میتوان گفت چند هفتهای است که بازار آهن و فولاد حال خوشی ندارد. عوامل بسیاری هستند که این روزها این بازار رکودی را تحت تاثیر قرار داده و آن را بیش از پیش در رکود فرو میبرد. نبود تقاضا و معلق شدن خریدها توسط خریداران همگی موجب شده تا این بازار در خواب بهاری خود همچنان باقی بماند. نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمتهای جهانی و افزایش نرخ مقاطع و محصولات پایه توسط بازارسازها و نزدیک شدن آن به قیمتهای صادراتی، نتایج برجام و این روزها بحث داغ انتخابات همگی بر نوسانات این بازار تاثیر قابل توجهی داشتهاند. در روزهای ابتدایی سال جدید بازار آغاز خوبی داشت اما با افزایش نرخ ارز و بعد از آن زمزمههای برجام بسیاری از خریداران خریدهای خود را متوقف کرده و تنها در حد نیاز خریدهای خود را انجام میدهند. از طرفی ساخت و سازها هم به طور قابل توجهی کاهش یافته که این در کم شدن تقاضا در بازار بسیار تاثیرگذار بوده است.
از طرفی با کاهش نرخ ارز و ورود آن به کانال 21 هزارتومان باز هم تغییری در این بازار ندیدیم چرا که قیمتها در بورس کالا با رشد قابل توجهی همراه بودند که علت آن نزدیک شدن قیمت مقاطع در بورس به قیمتهای صادراتی بود. حال این بازار رکودی نه تنها کاهش قیمت را تجربه ننمود، بلکه هر روز در رکود بیشتری فرو رفت. حال که دولت فعلی هم روزهای پایانی خود را سپری میکند، تا روی کار آمدن دولت جدید باید شاهد بی رمقی در این بازار باشیم. چراکه نظارت دقیقی بر قیمتها از سوی دولت و وزارت صمت نشده و این شرایط تا بعد از انتخابات ادامه دار خواهد بود. بنابراین نمیتوان انتظار داشت بازار تکانی بخورد و اوضاع بهبود پیدا کند. از همین رو این جو ناپایدار و انتظار و نظاره از سوی فعالان در این حوزه همچنان ادامه دار خواهد بود. این افزایش قیمتها هم توانی برای خریداران در این بازار باقی نگذاشته تا تکانی بخورد و از این وضع رکودی خود خارج شود.
میلگرد یکی از مقاطعی است که در این روزها نوسانات بسیاری را شاهد بوده است. به طوریکه موضوع خود در کانال 15 هزار تومان را همچنان حفظ کرده است. پیش بینی بازار در این شرایط نسبتا دشوار شده است. بازار آهن نیز همچون بسیاری از بازارهای دیگر در انتظار انقلابی به سر میبرد تا از این رکود خارج شود. حال باید دید بعد از انتخابات، دولت جدید برای بازار آهن و فولاد چه برنامهای خواهد داشت. محسن رضایی یکی از نامزدهای انتخاباتی در اولین اظهارنظر خود درباره بازار فولاد گفت: کار اشتباهی که این دولت انجام داد، این بود که فولاد را در بورس کالا عرضه کرد تا در این حوزه رقابت شکل بگیرد، اما تعداد اندکی از افراد میزان کالای عرضه شده را خریداری میکنند و بیرون از بورس با قیمت بالاتری میفروشند. وی ادامه داد: این مشکل یک قصه دردناک بازار ایران است و باید به داد اقتصاد ایران رسید.
متاسفانه با نزدیک شدن قیمت محصولات پایه از جمله شمش به بازار خارجی خریداران ترجیح میدهند از بازار آزاد آنچه نیاز دارند را خریداری کنند. بنابراین عرضههای بورس کالا نیز با عدم استقبال مواجه خواهند شد.
منبع خبری فولاد24