به نقل از آهن پرایس، روز گذشته نرخ روزانه آهن آلات در عمده حوزهها با افزایش قیمت همراه بود و اکثر محصولات فولادی افزایش قیمت داشتند اگرچه در این میان برخی مبادی فروش بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند.
بازار ارز نیز روز دوشنبه با نوسان افزایشی روبهرو بود و قیمت دلار با رشد بالای ۶ درصد به ۳۱ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. قیمت دلار از زمان پیشنهاد متن نهایی اتحادیه اروپا برای احیای برجام از ۳۲ هزار تومان در نیمه مرداد به زیر کانال ۲۹ هزار تومان در پایان مرداد ریزش کرد اما با ارائه شروط جدید ایران بار دیگر در مسیر صعودی قرار گرفته است.
تحلیل نوسانات قیمت آهن
گزارشها از بازار آهن از افزایش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی قیمت میلگرد آجدار در عمده شرکتها حکایت دارد و فعلا بازار از میلگرد زیر ۱۵ هزار تومان فاصله گرفت، اگرچه شماری از کارخانهها تغییری در قیمت محصولات خود اعمال نکردند.
قیمت روز نبشی و ناودانی اروپایی و ایرانی نیز با افزایش ۱۰۰ الی ۲۰۰ اعلام قیمت شد، همچنین قیمت روز قوطی پروفیل و قیمت لوله داربستی، گازی و ... نیز مانند سایر محصولات فولادی رو به افزایش بود که حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان برآورد شد.
انواع ورقها نیز در مسیر افزایش قرار گرفتند به طوری که قیمت ورق آهن و انواع آن در بازار حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش داشت اما قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد. قیمت روز تیرآهن نیز به تبعیت از جو غالب بازار افزایشی بود به طوری که در عمده شرکتها از ۱۰ الی ۱۰۰ هزار تومان نوسانات افزایشی مشاهده شد.
آنچه از اوضاع بازارها برآورد میشود به دنبال ناکامی در دستیابی به توافقات احیای برجام، بازار ارز و آهن و فولاد روند صعودی به خود گرفتند؛ به عبارتی میتوان گفت هیجانات ناشی از ناامیدی از برجام موجب شد نرخ دلار دوباره اوج بگیرد و به رشد نرخ اهن الات نیز دامن بزند.
برخلاف تحرکاتی که در بازار آهن مشاهده میشود سمت تقاضای مصرفی همچنان راکد است و به نسبت گذشته تغییری نداشته و همچنان کمرنگ است؛ اما در سمت عرضه به واسطه تحرکات بازار ارز، نوساناتی در بخش عرضه مشاهده شد به همین دلیل ممکن است متقاضیانی که در انتظار تعیین تکلیف برجام بودند، وارد بازار شده و به تأمین محصولات مورد نیاز خود بپردازند.
اگر بازار تیرآهن و تحرکات مصنوعی این بازار را نادیده بگیریم، واقعیتهای بخش عرضه و تولید، بالا رفتن هزینههای تحریم و تغییر سمت و سوی انتظارات و نیز غالب شدن واقعیتهای اقتصادی بر مسائل و انتظارات مثبت سیاسی بیانگر این است که ظرفیت افزایش تدریجی و پلهای در نرخ میلگرد آجدار مشاهده میشود.
اما شرایط فعلی ا حکایت از دو سیگنال مثبت در بازار آهن دارد؛ به این شرح که دلار توافقی روز گذشته به ۳۰ هزار تومان رسید، نرخ میلگرد صادراتی هم بین ۵۳۰ الی ۵۳۵ دلار بود که نتیجه چنین امری افزایش نرخ صادرات خواهد بود. همچنین معاملات مچینگ روز گذشته و تخمین نرخ پایه شمش در عرضه بعدی که حدود ۱۲ هزار و ۱۰۰ الی ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان برآورد شد، احتمال دارد در عرضه آتی شمشها در کف مورد استقبال قرار بگیرند و قیمت دو هفته بعد شمش در محدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ الی ۱۳ هزار تومان قرار بگیرد که این امر به افزایش احتمالی قیمت پایه مقاطع فولادی در دو هفته آینده منجر خواهد شد.
آمار روزگذشته از بورس کالا بیانگر افزایش ۱/۶ درصدی نرخ شمش بود، به طوری که از ۲۱۷ هزار و ۸۴۰ تن شمش حدود ۱۸۲ هزار و ۳۷۰ تن معامله شد. نرخ شمش در معاملات روز گذشته ۱۲ هزار و ۵۶۲ تومان برآورد شد که بیانگر افزایش ۱/۶ درصدی نرخ این محصول در مقایسه با عرضه هفته گذشته است.
به گزارش متال بولتن نرخ شمش صادراتی ایران هفتم سپتامبر در هر تن حدود ۴۵۵ الی ۴۶۵ دلار برآورد شد. با اینکه این نرخ، مبلغی پایین برای بیلت صادراتی ایران به شمار میرود اما در یک سال گذشته به طور میانگین قیمت فروش بیلت صادراتی از نرخ پایه خود حدود ۳۰ دلار فاصله گرفته است. اما باز هم قیمت بیلت صادراتی ایران در مقایسه با قیمت سایر کشورها پایینتر است، به طوری که طبق گزارش متال بولتن در همین ایام نرخ شمش صادراتی هند ۴۹۵ دلار برآورد شد، همچنین بیلت ترکیه هم ۶۱۷ دلار بود.
تحریم همهجانبه ایران، ابلاغ برخی دستورالعملها و اجرای سیاستهای شتابزده موجب چالش در کل زنجیره فولادی شده است که نتیجه آن از دست رفتن بازارهای هدف صادراتی کشور یا فروش محصولات با قیمتی بسیار پایین است که این جریان همه واحدهای زنجیره فولاد را در برمیگیرد. با این اوصاف میتوان گفت عرضه شمش با قیمتی همسنگ با قیمت شمش منطقه امکان صادرات را از نوردکاران سلب خواهد کرد./خبر فارسی