فروش 94% از عرضه ها

بررسی معاملات بازار فیزیکی شمش فولاد در اولین هفته بهمن نشان می‌دهد که نسبت حجم معاملات به عرضه این محصول از 53‌درصد در آخرین هفته دی‌ماه به 94‌درصد افزایش داشته است که 41‌واحد درصد رشد را گزارش می‌کند. این در حالی است ‌‌‌که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز 2بهمن‌ماه نسبت به 25دی‌ماه، 50‌درصد کاهش نشان می‌دهد. بررسی معاملات روز دوشنبه 2 بهمن‌ماه نشان می‌دهد که بورس‌کالا میزبان عرضه بیش از 107‌هزار و 235تن شمش بود که با توجه به تقاضای 1.8برابری حدود 94‌درصد از عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت.

فروش 94% از عرضه ها

با آغاز نوسانات ارزی، بازار زنجیره فولاد نیز تحت‌تاثیر قرار گرفته است، به طوری که قیمت همه حلقه‌‌‌های زنجیره فولاد روند افزایشی داشته و از این‌رو کاهش عرضه‌‌‌ها در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران رخ داده است. میزان رقابت در رینگ فیزیکی افزایش داشته و در روز معاملاتی دوم بهمن‌ماه ۹۴‌درصد شمش‌‌‌های عرضه‌شده مورد معامله قرار گرفت.
فولاد در سقف نرخ سه‌ماهه 
 بازار زنجیره فولاد ظرف یک‌ماه اخیر با نوسانات قابل‌توجهی همراه بوده است، این در حالی است که روز شنبه حدود ۵۹‌هزار تن آهن‌اسفنجی در بازار فیزیکی عرضه شد و با وجود تقاضای ۲.۱برابری نسبت به همه آهن‌اسفنجی عرضه‌شده مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون هر کیلوگرم آهن اسفنجی نسبت به هفته معاملاتی پیشین حدود ۱۳.۲‌درصد افزایش را به ثبت رسانده و به ۱۳‌هزار و ۸۸۸تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است. بررسی بازار آهن‌اسفنجی نشان می‌دهد که با آغاز فصل سرما میزان تولید و عرضه‌‌‌ها در رینگ فیزیکی با کاهش قابل‌توجهی همراه بوده است، این در حالی است که قیمت این محصول روند افزایشی به خود گرفته است که دلیل این موضوع را می‌‌‌توان به رشد نرخ ارز در بازار آزاد و افزایش رقابت برای خرید آهن اسفنجی نسبت داد.

شرایط حلقه نخست زنجیره فولاد به سایر حلقه‌‌‌ها نیز سرایت کرده است، به طوری که بررسی چند هفته اخیر بازار شمش فولادی نشان می‌دهد این محصول نیز با افزایش قیمت همراه بوده است. با آغاز نوسانات و اوج‌‌‌گیری نرخ ارز، قیمت هر کیلوگرم شمش نیز در کانال صعودی قرار گرفت که از طرفی افزایش نرخ ارز به نفع نوردکاران است و موجب رشد قیمت میلگرد در بازار می‌شود. از این‌رو با وجود افزایش قیمت شمش میزان تقاضا برای این محصول نسبت به هفته‌‌‌های گذشته افزایشی شد، به طوری که در روز معاملاتی ۲۵دی‌ماه ۵۳‌درصد عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت.

در پی رشد نرخ ارز، قیمت‌‌‌ شمش نیز افزایشی شد، اما این روند میزان عرضه را در رینگ فیزیکی بورس‌کالا کاهشی کرد. از طرفی کارخانه‌‌‌ها و واحدهای تولیدی شمش درگیر سفارش‌‌‌های صادراتی هستند و با توجه به رفع تعهداتی که هفته‌‌‌های گذشته با عرضه در بازار فیزیکی انجام دادند، در حال حاضر محصول تولیدی خود را روانه بازارهای بین‌المللی می‌کنند. همچنین سرانجام نامعلوم موضوع لغو عوارض صادراتی موجب شده است تا تولیدکننده‌‌‌ها دست نگه دارند و از عرضه محصول خود در رینگ صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران خودداری کنند.

94‌درصد عرضه‌‌‌ها به فروش رسید


بررسی معاملات بازار فیزیکی شمش فولاد در اولین هفته بهمن نشان می‌دهد که نسبت حجم معاملات به عرضه این محصول از 53‌درصد در آخرین هفته دی‌ماه به 94‌درصد افزایش داشته است که 41‌واحد درصد رشد را گزارش می‌کند. این در حالی است ‌‌‌که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز 2بهمن‌ماه نسبت به 25دی‌ماه، 50‌درصد کاهش نشان می‌دهد. بررسی معاملات روز دوشنبه 2 بهمن‌ماه نشان می‌دهد که بورس‌کالا میزبان عرضه بیش از 107‌هزار و 235تن شمش بود که با توجه به تقاضای 1.8برابری حدود 94‌درصد از عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز دوشنبه 2بهمن‌ماه 19‌هزار و 212تومان به ازای هر کیلوگرم بود که افزایش 0.5درصدی را نسبت به هفته گذشته گزارش می‌کند. همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات در روز 2بهمن‌ماه نسبت به هفته پیشین به ترتیب 50‌درصد و 13‌درصد کاهش داشته‌‌‌ است. قیمت پایه تعیین‌شده برای عرضه‌‌‌های شمش روز 2بهمن‌ماه در بازه 18‌هزار و 200تومان تا 19‌هزار و 143تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد./ دنیای اقتصاد 

دیدگاه ها
×