شاخص سهام در یک قدمی ۶۶۹ هزار

اولین روز معاملاتی هفته جدید در بورس تهران با جهش ۲۳ هزار و ۱۸۹ واحدی شاخص کل بورس تهران همراه شد تا شاهد رسیدن دماسنج اصلی بازار سهام به ارتفاع ۶۶۸ هزار و ۹۵۲ واحدی باشیم. در حالی شاخص کل بورس تهران دیروز بیش از ۶/ ۳ درصد به ارتفاع خود افزود که نماگر هموزن با اثرپذیری یکسان از نمادها با رشد ۵/ ۳ درصدی برای هشتمین جلسه معاملاتی پیاپی در رشد روزانه از شاخص کل عقب ماند.

شاخص سهام در یک قدمی ۶۶۹ هزار

در حالی شاخص کل بورس تهران دیروز بیش از ۶/ ۳ درصد به ارتفاع خود افزود که نماگر هموزن با اثرپذیری یکسان از نمادها با رشد ۵/ ۳ درصدی برای هشتمین جلسه معاملاتی پیاپی در رشد روزانه از شاخص کل عقب ماند. با این وجود به علت رشد پرشتاب‌تر نماگر هموزن در اوایل سال، در حالی بازدهی این شاخص (هموزن) از اول فروردین به ۹/ ۳۱ درصد رسیده است که شاخص کل طی این مدت ۴/ ۳۰ رشد داشته است.

به نظر می‌رسد یکی از علل اصلی جهش‌های دیروز قیمت سهام مازاد نقدینگی تامین شده برای خرید «شستا» در چهارشنبه هفته گذشته بود. در حالی بسیاری از بورس‌بازان به خیال تخصیص ۱۰ هزار سهم «شستا» در قیمت ۸۶۰ تومان حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نقدینگی تامین کرده بودند که به هر کد معاملاتی کمتر از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان سهم تخصیص یافت. حال شاهد تقاضای پرقدرت این دسته از بورس‌بازان برای خرید سهم هستیم. همین امر علاوه‌بر ایجاد رشدی یکدست در کل بازار سهام منجر به تشکیل صف‌های بسیار سنگینی برای خرید بسیاری از سهم‌ها شده است.

دیروز صنعت محصولات شیمیایی با ۵۶۵ میلیارد تومان معامله باز هم در صدر فهرست گروه‌ها با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفت. این اقبال به نمادهای شیمیایی موجب شد تا در غیاب «فارس» شاهد رشد بیش از ۸/ ۲ درصدی شاخص این صنعت باشیم. در این گروه «تاپیکو»، «پارس»، «پارسان» و «شپدیس» در مجموع حامی بیش از ۲ هزار واحد از رشد شاخص کل بودند. همچنین دیروز پتروشیمی نوری طی اطلاعیه‌ای تایید کرد که ۳/ ۹۹ درصد از سهام پتروشیمی هنگام را از هلدینگ خلیج‌فارس خریده است. به این ترتیب «فارس» پتروشیمی هنگام را به زیرمجموعه خود یعنی «نوری» با مبلغ ۲ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان فروخت. سود حاصل از این معامله برای «فارس» بیش از ۲ هزار و ۳۲۴ میلیارد تومان خواهد بود.

در این گروه صنایع شیمیایی ایران طی اطلاعیه‌ای در سامانه کدال اعلام کرد: پیگیری‌ها در رابطه با طرح توسعه بر اساس تکالیف مجمع عمومی سال گذشته ادامه خواهد داشت، ضمن آنکه برنامه شرکت جهت عرضه ۱۰ درصد از سهام شرکت فرعی (شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران) به طور مداوم در حال پیگیری است.

