ضرورت حمایت از بخش اکتشاف.

به‌رغم اهمیت بخش اکتشاف در کشور در قوانین توجه ویژه‌ای نشده است، اکتشاف حمایت‌های لازم را می‌طلبد. در این راستا علی یزدانی، مدیرعامل شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا گفت: مواد معدنی استراتژیک مانند فولاد، مس، سرب و روی باید در بورس کالا عرضه شود، اما اگر متقاضی نداشت راهی بازارهای صادراتی شود.

ضرورت حمایت از بخش اکتشاف.

وی افزود: در صورت نبود تقاضا در داخل، صادرکننده نامه‌ای به وزارت صمت ارسال کند و پس از استعلام دفتر صنایع معدنی مبنی بر اینکه در کشور نیاز به این ماده معدنی نداریم اجازه صادرات به شرط پرداخت عوارض داده شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا تصریح کرد: در حوزه سنگ تزئینی تولید در کشور از رقم بالایی برخوردار است و ایران جزو ۱۰ کشور بزرگ جهان در تولید سنگ تزئینی است، اما با توجه به رکود ساختمان‌سازی، ممنوعیت صادرات نباید باعث آسیب زدن به زیرساخت‌های تولید و اشتغال باشد. وی خاطرنشان کرد: در شیوه‌نامه محصولات فولادی مقرر شده است که ۶۰درصد تولید باید در بورس عرضه و ۴۰درصد با هماهنگی صادر شود بازار صادراتی به راحتی برای هر کشوری به دست نمی‌آید، بنابراین با برنامه بلندمدت و جامع‌نگر باید بازار صادراتی را مدیریت کرد.

به گفته یزدانی، مواد معدنی استراتژیک (زنجیره فولاد، مس، سرب و روی) باید در بورس کالا عرضه شود، اما اگر متقاضی نداشت صادرکننده نامه‌ای به وزارت صمت ارسال کرده و پس از استعلام دفتر صنایع معدنی مبنی بر اینکه در کشور نیاز به این ماده معدنی نداریم اجازه صادرات به شرط پرداخت عوارض داده می‌شود.  وی با اشاره به وضعیت تولید و صادرات سنگ هماتیت در کشور گفت: تمامی ‌دست‌اندرکاران با ایجاد ساز و کارهای تولید و اشتغال و تامین نیازهای داخلی باید با یکدیگر همکاری داشته باشند هر ایرانی در ابتدا نیاز کشور خود را مد نظر قرار می‌دهد و سپس با وجود سرمایه‌گذار به صادرات مبادرت می‌ورزد، بنابراین تا ایجاد شرایط و تکنولوژی برای فرآوری سنگ هماتیت باید به دنبال آن باشیم که تولید و اشتغال دچار آسیب نشود.

مدیرعامل شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا با اشاره به عملکرد دولت دوازدهم در حوزه اکتشاف بخش معدن بیان کرد: در حوزه اکتشاف به عنوان زیربنای جهش معدن، هرچند بندهایی در قوانین مختلف و نقشه راه معدن و قانون بودجه سالانه در حمایت از بخش اکتشاف وجود دارد این حوزه بر خلاف معادن در حال بهره‌برداری از ریسک بالایی برخوردار و پر هزینه است. 

وی معتقد است: حمایت همه‌جانبه از بخش اکتشاف با ساز و کارهای جامع به عمل نیامده است.

یزدانی افزود: چنانچه بخواهیم در حوزه معدن و خوراک واحدهای فرآوری گام‌های بلندی برداریم باید از بخش اکتشاف حمایت کنیم به گونه‌ای که در مرحله اول دولت باید به بخش اکتشاف ورود پیدا کند و پس از آن به تدریج ادامه روند کار را در اختیار بخش‌خصوصی قرار دهد. وی خاطرنشان کرد: به‌رغم اهمیت بخش اکتشاف در کشور در قوانین توجه ویژه‌ای نشده است، اکتشاف حمایت‌های لازم را می‌طلبد./دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×