معاون وزیر صمت درباره آغاز بهکار اکتشافات سیستماتیک در کشور گفت: بر اساس بررسیهای انجامشده توسط کارشناسان اکتشافی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی از سال آینده اکتشاف سیستماتیک با مقیاس پنجاههزارم در چهار لایه ژئوشیمی، فلزی، غیرفلزی و سنگهای نیمهقیمتی در نواحی مستعد و اولویت اول سازمان آغاز میشود.
علیرضا شهیدی درباره اهمیت توسعه اکتشافات سیستماتیک در کشور گفت: اکتشاف سیستماتیک که از برنامه هفتم توسعه از برنامههای اصلی سازمان خواهد بود، مطمئنا تکمیلکننده اکتشافات قبلی است. شهیدی تصریح کرد: باید شناسایی ذخایر پنهان برای تامین مواد اولیه صنایع معدنی طی سالهای آینده را مورد توجه قرار داد. در کشور حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی سنگآهن وجود دارد و برداشت سالیانه حدود ۹۵ تا ۱۰۰ میلیون تن است، بنابراین در صورت استمرار این روند، کمتر از دو دهه آینده ذخایر فعلی به اتمام خواهد رسید. رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور تاکید کرد: برای استمرار زنجیره تامین مواد اولیه شرکتهای فولادسازی، شناسایی و اکتشاف ذخایر پنهان اهمیت دوچندان دارد.
به گزارش «شاتا» علیرضا شهیدی با اشاره به اهمیت ایجاد شرایط مناسب برای سرمایهگذاران بخش خصوصی گفت: ایجاد انگیزه جهت توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی از موارد کلیدی است. متاسفانه شاهد ضعف حضور سرمایهگذار داخلی در بخش اکتشاف کشور هستیم که این مهم باید از طریق اصلاح قوانین مورد بازبینی قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: البته یکی از مهمترین دستاوردهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در یکسال گذشته تقویت ارتباط با بخش خصوصی بوده است. در حالحاضر با شرکتهای خصوصی مطرح در سطح کشور همکاریهای خوبی صورت گرفته است. شهیدی با اشاره به اهمیت جذب سرمایهگذار خارجی نیز گفت: با تدوین قوانین و مقررات لازم باید دست به جذب نیروی خارجی زد که در این بین آموزش نیروی انسانی با کمک دانش روز دنیا و بهرهگیری از دستگاهها و ماشینآلات جدید میتواند به وضع مطلوب در اکتشاف کمک کند. وی تصریح کرد: در مجموع اکتشافات زونهای بیستگانه اول و دوم حدود ۹۴۵ هزار کیلومتر از مساحت کشور با مقیاس یکصدهزارم مورد بررسی قرار گرفت و در نتیجه تعداد بسیار زیادی آنومالی کشف شد./دنیای اقتصاد