رکود نسبی در بازار سنگ‌‌‌آهن و مقاطع

بازار سنگ‌آهن و مقاطع طویل فولادی، با وجود حمایت‌‌‌های مالی دولت چین همچنان بی‌‌‌رونق است.

رکود نسبی در بازار سنگ‌‌‌آهن و مقاطع

به‌‌‌نظر می‌رسد برنامه این کشور برای تحریک تقاضا و رشد اقتصادی که از ابتدای سال میلادی جاری و با کاهشی شدن بازارها آغاز شد، چندان موفق عمل نکرده است. رکود در بازار مسکن و سیاست‌‌‌های سختگیرانه برای مهار کرونا از عوامل موثر افت تقاضا در بازار فولاد بوده است.

بررسی آمارها از افت شدید تولید فولاد در جهان خبر می‌دهد. بخشی از این افت نیز با کاهش تولید روسیه و اوکراین به‌‌‌دلیل درگیری در جنگ مرتبط بوده است. تولید فولاد در شرق آسیا اما ماه گذشته افزایش یافته است. امیدواری به رونق زیرساخت‌‌‌ها از طریق حمایت‌‌‌های مالی دولت چین و افزایش ساخت‌وساز املاک از عوامل این افزایش بوده است. نگرانی از سیاست‌‌‌های سختگیرانه چین برای مهار کووید-19 و آشفتگی در بخش املاک این کشور همچنان بر بازار فولاد و سنگ‌‌‌آهن حکمفرمایی می‌کند.  کمبود تقاضا موجب شد تا قیمت معاملات سنگ‌آهن در بورس دالیان چین و سنگاپور دومین زیان سه‌‌‌ماهه خود را نیز ثبت کند.

همچنین جمعه گذشته، بهای محموله تیرآهن عیار 63‌درصد در چین نیز به 98دلار به‌ازای هر تن رسید که کمترین میزان از ابتدای سال‌جاری است.  با این‌‌‌حال، امید به حمایت از اقتصاد بیمار چین از طریق سیاست‌‌‌های مالی و افزایش تقاضای فولاد از سمت بازار ساخت‌وساز، تا حدودی از بازار فولاد حمایت می‌کند.

پرمعامله‌ترین قرارداد سنگ‌آهن ژانویه در بورس‌کالای دالیان چین با 1/ 0‌درصد افزایش به 66/ 101دلار در هر تن رسید. در بورس سنگاپور هم قرارداد سنگ‌آهن اکتبر با 6/ 0‌درصد افزایش به ۹۶دلار در هر تن رسید. در بازار نقدی، سنگ‌‌‌آهن عیار ۶۲‌درصد تا ۱۸‌درصد نسبت به سه‌ماه قبل کاهش داشته است.

آخر هفته گذشته، قیمت حدود 95دلار در هر تن سی‌اف‌آر بود. تحلیلگران معتقدند، افزایش تقاضا در آستانه تعطیلات هفته طلایی چین که از ابتدای اکتبر آغاز می‌شود، به همراه افزایش مصرف کارخانه‌‌‌های فولادی از تقاضا حمایت کردند. البته کارشناسان این صنعت معتقدند که بازار تیرآهن طی ماه‌‌‌های آتی در چین، به‌خصوص در صورت تداوم سیاست کرونا صفر در شهر بژینگ کساد خواهد ماند./معدن نیوز

دیدگاه ها
×