

لایوهای جذاب و کاربردی فولاد۲۴ را از دست ندهید.

دیدگاه ها
×