از صنایع جالب توجه در معاملات دیروز می‌توان به گروه فلزات اساسی اشاره کرد. این صنعت کامودیتی‌محور طی روز گذشته شاهد رشد ۹/ ۴ درصدی متوسط قیمت‌ها بود. از ۲۲ نماد فعال این گروه در معاملات دیروز ۲۰ نماد با مازاد تقاضا در سقف مجاز قیمتی (صف خرید) همراه بودند و دو نماد «کویر» و «فپنتا» نیز در مدار مثبت معاملات قرار داشتند. چنین اقبالی به نمادهای این صنعت موجب شد تا بزرگان فلزی یعنی «فولاد» و «فملی» در صدر فهرست نمادها با بیشترین اثرگذاری بر شاخص کل قرار گیرند و در مجموع حامی ۲۷۴۵ واحد از رشد دماسنج اصلی بورس تهران باشند.

در این گروه «فلوله» خبر از قصد فروش پنج قطعه زمین به‌صورت مزایده در ضلع جنوب غربی این شرکت در منطقه چهاردانگه تهران داد. این زمین‌ها در مجموع ۶ هزار و ۵۲۱ متر مربع هستند و قیمت پایه‌ای که برای فروش هر متر مربع در نظر گرفته شده است ۲۱ میلیون و ۴۶۹ هزار تومان است. در صورت انجام معامله در قیمت پایه مبلغ حاصل از آن حدود ۱۴۰ میلیارد تومان خواهد بود. این نماد که طی دو جلسه معاملاتی گذشته با افت ارزش بازار مواجه بود، دیروز پس از انتشار این اطلاعیه شاهد رشد بیش از ۸/ ۸ درصدی قیمت پایانی بود.

به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، فولادسازان بزرگ کشور طی ۱۲ ماهه سال ۹۸ حدود ۷میلیون و ۳۳ هزار و ۶۷۸ تن انواع شمش و محصولات فولادی (بلوم، بیلت، اسلب، تیرآهن، انواع ورق، میلگرد، انواع کلاف، آهن اسفنجی، بریکت و...) صادر کردند. این رقم در مدت مشابه سال ۹۷ حدود ۵ میلیون و ۵۱۵ هزار تن بود. به این ترتیب در سال ۹۸ شاهد رشد ۲۸ درصدی صادرات فولاد بودیم. از این میزان، شرکت‌های فولاد خوزستان ۸۴/ ۱ میلیون تن، فولاد مبارکه ۴۵/ ۱ میلیون تن، ذوب‌آهن اصفهان ۱۶/ ۱ میلیون تن، فولاد کاوه جنوب ۹۳۲ هزار تن، فولاد هرمزگان ۸۱۵ هزار تن، معدنی و صنعتی چادرملو ۳۶۵ هزار تن، فولاد خراسان ۲۳۵ هزار، صبا فولاد ۱۴۷ هزار تن، فولاد آلیاژی ایران ۶۰ هزار تن و فولاد بناب ۳۲ هزار تن صادرات داشتند.

روز گذشته «رمپنا» طی اطلاعیه‌ای خبر داد که مطالبات مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (گروه مپنا) بابت طلب شرکت تولید برق پره‌سر مپنا از شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اصل بدهی شرکت مذکور بابت شرکت اصلی و شرکت‌های تابعه به سازمان امور مالیاتی کشور و سازمان خصوصی‌سازی تهاتر می‌شود. این نماد نیز دیروز رشد بیش از ۵/ ۷ درصدی ارزش بازار را تجربه کرد و به همین واسطه با اثرگذاری ۱۰۵۹ واحدی در جایگاه سوم نمادها با بیشترین تاثیر بر شاخص کل قرار گرفت.

دیروز شرکت لیزینگ صنعت و معدن طی اطلاعیه‌ای خبر از واگذاری ۳/ ۴ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعت و تجارت در اجرا به دستور بانک مرکزی داد. ارزش این معامله بیش از ۱۳۴ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ نزدیک به ۱۰۸ میلیارد تومان سود «ولصنم» خواهد بود. روز گذشته «چدن» خبر از سرمایه‌گذاری بخشی از وجوه حاصل از فروش سهام شرکت غلتک‌سازان سپاهان (سهامی عام) به مبلغ ۵۳ میلیارد و ۵۳۴ میلیون تومان در صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردانی داد. از این مبلغ ۲۸ میلیارد و ۵۳۴ میلیارد تومان سهم صندوق‌ها و ۲۵ میلیارد تومان هم سبدگردانی است.

دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×