به گزارش توسعه ۲۴؛ حسام الدین والی با بیان اینکه دولت هنوز مصوبهای در خصوص وضعیت گاز فولادیها در زمستان ابلاغ نکرده است، گفت: آبان ماه امسال دولت جدولی منتشر کرد که طبق آن، قیمت گاز واحدهای احیا در فروردین ماه ۲ هزار تومان و در شهریور و مهرماه ۲ هزار و ۹۲۰ تومان بوده؛ یعنی برای هر متر مکعب ۹۲۰ تومان در کارخانجات احیا افزایش قیمت صورت گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین برای سایر کارخانجات فولادی و فلزی در فروردین ماه یک هزار و ۵۰۰ تومان نرخ گاز ثبت شده و در شهریور و مهرماه نیز ۲ هزار و ۱۹۶ تومان شده است. با این وجود هنوز ابلاغیهای درباره گاز فولادسازان اعلام نشده و مشخص نیست قیمتها افزایش مییابد و یا ثابت خواهد ماند.
این کارشناس فولادی با اشاره به وضعیت در صادرات فولاد گفت: با توجه به رکود موجود در بخش ساختمان و ساخت و ساز، میتوان گفت فعلا تنها راه نجات تولیدکنندگان کشور در مسیر صادرات است. بر همین اساس، خوشبختانه در ۸ ماه اول امسال موفق به صادرات ۸ میلیون تن فولاد شدیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۸ درصدی را شامل میشود.
به گفته والی، علت افزایش صادرات در ۸ ماه امسال، قرار گرفتن شرکتهای بازرگانی در کنار تولیدکنندگان است که بخشی از بار صادرات را به دوش میکشند.
وی افزود: در این راستا، میتوان گفت قطعا در صورتی که صادرات تسهیل شود و موانعی مانند عوارض یا مالیات بر صادرات حذف شود، میتوان به بهبود وضعیت امیدوار شد.
کارشناس صنعت فولاد در پایان اظهار داشت: در واقع عوارض صادرات فولادی و محدودیتها در حالیست که کشور مازاد تولید و مصرف دارد. بنابراین باید این موانع رفع شود تا با تسهیل صادرات، بازارهای بیشتری به دست بیاوریم تا هم رکود در بازار داخلی کاهش یابد و هم تولیدکنندگان امکان ادامه فعالیت داشته باشند.