عبداله اقبالی با بیان اینکه مالیات دریافتی از واحدهای مختلف باید عادلانه باشد افزود: مالیاتها هم اکنون برحسب حجم کالا محاسبه میشود و این نحوه مالیاتی به دور از عدالت مالیاتی است در نتیجه خواسته فعالان این عرصه از مسئولین و سازمانهای ذیربط این است که مالیات باید بر حسب میزان درآمد و سود فعالان محاسبه شود.
رئیس اتحادیه سازندگان مصنوعات و فروشندگان فلزات رنگین، وارد کردن محصول را یک معقوله تخصصی دانست و متذکر شد: واردات در هر زمینهای یک معقوله تخصصی و پیچیده است تخصصی بودن آن به این منظور است که باید تحت نظر افراد با تجربه قرار داشته باشد، ولی این امر در کشور رعایت نمیشود و واردات بر عهده افرادی قرار دارد که ازمحصول وارد شده، اطلاعات کافی را ندارند.
اقبالی با بیان اینکه، وارد کنندگان با مشکلاتی زیادی برای وارد کردن مواد اولیه مواجه هستند، مطرح کرد: مهمترین این مشکلات بالا بودن نرخ ارز است در نتیجه به دلیل بالا بودن قیمت مواد وارد شده، واحدهای تولیدی زیادی اقدام به تعطیلی واحدهای تولیدی کرده اند.
وی با بیان اینکه مجموع سود وارد کنندگان در پایان معاملات در حدود ۱۰ درصد است، اظهار کرد: با وجود سود کمی که عاید واردکنندگان میشود، آنها باید ۹ درصد از حجم معاملات خود را در هنگام ترخیص کالا تحت عنوان مالیات پرداخت کنند.
رئیس اتحادیه سازندگان مصنوعات و فروشندگان فلزات رنگین در ادامه افزود: تولید کنندگان لوازم فلزی خانگی از واحدهای تولیدی هستند که بسیار در معرض گرانی و کمبود مواد اولیه قرار دارند یکی از مهمترین نیاز این واحد تولیدی ورق استیل است که متاسفانه به دلیل بالا بودن قیمت این محصول به هیچ عنوان برای تولید کننده صرفه اقتصادی ندارد.
اقبالی خاطر نشان کرد: دولت باید قدم جدی برای حل مشکلات وارداتی بردارد، زیرا ورق استیل از محصولات بسیار پرکاربرد در ایران است که از جمله آنها میتوان به لوازم خانگی، لوازم بیمارستانی و محصولات غذایی اشاره کرد و استفاده از فلزات و ... برای تولید این محصولات برای سلامتی مصرف کننده مضر است.
وی در خصوص اولین و موثرترین اقدامی که باید در راستای افزایش میزان تولیدات و رونق در بازار لوازم فلزی برداشت، گفت: وزارت صمت باید به وارد کنندگان این اجازه را بدهد تا مواد اولیه با ارز ارزان قیمت وارد کشور شود تا تولید کنندگان با خیال راحتتر به کار خود ادامه دهند.
منبع :خبرگزاری میزان