رکورد تاریخی برای بهای شمش به ثبت رسید.

 معامله هر کیلوگرم شمش فولاد در بورس کالا با قیمت ۱۱ هزار تومان در روز هشتم مهر ماه، زمینه ورود هر کیلوگرم میلگرد به کانال ۱۳ هزار تومان را رقم زد، هرچند که فعلا بازار آزاد، پذیرش این قیمت را برای مقاطع طویل فولادی ندارد و همین موضوع نیز باعث شده که در عین رشد بها، متقاضی در بازار وجود نداشته باشد و به گفته فعالان بازار آهن، رکودی سنگین در این بازار حکمفرما شود.

رکورد تاریخی برای بهای شمش به ثبت رسید.

بررسی معاملات فولاد در بورس و تاثیر آن در بازار آزاد

با این وجود تولیدکنندگان مقاطع فولادی برای نخوابیدن خطوط تولید خود چاره‌ای جز رقابت برای تهیه مواد اولیه ندارند و صادرات در نرخ‌های فعلی ارز نیز این امکان را برای آنها به وجود می‌آورد که همچنان با این نرخ مواد اولیه منتفع شوند.

قیمت تمام شده شمش برای تولید‌کننده به ۱۲ هزار تومان رسید.

رینگ معاملاتی بورس کالا در روز سه‌شنبه ۸ مهر ماه میزبان ۱۰۳ هزار تن شمش فولاد بود، درحالی که بهای پایه شمش ۸۶۰۰ تومان به‌ازای هر کیلوگرم محصول قیمت‌گذاری شده بود، رقابت برای خرید، نرخ متوسط فروش هر کیلوگرم شمش در این بازار را به ۱۱ هزار تومان رساند. با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد، بهای هر کیلوگرم شمش برای تولیدکننده نهایی ۱۲ هزار تومان خواهد شد.

شمش ۱۲ هزار تومانی سیگنال مثبتی برای رشد بهای مقاطع فولادی در بازار آزاد به‌شمار می‌رود و از این پس بازار باید در انتظار رسیدن نرخ هر کیلوگرم میلگرد به کانال ۱۳ هزار تومان و تیرآهن ۱۶ هزار تومانی باشد هرچند که نبود تقاضای مصرفی باعث شده این رشد قیمت تنها به افزایش رکود در بازار و به نوعی قفل شدن بازار منجر شود.بررسی‌های انجام شده  از بازار مقاطع فولادی کشور حاکی از آن است که اگرچه معامله شمش با نرخ ۱۱ هزار تومان در بازار فیزیکی بورس کالا باعث سیگنال رشد قیمت به بازار آزاد شد و فروشندگان بازار شادآباد تهران به دنبال فروش مقاطع با بهای ۱۲ هزار و ۳۰۰تومان به‌ازای هر کیلوگرم هستند اما درحال حاضر خریداری برای میلگرد با این نرخ وجود ندارد. بنابراین رکود در بازار در حال شدت گرفتن است.

درحالی که مقاطع فولادی در بازار آزاد با نرخ‌های فعلی نیز خریدار ندارند اما تولیدکننده برای نخوابیدن خطوط تولید خود حاضر به رقابت بیشتر برای تهیه مواد اولیه بوده و البته صادرات و بالا بودن نرخ ارز این امکان را به تولیدکننده می‌دهد تا با صادرات، رشد نرخ مواد اولیه خود را جبران کند. هرچند که این بالا رفتن بهای شمش خواه ناخواه قیمت مقاطع را در بازار داخل نیز بالا می‌برد، بنابراین رکود تورمی در بازار شدت خواهد گرفت.

دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×