در نامه وزیر صنعت به رئیس کل گمرک دلیل این تصمیم، جمع آوری فلزات از سطح بازار و صادرات آن توسط بعضی از تجار و در نتیجه بی بهره ماندن واحدهای تولیدی از دسترسی به مواد اولیه داخلی عنوان شده و اعلام شده که منبعد فقط تولیدکنندگان به شرح جدول پیوست (حاوی کد HS کالاها و شناسه ملی شرکت ها ) و یا نمایندگان معرفی شده از طرف آنان ( به صورت رسمی) مجاز به صادرات انواع فلزات مندرج در لیست پیوست خواهند بود.
وزیر صنعت همچنین تصریح کرده است از آنجاییکه تولیدکنندگان اینگونه فلزات در وهله اول موظف به تامین داخل و سپس صادرات هستند؛ لذا هر کدام از شرکتهای مندرج در لیست پیوست به شرط ارائه گواهی از سوی شرکت بورس کالای ایران مبنی بر انجام تعهدات خود در بورس کالا مجاز به صادرات کالای خود می باشند.
وزیر صنعت همچنین تجدیدنظر در لیست مذکور و افزوده شدن شرکت های مندرج در آن را امکان پذیر دانسته است. در لیست پیوست نامه مذکور برای تولیدکنندگان عمده شمش فولادی کشور ۲۷۵ هزار تن عرضه هفتگی در بورس کالا با سهمیه های زیر در نظر گرفته شده است:
فولاد خوزستان ۱۰۰ هزارتن
ذوب آهن اصفهان ۲۵ هزار تن
فولاد خراسان ۲۵ هزار تن
فولاد ارفع ۳۰ هزار تن
فولاد کاوه جنوب کیش ۲۵ هزارتن
ذوب آهن پاسارگاد ۲۵ هزار تن
ذوب آهن خزر ۲۵ هزار تن
فولاد ویان ۲۰ هزار تن
در این لیست همچنین ۱۲۵ هزارتن هم سهمیه عرضه هفتگی اسلب به صورت زیر برنامه ریزی شده است:
فولاد مبارکه ۲۵ هزار تن
فولاد هرمزگان ۵۰ هزار تن
فولاد خوزستان ۵۰ هزار تن
همچنین برای ورق گرم فولادی (شامل انواع ورق های نازک و ضخیم) ۳۰۰ هزار تن و برای ورق سرد نیز ۱۰۰ هزار تن سهمیه عرضه برای فولاد مبارکه درنظر گرفته شده است
منبع:ایفنا