رکود در بازار فولادسازان چینی ادامه‌‌‌دار می‌شود؟

شاخص مدیران خرید فولادسازی چین در ماه آوریل امسال به 5/ 40واحد رسید. قرار گرفتن شاخص مدیران خرید در کمتر از 50واحد از بروز رکود در بخش مذکور حکایت دارد.

رکود در بازار فولادسازان چینی ادامه‌‌‌دار می‌شود؟

 شیوع ویروس کرونا در چین و اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌‌‌ای در این کشور که از روزهای ابتدایی ماه آوریل شروع شد و تا نیمه ماه مه نیز ادامه یافت، مهم‌ترین دلیل سقوط شاخص مدیران خرید بخش فولادسازی در این کشور ظرف ماه گذشته میلادی بود. البته سقوط شاخص مدیران خرید به کمتر از 50واحد تنها شامل حال بخش فولادسازی این کشور نمی‌شود. شاخص مدیران خرید ماهانه این کشور نیز در ماه آوریل به 4/ 47واحد رسید. این در حالی بود که نظرسنجی رویترز این شاخص را برای ماه آوریل برابر 48 پیش‌بینی کرده بود. به این ترتیب باید اذعان کرد، بخش صنعت و خدمات چین بیش از پیش‌بینی‌‌‌های قبلی در ماه گذشته میلادی به فاز رکودی فرو رفت. قرنطینه شهرهای بزرگ چین و اعمال محدودیت تجاری در این کشور مهم‌ترین دلیل رکود در بخش مصرف و خدمات چین ظرف ماه گذشته بود.

بررسی داده‌‌‌های منتشرشده از شاخص مدیران خرید بخش فولادسازی چین و سایر حوزه‌‌‌ها نشان از آن دارد که این بخش در وضعیت نامطلوب‌‌‌تری قرار گرفته است. افزایش قیمت مواد اولیه فولادسازی در ماه‌‌‌ گذشته به تبع سیگنال‌‌‌های جهانی در عین کاهش تقاضای داخلی چین در بخش فولاد، از جمله مهم‌ترین دلایل فرورفتن بخش فولادسازی این کشور در فاز رکود بود. با این حال، ظرف هفته‌‌‌های اخیر از بهای مواد اولیه فولادسازی ازجمله سنگ‌‌‌آهن، قراضه فولادی و سنگ‌‌‌آهن کاسته شده است. در این شرایط بازگشت تقاضا به بازار فولاد چین همزمان با حفظ سطوح فعلی قیمتی در بخش مواد اولیه می‌‌‌تواند از رکود حاکم بر این بخش بکاهد. «پلتس» در گزارش روز جمعه، سیزدهم ماه مه خود از بهبود تقاضا برای فولادسازی در چین ظرف میان‌مدت خبر داد. در این گزارش آمده است، انتظار می‌رود که تقاضای فولاد ساختمانی در چین در میان‌‌‌مدت افزایش یابد.

کاهش احتمالی محدودیت‌های کرونایی در چین پس از فروکش‌کردن این موج کرونا و اعمال سیاست‌‌‌های محرک اقتصادی به‌‌‌منظور تقویت بخش ساخت‌‌‌وساز در این کشور باعث می‌شود تا از اواخر ماه مه یا اوایل ماه ژوئن بر تقاضا برای فولاد در چین افزوده شود که این موضوع پتانسیل حمایت قیمتی از محصولات زنجیره آهن و فولاد در این کشور را دارد. به این ترتیب احتمال بهبود شاخص مدیران خرید بخش فولادسازی چین در ماه مه و به‌خصوص ماه ژوئن به قوت وجود دارد. در حالی که پیش‌بینی‌‌‌ها از احتمال بهبود تقاضا برای فولاد در بازار داخلی چین ظرف نیمه دوم ماه مه و ماه ژوئن حکایت دارد، همچنان احتمال کاهش تقاضای خارجی در بخش فولاد چین محتمل بوده و این موضوع بازگشت قابل ملاحظه رونق به این بازار در میان‌مدت را غیر‌محتمل می‌کند./دنیای اقتصاد

دیدگاه ها
×