با توجه به شرایط پیشآمده تولیدکنندگان و فعالان صنایع معدنی فلزی اذعان دارند که اگر دولت تصمیمهای درستی را در قبال تولیدکنندگان و بازار نگیرد، سال ۹۸ بهتر از ۹۷ نخواهد بود.
باید به تولید ۲۸ میلیون تن فولاد دست یابیم
سیدرضا شهرستانی، عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به این پرسش صمت که چشمانداز سال آینده بازار فولاد را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: چشمانداز بازار سال ۹۸ بستگی بسیاری به سیاستهای کلی کشور دارد. اگر تصمیمگیران و دولتمردان بخواهند با بیتدبیری و بدون هدف بلندمدت -مانند سال ۹۷- پیش بروند، شاهد کاهش تولید، ورشکستگی و تعطیلی کل صنعت فولاد خواهیم بود.
شهرستانی با اشاره به اینکه در بخش فولاد با مازاد تولید روبهرو هستیم، عنوان کرد: اگر برنامهریزی سال ۹۸ بر مبنای صادراتمحور بودن پیش برود و دولت برنامه خود را بهگونهای جلو ببرد که تولیدکنندگان کالای خود را صادر کنند، این موضوع میتواند از ۲ مزیت برخوردار باشد؛ از سویی ارز حاصل از صادرات به کشور بازمیگردد، آنهم ارزی که وابسته به نفت نیست و جزو صادرات غیرنفتی قلمداد میشود و از سوی دیگر زمینه اشتغالزایی را فراهم خواهد کرد. وی در ادامه با اشاره به میزان تولید فولاد در سال ۹۸ خاطرنشان کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده باید در امسال به تولید ۲۸ میلیون تن فولاد دست یابیم اما اگر تولیدکنندگان با مشکلاتی چون سردرگمی در زمینه تولید، قوانین گوناگون و متناقض و نبود برنامهریزی منسجم و صادراتمحور سال گذشته روبهرو باشند، شاهد کاهش تولید به ۲۰ میلیون تن فولاد خواهیم بود.
دست شرکتهای خصوصی را باز بگذارند
بابک نظری، کارشناس فولاد نیز در پاسخ به این پرسش صمت که سال ۹۸ را برای صنعت فولاد چگونه ارزیابی میکنید، گفت: با توجه به مازاد تولید، اگر در زمینه صادرات به فکر چارهای نباشیم، ممکن است با مشکلاتی روبهرو شویم. نظری در ادامه خاطرنشان کرد: اگر شرکتهای خصوصی نتوانند راه میانبری بیابند که ارز خود را بازگردانند با مازاد عرضه روبهرو میشوند و این مازاد میتواند از یکسو موجب ریزش قیمتها و از سوی دیگر سبب رکود بیشتر بازار شود.
منبع:متال نیوز