چت

بازار میلگرد سکه شد.

بهای هر کیلوگرم میلگرد در بازار تهران به ۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده که بالاترین رشد قیمت‌ها در تاریخ این بازار است. تا پیش از این روندهای افزایشی بازار در رکوردهای قیمتی؛

بازار میلگرد سکه شد.

با شتاب بالایی همراه بوده ولی این بار رشد آرام و مستمر نرخ‌ها را شاهد هستیم که روندی جدید در این بازار به شمار می‌رود و به باور کارشناسان این روند احتمال استمرار رشد نرخ را تقویت می‌کند آن هم در شرایطی که روند صعودی قیمت‌ها در ساعات پایانی دیروز شتاب گرفته است.

تایید نشدن معاملات شمش فولاد بورس کالا در روز یکشنبه ۲۵ خرداد اگرچه همچون سرعت‌گیر عمل کرده و مانع افزایش هیجانی و فوران آتش‌فشان قیمت میلگرد شده ولی فعالان بازار می‌گویند رکود تقاضا، از قبل سنگین‌تر شده است. به نظر می‌رسد خروجی این روندهای متناقض در بازار، افزایش قیمت‌ها بوده است. در حال حاضر بهای شمش و نرخ ارز؛ بازیگر اصلی بازار میلگرد هستند و از آنجا که این روزها بازار شاهد رشد نرخ دلار آزاد بوده رکود در بازار میلگرد استمرار پیدا نخواهد کرد یعنی احتمال ورود تقاضای جدید به بازار را باید در نظر گرفت.

قیمت ۷ هزار و ۲۰۰ تومانی برای هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد خود یکی از رکوردهای قیمتی در سال‌های اخیر به شمار می‌رود آن‌هم در شرایطی که هفته‌های قبل، بازار قیمت‌هایی شبیه به این نرخ را تجربه کرده بود. تجربه نشان داده بازار فولاد به رکوردشکنی‌های قیمتی چندان خوش‌بین نیست و هرگاه رکورد قیمتی جدیدی در بازار ایجاد شده، تغییر فاز قیمتی را نیز شاهد بوده‌ایم. البته جریان قیمتی فعلی با دوره‌های پیشین متفاوت است و اگر شاهد استمرار رشد قیمت آزاد و نیمایی ارز باشیم، هیچ بعید نیست که قیمت‌ها باز هم افزایش یابد. نبود تعادل میان عرضه و تقاضا برای شمش در بورس کالا و استمرار رشد تقاضای این محصول پارامتر مهم دیگری است که بازار محصولات پایین‌دستی فولادی را دستخوش تغییر قرار می‌دهد، به‌گونه‌ای که واحدهای تولید محصولات فولادی برای جلوگیری از توقف خطوط تولید به علت تامین نشدن مواد اولیه حاضر به رقابت بر سر نرخ شمش و بالا رفتن قیمت این محصول هستند زیرا زیان توقف فعالیت خطوط تولید به مراتب بیشتر از خرید مواد اولیه گران است. بالا رفتن نرخ ارز نیز عاملی تاثیرگذار بر افزایش شجاعت خریداران شمش برای افزایش رقابت برای خرید محصول در بورس کالا به‌شمار می‌رود، زیرا رشد نرخ ارز از سویی بالا رفتن قیمت محصول نهایی را درپی خواهد داشت و از طرف دیگر تولیدکننده می‌تواند براساس برنامه‌ریزی صادراتی بخشی از زیان خرید مواد اولیه گران را جبران کند.

برخلاف روند قیمتی در زمینه شمش، از آنجا که بازار داخل از محصولات طویل فولادی همچون میلگرد اشباع است نمی‌توان برای این محصول پیش‌بینی افزایش قیمت داشت. فقط در حالتی بازار میلگرد مجدد وارد فاز افزایشی می‌شود که عرضه شمش در بورس کالا با افت بیشتری روبه رو شده و همین موضوع بازار را مجدد دچار التهاب گسترده کند. تمام این موارد را باید در شرایطی مدنظر قرار داد که تایید نشدن عرضه‌های شمش به معنی تجمیع و عرضه مجدد این کالا در روزهای بعد است که به تزریق بیشتر شمش به بازار داخلی منتهی می‌شود و می‌تواند چهره واقعی بازار را تغییر دهد. در هر حال نگاه اهالی بازار بیش از واقعیت‌های بنیادین در چارچوب عرضه و تقاضا به نوسان نرخ ارز است که می‌تواند یک خطای استراتژیک قیمتی را به همراه آورد.

دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×