تصمیمات پکن یا کرونا به تعدیل نرخ سنگآهن انجامید؟
شیوع سویه دلتای کرونا در چین و احتمال کاهش تولید فولاد در عین تعدیل بازار مصرف داخلی صادراتی محصولات فولادی این کشور نیز مزید بر علت شده و از این تضعیف قیمتی حمایت میکند.
استمرار سقوط بهای سنگآهن
ظرف هفته گذشته (منتهی به جمعه ششم آگوست) سنگآهن، بیشترین افت هفتگی قیمت را میان کامودیتیها تجربه کرد. براساس گزارش فستمارکت ( FastMarket) (متالبولتن) نرخ هر تن کنسانتره آهن 66 درصد تحویل بندر چیندائو با 9/ 8درصد کاهش به 66/ 207دلار به ازای هر تن رسید. همچنین قیمت هر تن سنگآهن فاین (دانهبندیشده ریزدانه) 65درصد برزیل تحویل بندر چیندائو با 2/ 5درصد کاهش به 3/ 203دلار به ازای هر تن رسید. در همین روز هر تن گندله آهن 65درصد تحویل بندر چیندائو نیز با کاهش 9/ 7درصدی هفتگی به قیمت 27/ 251دلار به فروش رفت. رویترز در گزارشی از استمرار روند نزولی ایجادشده در معاملات آتی سنگآهن در بورس دالیان و سنگاپور در روز ابتدایی بازگشایی بازارها در هفته جاری (یعنی دیروز، دوشنبه نهم آگوست) خبر داد.
چشمانداز مثبت افزایش عرضه برای این محصول در عین پیشبینی تضعیف تقاضا از سوی چین باعث شد، ضررهای هفته گذشته در بخش سنگآهن افزایش پیدا کند. روز دوشنبه (نهم آگوست) هر تن سنگآهن برای تحویل در ژانویه 2022 در بورس کالای دالیان با نرخ 5/ 852 یوآن برابر 67/ 131دلار به ازای هر تن مورد دادوستد قرار گرفت.
این نرخ کمترین قیمت معامله این محصول پس از اول آوریل امسال بود. البته اصلاح قیمت محصولات زنجیره آهن و فولاد در بازار چین در روز ابتدایی بازگشایی بازارها تنها شامل سنگآهن نبود و سایر محصولات این زنجیره نیز با کاهش قیمت روبهرو شدند. با وجود این، سنگآهن کاهش نرخ بیشتری را تجربه کرد. این موضوع از انتظار فعالان بازار آهن و فولاد چین نسبت به استمرار روند کاهش تولید فولاد این کشور در نیمه دوم سال حکایت دارد. تصمیم دولت چین مبنی بر کاهش تولید فولاد بهمنظور کنترل انتشار آلایندگیهای کربنی از مهمترین دلایل سقوط قابلملاحظه بهای سنگآهن پس از رکوردشکنی قیمتی این محصول در ماه مه امسال بود. روز دوشنبه میلگرد فولادی در معاملات فیوچرز (آتی) بورس شانگهای چین با کاهش 9/ 0درصدی ارزش روبهرو شد. شیوع مجدد کرونا در چین یکی دیگر از دلایل نزولیشدن نوسان قیمتی محصولات مختلف زنجیره آهن و فولاد چین است. به گزارش رویترز، اطلاعات منتشرشده از سوی گمرک چین بیانگر آن است که با توجه به شیوع مجدد کووید-19 در این کشور از میزان صادرات محصولات فولادی آن کاسته شده است.
در بیش از 12شهر چین سویه دلتای کرونا شناسایی شده است. هرگونه اظهارنظر و پیشبینی نسبت به آینده بازارها در چین وابسته به آن است که شیوع این سویه جدید در چین و کنترل آن تا چه زمانی طول خواهد کشید و از چه زمانی مجددا آزادی جابهجایی کالا و مردم در چین از سر گرفته میشود. گلوبالتایمز نیز در گزارشی به افزایش 5/ 69درصدی ارزش واردات سنگآهن چین از ماه ژانویه تا جولای نسبت به مدت مشابه قبل اشاره کرده و این افزایش ارزش را مربوط به رشد بهای کامودیتیها بهعلت تورم جهانی، ناتوانی در چانهزنی بر سر قیمتگذاری و سفتهبازی توسط بازیگران بازارهای مربوطه دانسته است. در این گزارش آمده است که در حال حاضر قیمتها از اوج خود عبور کرده و در شرایطی نیستند که انتظار رشد بیشتر قیمت وجود داشته باشد. اقدامات سختگیرانه چین بهعنوان بزرگترین بازار مصرف سنگآهن در محدود کردن تولید فولاد از استمرار روند نزولی به وجود آمده در بهای سنگآهن حمایت میکند./دنیای اقتصاد