بر اساس گزارش مودیز پیشبینی میشود درآمد قبل از بهره، مالیات و استهلاک (EBITDA) طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده با بهبود اقتصاد از رکود ناشی از همهگیری، حدود ۳۰ درصد رشد کند.
مودیز افزوده که چشمانداز صنعت فلزات و معادن جهانی از وضعیت پایدار به مثبت تبدیل شده است. انتظار میرود که درآمد قبل از بهره، مالیات و استهلاک این صنعت طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده با بهبود اقتصاد جهانی از روند کاهشی ناشی از همهگیری کرونا و افزایش تقاضا برای فولاد، سنگآهن و مس در حالی که عرضه منابع کم است، حدود ۳۰ درصد رشد کند.
باربارا ماتوس، معاون ارشد مودیز در این باره گفت: چشمانداز مثبت صنعت فلزات و معادن جهانی عمدتاً ناشی از افزایش تقاضا و تأمین زیاد فولاد، سنگآهن و مس است زیرا فعالیت اقتصادی در پی بروز همهگیری افزایش مییابد؛ اما آلومینیوم، نیکل و روی در سال ۲۰۲۱ با مازاد عرضه مواجه خواهند بود.
ماتوس میگوید، آلومینیوم، فلز کلیدی برای صنایع هوافضا و خودرو است و از آنجا که بخش هوافضا به آرامی از رکود خارج میشود، در مازاد باقی میماند.
در همین حال، فعالیت و جریان نقدینگی فولادسازان در سالهای آینده با توجه به قیمتهای بسیار بالا به طور قابل توجهی بهبود مییابد. تولیدکنندگان در اروپا، چین و سایر کشورها با سرمایهگذاری در فناوریهای پاکتر، با افزایش هزینههای تولید روبرو هستند، در حالی که با توازن مجدد عرضه و تقاضا، قیمت فولاد به تدریج متعادل میشود. به همین ترتیب، در ایالات متحده و سایر کشورها که به کورههای قوس الکتریکی وابسته هستند، هزینههای قراضه و سایر فلزات در حال افزایش است.
مودیز میگوید، اگرچه در حال حاضر قیمتهای بالای سنگآهن پایدار نیستند، اما شرایط بنیادی بازار تا سال ۲۰۲۱ به دلیل محدودیت در عرضه و نبود پروژههای بزرگ توسعه در سالهای آینده، همچنان پابرجا هستند./فولادبان